100 grammra nézve kevesebb benne a zsír és a kalória, ha erre gondolsz. Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy ezt hogy érik el, mivel a fehérje és szénhidráttartalma is csak minimálisan nagyobb. Gondolom, akkor a sűrítőanyag lehet az, amiből több van benne.
Én inkább ennék feleannyit a hagyományosból, bár amúgy is csak ritkán eszek majonézt, ennyi nekem belefér a simából is.
2020. szept. 25. 08:17
2/11 anonim válasza:
Kb.fele a kalória tartalma, mint a normálnak, mert kevesebb benne a zsiradék.
2020. szept. 25. 08:19
3/11 anonim válasza:
De ahhoz elég tekintélyes mennyiségű majonézt kell bekanalazni, hogy attól hízzál. Inkább ennék hagyományosat, és tartanék mértéket (mindenből).
2020. szept. 25. 09:10
4/11 anonim válasza:
A light dolgoknak gyakran magasabb a ch tartalma. Ez valóban okoz kalória csökkenést, mert míg 1g zsír 9 kcal, addig 1g ch 4 kcal. Hogy melyik hízlal jobban, az inkább az anyagcserédtől függ. De igen tetemes mennyiséget kellene belőle enni ahhoz, hogy ettől hízz. Én elég sokat eszem, mert salátaöntetnek használom, mivel laktóz érzékeny vagyok, a sima olajakkal leöntve pedig nem ízlik. De így is másfél hét, mire egy kisebb doboz elfogy nálam, ha minden étkezéshez eszek. Ha hízni kezdenék, nem ettől lenne.
2020. szept. 25. 11:03
5/11 anonim válasza:
Egy evökanál majonéz 130-150 kcal, egy-egy salátára 2-3 evökanálnyi is kerül - és ez a többi mellett igencsak nagy kalóriatöbbletet jelent.
Önmagában a majonéztöl nem hízik el senki, de a 4-600 kcal többlet már okozhat problémát!
2020. szept. 25. 11:29
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm.. csak azért kérdeztem mert ha majonézzel készült salátát csinálnék mennyire hizlalna..
2020. szept. 25. 13:37
7/11 anonim válasza:
HA beleszámolod a napikalóriakeretbe és nem léped túl, akkor nem probléma.
2020. szept. 25. 13:58
8/11 anonim válasza:
Anyagcserefüggő, és hogy milyen êtrendet követsz.
Ha az a cél, hogy minél kevesebb legyen az összkalória, akkor az emberek általában a lightot választanák mert a kevesebb zsír nem dobja meg úgy a kalóriát.
Akinél nem a kalóriaszegénység a szempont, már nem feltétlen a light majonézt választják. Például egy olyan étrend esetén ami zsírra épül, és szénhidrátban pedig szegény, nem az fog dönteni, hogy mennyi kalória van benne.
2020. szept. 25. 17:31
9/11 anonim válasza:
igen, kevesebb kalória van benne, de nagyon ótvar íze van (legalábbis amit én ettem az rossz volt nagyon)
2020. szept. 25. 22:31
10/11 anonim válasza:
Nem hízlal annyira, pont azért light. Én is light majonézt használok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!