Szerintetek mi lehet a gond?
Átlagos testalkatú vagyok. 165/64
Kb 10 éve igyekszem leadni kb. 8 kg-t.
Észre vettem, hogy csak akkor megy lejjebb a súlyom ha kb. 100g körül tartom a ch-t.
Szeretek enni szeretem az édességet is de akkor nagyon szigorúan tartom magam a feltételekhez (kiszámolt makro).
Háziasszony vagyok de nem a tipikus magyar konyha szerint főzöm. Minél kevesebb zsír és tészta.
Kenyeret, péksütit alapjáraton nem fogyasztok.
Az a kérdésem, hogy amikor mégis kicsit megkívánom a házikosztot nyilván normál vagy még annál is kevesebb adagban azonnal visszajön 3 akár 4 kg. 2 hét alatt.
Ha kevesebbet eszem éhenhalok de sokszor nem mindig engedi a "büdzsé", hogy két félét készítsek.
100 g ch mellett ne spórolj a zsírral. Valamiből kell az energia, ha nem akarsz éhezni.
Én is érzékeny vagyok a túl sok ch-ra (IR-es vagyok), de ha egyszer-egyszer jóval többet viszek be, attól még nem mennek fel rám kilók. Ha 2 hétig minden nap többet ennék, akkor már lehet, hogy én is híznék, de ilyet nem csinálok. Nem tudom, mennyit mozogsz, talán több mozgással valamelyest ellensúlyozhatnád a dolgot.
Elegendö kalóriát vagy szénhidrátokból vagy zsírokból lehet bevinni.
Ha az egyiket alacsonyra állítod, a másikat meg kell emelni ahhoz, hoyg a napi minimális kalóriaigényed meglegyen.
Emellett azzal tudsz még játszani, hogy pl hetente-két hetente tartasz csalónapot, amikor tudatosan túlléped a ch-értéket - természetesen nem 5-10-szereresen -, ami neked kellene, viszont a többi napon tényleg szigorúan kell tartani. Az ilyen ritkán bevitt többlet nem okozhat hízást, ha csak ritkább alkalomról van szó.
Emellett a ch minöségére is oda lehet figyelni, terljes kiörlésü termékek, de föleg zöldségfélék fogyasztása sokat segíthet.
Ami meg a mozgást illeti, azt otthon is meg lehet oldani - napi fél órát azért csak tudsz magadra szánni, emellett ha a gyerekkel sétálsz, azt is lehet gyors tempóban végezni (amíg a gerek babakocsiban van). Nem írtad, mekkora a gyerek, de hidd el, meg lehet szervezni.
3,5 éves. Aktívan "egyszülős" felállásban. Párom külföldön dolgozik. Ugye nem is kell tovább részleteznem ha ő hazajön tisztességes ételeket kell főznöm.
Kb. itt csúsznak meg a dolgok. De nagyon bosszant már, hogy ezek szerint én nem ehetek átlag emberként.
Köszönöm a válaszokat!
Bocs, de mit azok a "tisztességes" ételek? Mert gyakorlatilag mindent el lehet készíteni módosított változatban is, meg adott esetben a körítést ki tudod cserélni magadnak másmilyenkre.
Meg azt sem tudom, milyen gyakran jön haza a párod, havi egy-két alkalom miatt nem csúszhatsz el teljesen a súlyoddal.
Ha gondolod, szivesen segítek privátban konkrétabb ötletekkel, mit hoyg lehetne másként elkészíteni, hogy ne lehyen neked problémás, ha megírod, milyen fogásokkal van gondod.
Kérdés, miket szoktál a párodnak főzni. Én ha a családomnak főzök, kiegészítésképpen mindig készítek egy kis párolt zöldséget, salátát vagy főzeléket, nekem az a köret, a többieknek pedig a szokásos ch dús dolgok. A levesekbe nem főzöm bele a tésztát, hanem külön készítem, a fasírtba nem teszek zsemlét. Van még pár étel, amit kicsit máshogy készítek. Emellett a reggelim és a vacsorám sem pont ugyanaz, mint a többieké. Ők ehetnek szendvicset, tejbegrízt és hasonlókat, én meg vagy azt eszem, ami az ebédből maradt, vagy valami egyszerűt, pl. rántotta zöldségekkel.
Anyagilag szerintem nem különösebben kerül többe az én speciális diétám, mint a család többi tagjáé.
Én már évek óta nem eszek átlag emberként, de megszoktam, és az egészségem miatt is muszáj odafigyelnem. Különleges alkalmakkor teszek kivételt (pl. vendégség, szülinapok), ennyi belefér.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!