Depressziós vagyok, szociális fóbiás és stresszevő. Mit kellene csinálnom?
Az első válaszoló kapja be!!!
Tavasszal velem is ugyanez volt. Folyamatosan túlettem magam, mindig szarul voltam. Én előtte jártam már pszichológushoz viszont abban az időben nem tudtam és nagyon magam alatt voltam. Amióta újra tudok sokkal jobb lett minden. Szóval először is menj el pszichológushoz, nagyon sokat tud segíteni. Ha tényleg nem szereted az alakod akkor kezdj el sportolni, pl. egy héten 1-2 alakalommal menj el futni. Ha sportolsz nem fogsz annyi ételt kívánni, legalábbis nálam így van. Igyál sok sok vizet. Próbáld meg lecserélni a gyorsan felszívódó kajákat olyanokra amik lassan szívódnak fel, így több idő fog eltelni amíg újra éhes leszel. És addig egyél ameddig jól esik. Ha azt érzed tele vagy ne egyél tovább. Találj valami elfoglaltságot evés helyett. Igazából ez a legnehezebb ezt még én sem nagyon találtam meg. Filmnézés közben én sem tudom letenni a kaját de azt talán nem is nagyon lehet. Viszont ha tényleg csak az evés okoz örömet, gondolj arra hogy ez csak átmeneti. Akkor abban a pillanatban jól esik de utána csak a kilók jönnek föl ami meg nem jó. Amikor rágcsálni akarok valamit nem chipset veszek magamhoz hanem mondjuk répát. Ez is egy jó megoldás lehet. Remélem tudtam segíteni! Kitartást!
Kifogásokat gyártasz szerintem. Neked kb.jó így, nem akarsz erőfeszítést tenni. Pedig csak egy kicsit kéne megmozdulnod, önuralmat gyakorolnod.
Vannak online pszichológusok is, akiknek le kell ìrni a problémát, nem szóban kell elmondanod.
A sétára megoldás:fülhallgató. Hallgass vlmit séta közben, hidd el sokkal jobb úgy. Saját tapasztalat. Vagy indíts el egy youtube videot otthon és ugrálj, tombolj rá. Esetleg tornázz, biciklizz. Nézz motiváló youtubereket pl.HeyJulie.
Ne netezz egész nap, mert az is lehúz!
Ha már nassolsz, egyél egészséges dolgokat: magvak, zabkeksz, gyümölcs
A párom depressziós volt, tudom milyen az. De ő jobban akart lenni! Felkelt a kanapéról, vett egy futócipőt és elkezdett futni. Rohadtul nem volt kedve hozzá, de elindult.
Keresett egy pszichológust is, aki meghallgatta. Eljárt hozzá, sokat segített neki.
Azóta eltelt pár év, ami változott: már nem fut, viszont biciklizik sokat és jógázik, meditál. Pszichológusa még mindig van, most éppen zoomon beszélgetnek. Ha rátör egy rosszabb hangulat, sportol, sétál,dolgozik, takarít, legozik stb..lefoglalja magát, így nem kattog. Mêlyen volt ő is, de szinte önerőből jutott el idáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!