Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha valaki nem bírja elkezdeni...

Ha valaki nem bírja elkezdeni a fogyókúrát, pedig fogynia kell elég sokat, mi az oka? Belátja, hogy kell, nem tetszik magának, nem talál ruhát, egészségére is rámegy, be is szóltak neki, mégse tudja elkezdeni, mi hiányozhat még?

Figyelt kérdés

Mi motiválhatja még? Mi adhat akaraterőt? Hogyan kell elkezdeni? Hogyan kell hozzá akaraterőt szerezni és csinálni?

Van olyan, aki hasonlóan nehezen szánta rá magát, de talált valami ösztönzést? Mit?

2020. júl. 25. 20:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
Az ok az az hogy nem 2 nap alatt hízott el, és nem is 2 nap alatt fog lefogyni. Ha nem dönti el fejben hogy ő most le akar fogyni, akkor kövér marad.
2020. júl. 25. 20:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Le akar fogyni, de hogy értendő ez a mindenki által használt fordulat: fejben eldönteni? Eldöntötte, mondja, akarja, mégsem engedelmeskedik az agya azon része, ami a következő étkezéskor zabálásra készteti.
2020. júl. 25. 20:36
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Akkor nem akarja eléggé. Ez tényleg sablonszöveg de ez van. Ha nem tudja megparancsolni saját magának hogy ő most nem eszik, akkor nem halad egyről a kettőre. Azzal hogy mondja nem fog lefogyni ahogy azzal sem hogy minden étkezésnél bezabál. Első voltam.
2020. júl. 25. 20:39
 4/11 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nagyon sok embernél van egy lelki, pszichológiai gát. Valami, amiért meghízott. Valami trauma az életében. Természetesen nem MINDENKI esetében van így. De ha igen, akkor amíg ezt meg nem találja, szembe nem néz vele, addig nem fog lefogyni, mert a kövérség meg a zabálás nála egyfajta lelki tünet, vagy pótcselekvés, vagy hárítás.

Tapasztalatból mondom. Mikor rájöttem, hogy MIÉRT híztam el gyerekkoromban, akkor 2 éven belül lefogytam 55 kilót. Azóta, 5 éve tartom a súlyomat.

2020. júl. 25. 21:29
 5/11 anonim válasza:
21%
Nincs elég akaratereje, lusta. Nyilván könnyebb egész a nap a TV előtt ülni s zabálni mindenfélét, mint minden nap komolyan edzeni, egészségesen táplálkozni. Ráadásul vannak akik olyan korban vannak, hogy "ahh minek fogyjak le, vagy kinek?"
2020. júl. 25. 21:38
 6/11 anonim ***** válasza:
58%
Akaraterő a szó amit keresel. Akik lefogynak azoknak sincs semmiféle titkos motivációjuk,csak az a különbség ,hogy tesznek is a cél érdekében .
2020. júl. 25. 21:43
 7/11 anonim válasza:
100%

Nekem pár éve elsősorban egy komoly kapcsolat vége, és a családom “megjegyzése”, hogy ez az állapot már tarthatatlan... segített abban hogy elkezdjem, nekialljak.

Így 1-1,5 év alatt sikerült nagyjából 30-40 kg-tól megszabadulni.

2020. júl. 25. 23:33
 8/11 anonim ***** válasza:
76%

Akarat gyenge. Könnyebb kifogásokat találni. Anyukám is ilyen. "5x keveset egyél de nekem NEM MEGY" "mert én 5x sokat eszek..."

Olyan nincs, hogy nem engedelmeskedik az agy. DÖNTÉS KÉRDÉSE hogy szed-e még/ mennyit eszik tehát "agyban dől el"

Sokszor adtam fel a diétám 5 kg után én is azzal a címszóval hogy "nekem ez nem éri meg inkább finomakat akarok enni" De már majdnem elértem a 100 kg-t. Most is közel kerültem ehhez az állapothoz (feladom) de próbálok arra koncentrálni mennyivel jobban, könnyebbnek, fittebbnek érzem magam.

2020. júl. 27. 05:37
 9/11 anonim válasza:
100%

Valami pszichés háttere biztosan van ennek. Vagy a hízás az ok és a mentális egészség romlása a következmény, vagy fordítva. Mindenesetre sokaknál ez egy ördögi kör, nagyon nem egyszerű.

Ezért is illik mellőzni a kéretlen jótanácsokat.

2020. júl. 27. 14:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű. Mondjuk senki nem ígérte, hogy az. Van akinek elég, hogy nem eszik péksütit, nem iszik üdítőt és ledob egy jó pár kilót. Másnak meg baromi sokat kell ahhoz edzeni és odafigyelni a kajára, hogy lefogyjon. Én pl. élértem a 100kg-ot mire észbe kaptam. Nem tagadom, mindig szerettem enni, jó étvágyam volt, de soha nem ettem péksütit reggelire és nem ittam cukros üdítőket. Ebédre kis adag ebédet ettem mindigis. És vacsorára sem zabáltam fel a hűtőt. Később heti három edzés is meg volt. Még sem fogytam. Mások meg kétszer háromszor annyit esznek, mégsem híztak ennyit. Tény, hogy nem kellett volna megvárni, hogy "ekkora" legyek. De bírom, hogy sokszor azok mondják, hogy "nem kell annyit zabálni és mozogni kell ennyi az egész" akik ehetnek akármit és elég nekik egy kis tinglitabgli, hogy ne legyenek túlsúlyosak. Meg hát egy idő után elég nehéz, mert hiába évek alatt jött fel, az ember hamar megvan szeretne szabadulni a kilóktól. Elkezdtem számolni a kalóriákat, plusz heti 4-5edzes és semmi..Mióta elkezdtem a 160grammos diétát, végre elindult a fogyás. De én ezt nem nevezném egyszerűnek, és csak "nem zabálás" - nak.
2020. júl. 27. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!