Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi ad motivációt?

Mi ad motivációt?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

30 éves anya vagyok, ki tűztem egy célt, hogy 100 kg alá szeretnék fogyni. 123 kg-ról indultam, most 99 kg vagyok. Igyekeztem egészségesen étkezni és a mozgás sem maradt el, heti 3 aerobik, heti egy kardió, ha bele fért az elején egy - egy gyalogló edzés, mostanában kocogás, biciklizés.

Elértem a célom, viszont jó lenne még leadni jó pár kg-ot, viszont az önuralmam gyengült, többször kívánom meg a nasikat. Előtte is stresszevő voltam, de most a régi praktikák nem mindig válnak be (séta, takarítás, zene, nagy pohár cukor nélküli tea, rajzolás)

Nektek mi ad erőt kitartani vagy hogyan sikerül nemet mondani saját magatoknak? Nekem most valamiért nem megy.

Nem szedtem semmilyen csoda bogyót, nem is szándékozom.

Válaszokat előre is köszönöm.

2020. okt. 24. 20:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát én magamnak akarok megfelelni. Ha nem úgy nézek ki ahogy akarok, akkor az motivál.
2020. okt. 24. 21:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én arra gondolok, hogy ha engedek ennek a nassolási vágynak, akkor tök feleslegesen dolgoztam meg azért, hogy lefogyjak.

Ha esetleg feljön 2-3 kiló, és érzem, hogy feszesebbek a ruháim, mint kellene, arra gondolok, hogy szeretnék-e MEGINT ruhatárat cserélni, de ezúttal nagyobbra?

Ránézek az edzőcuccaimra, biciklimre, és felteszem magamnak a kérdést: szeretném-e, hogy ezek mind feleslegessé váljanak?

Ezek a gondolatok segíteni szoktak.

2020. okt. 24. 21:08
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
A mérleg.
2020. okt. 24. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Együttesen az, amit az első és második válaszoló írt.

+Nem szeretnék az egészségemmel szórakozni. Nem akarom a fizetésem jelentős részét néhány év múlva gyógyszerekre költeni, mert a szemét kajákkal elcsesztem a szervezetem.

2020. okt. 24. 22:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a motiváció, hogy ne nyúljak rossz szénhidráthoz az, mint pl.most, hogy gondolkodom, tudom, hogy túl erőltettem magam, és ásványianyag, vitamin hiányom lett. Mostanában egy kicsi leszartam ezeket, túl toltam a sportot, és most jött ki, ez abban mutatkozik meg, hogy falási rohamok jönnek rám, és állandóan aludnék, fáradt vagyok, így most tolom a C vitamint és a MagneB6-ot ez pár nap alatt rendbe tesz. Valamint 85%-os étcsokit dióval, ez a nasim, amit megengedek magamnak.
2020. okt. 24. 23:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

- Életben akarok maradni

- Jobb állapotban szeretném tudni a betegségeimet, amihez a fogyás hozzásegít

- És baromira elegem van a kövér- egyben fárasztó és fájdalmas életből, jobban akarom érezni magam a saját testemben. Ezért a drasztikus fogyókúrák és jojóeffektusok helyett amikkel hosszú évekig küzdöttem, inkább életmódot váltottam.:)

Röviden ennyi.

170 kilóról indultam, jelenleg 103 vagyok. Már nincs olyan nagyon sok hátra, mint amit eddig ledolgoztam. 65 kg a cél. Az egy egészséges normál súly lesz a magasságomhoz.

2020. okt. 25. 02:14
 7/9 anonim válasza:

Wow gratulálok 24 kg azért nem kevés.

Nálam ez úgy szokott lenni hogy van egy időszak mikor megkívánom a nasikat, édes, hizlaló dolgokat, pár napig nagy önuralommal visszatartom magam tőle és utána nem kell. Szerintem ez hozzászókás kérdése is.

Csak így tovább!!:)

2020. okt. 25. 08:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Lehetne motiváció az is, hogy ott lehess a gyereked fontos pillanatainál. Mert a túlsúly nem esztétikai probléma, hanem egészségügyi, megterheli a szívedet, az ízületeidet. Sok sikert a továbbiakhoz.
2020. okt. 25. 08:54
 9/9 anonim ***** válasza:
29%

Ha magadért nem, akkor legalább a gyermeked miatt fogyj. Csak 30 éves vagy és elég sok a 100 kg. Előbb utóbb sajnos ez az egészségedre nagyon rossz hatással lesz. A gyerekről sem fogsz tudni úgy gondoskodni ahogy szeretnél.

Ha nem tudsz a nasiknak ellenállni akkor egyszerűen ne tarts otthon. Mindig legyen helyette friss gyümölcs, egészséges rágcsa. Ha véletlenül bűnözöl, még nem dől össze a világ, de aztán térj vissza a helyes útra. Igyál sok tiszta vizet, nem teát/üdítőt /szénsavast. Sétálj! Napi 10 ezer lépés legyen a célod, annyi a minimum.

2020. okt. 25. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!