Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Depressziós vagyok, szociális...

Depressziós vagyok, szociális fóbiás és stresszevő. Mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz hatással volt/van rám a koronavírus. Mindig hajlamos voltam ezekre, de soha korábban nem voltak ilyen mértékű problémáim. Igazából tavasz óta szinte minden napom abból áll, hogy otthon ülök/fekszem (szeptemberben pár hetet jártam egyetemre, de ismét átállt távoktatásra). Nem szoktam menni sehová, nincs is hová mennem vagy mit csinálnom. Nem is találkozom senkivel a szüleimen kívül (de velük sem szoktunk beszélgetni stb., nem csinálunk együtt semmit). A barátaimmal is csak nagyon nyögvenyelősen tudom tartani a kapcsolatot, ritkán tudunk beszélgetni és akkor is csak online. Sokszor semmihez nincsen kedvem, erőm és csak fekszem az ágyban. Alapvetően lehangolt, fáradt, kedvtelen vagyok, sokat sírok is. Az evésen kívül semmi nem okoz örömet, egész nap eszem. Ha nekiállok tanulni, filmet nézni, olvasni vagy bármit csinálni, akkor is eszem közben valamit. Nem tudok koncentrálni semmire, semmi nem köt le, mindent nagyon hamar megunok, semmi nem érdekel igazán és semmit nem élvezek. Ha valami stresszhelyzet adódik (leginkább a tanulás kapcsán, de az rengeteg... beadandók, csoport munka, előadás stb., pláne ha beszélnem kell), akkor is eszek. Ennek köszönhetően meg is híztam, ami pedig csak tovább frusztrál és utálom azt, ahogyan kinézek. Félek tőle, hogy ez csak rosszabb lesz és újabb kilókat szedek fel, ha ez így folytatódik.
2020. nov. 15. 12:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
32%
Ne egyél több stresszt megárt a belednek.
2020. nov. 15. 12:17
 2/13 anonim válasza:
63%

Az első válaszoló kapja be!!!

Tavasszal velem is ugyanez volt. Folyamatosan túlettem magam, mindig szarul voltam. Én előtte jártam már pszichológushoz viszont abban az időben nem tudtam és nagyon magam alatt voltam. Amióta újra tudok sokkal jobb lett minden. Szóval először is menj el pszichológushoz, nagyon sokat tud segíteni. Ha tényleg nem szereted az alakod akkor kezdj el sportolni, pl. egy héten 1-2 alakalommal menj el futni. Ha sportolsz nem fogsz annyi ételt kívánni, legalábbis nálam így van. Igyál sok sok vizet. Próbáld meg lecserélni a gyorsan felszívódó kajákat olyanokra amik lassan szívódnak fel, így több idő fog eltelni amíg újra éhes leszel. És addig egyél ameddig jól esik. Ha azt érzed tele vagy ne egyél tovább. Találj valami elfoglaltságot evés helyett. Igazából ez a legnehezebb ezt még én sem nagyon találtam meg. Filmnézés közben én sem tudom letenni a kaját de azt talán nem is nagyon lehet. Viszont ha tényleg csak az evés okoz örömet, gondolj arra hogy ez csak átmeneti. Akkor abban a pillanatban jól esik de utána csak a kilók jönnek föl ami meg nem jó. Amikor rágcsálni akarok valamit nem chipset veszek magamhoz hanem mondjuk répát. Ez is egy jó megoldás lehet. Remélem tudtam segíteni! Kitartást!

2020. nov. 15. 13:09
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az a baj, hogy nem merek pszichológushoz menni, félek tőle. Nem lennék képes arra sem, hogy beszéljek vele, elmondjam mi a problémám, válaszoljak stb., nem megy. Futni egyáltalán nem bírok (kb. 5 éve egyáltalán nem mozgok semmit), maximum sétálni, de ahhoz sincsen semmi kedvem. Ki sem mentem a házból, amióta itthon vagyok. Az evés pedig olyan, hogy bármit eszek, mindegy, csak egyek valamit. Szóval nem feltétlenül egészségtelen ételeket eszek, csak egész nap folyamatosan... egyiket leteszem, jöhet a következő.
2020. nov. 15. 13:16
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

Kifogásokat gyártasz szerintem. Neked kb.jó így, nem akarsz erőfeszítést tenni. Pedig csak egy kicsit kéne megmozdulnod, önuralmat gyakorolnod.

Vannak online pszichológusok is, akiknek le kell ìrni a problémát, nem szóban kell elmondanod.

A sétára megoldás:fülhallgató. Hallgass vlmit séta közben, hidd el sokkal jobb úgy. Saját tapasztalat. Vagy indíts el egy youtube videot otthon és ugrálj, tombolj rá. Esetleg tornázz, biciklizz. Nézz motiváló youtubereket pl.HeyJulie.

Ne netezz egész nap, mert az is lehúz!

Ha már nassolsz, egyél egészséges dolgokat: magvak, zabkeksz, gyümölcs

2020. nov. 15. 13:42
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Szakemberhez nem akarsz menni mozogni nem akarsz. Diétázni nem akarsz. Akkor mit akarsz?
2020. nov. 15. 14:18
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem az a baj, hogy nem akarok, hanem nem tudok. Előbb ölném meg magam, minthogy lenne annyi erőm, hogy pszichológushoz menjek, sportoljak stb., mert kb. ennyire magamba vagyok zuhanva és nincsen körülöttem senki sem, aki támogatna.
2020. nov. 15. 14:58
 7/13 A kérdező kommentje:
Gondolom soha életedben nem találkoztál még sem depresszióval, sem szociális fóbiával...
2020. nov. 15. 16:05
 8/13 anonim ***** válasza:
45%
Rosszul gondolod.
2020. nov. 15. 17:19
 9/13 anonim ***** válasza:
63%

A párom depressziós volt, tudom milyen az. De ő jobban akart lenni! Felkelt a kanapéról, vett egy futócipőt és elkezdett futni. Rohadtul nem volt kedve hozzá, de elindult.

Keresett egy pszichológust is, aki meghallgatta. Eljárt hozzá, sokat segített neki.

Azóta eltelt pár év, ami változott: már nem fut, viszont biciklizik sokat és jógázik, meditál. Pszichológusa még mindig van, most éppen zoomon beszélgetnek. Ha rátör egy rosszabb hangulat, sportol, sétál,dolgozik, takarít, legozik stb..lefoglalja magát, így nem kattog. Mêlyen volt ő is, de szinte önerőből jutott el idáig.

2020. nov. 15. 17:46
 10/13 A kérdező kommentje:
Gratulálok hozzá! Nekem sajnos nem megy.
2020. nov. 15. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!