Miért nem fogyok?
Júniusban elkezdtem diétázni. Odafigyeltem arra, hogy mit és mennyit eszem, igyekeztem kizárni a cukros/zsíros ételeket az étrendemből, nyári munkából kifolyólag elég sokat mozogtam is. Meg is lett az eredménye szeptemberre 94 kg-ról lefogytam 88 kg-ra.
Mivel véget ért a munka gondoltam beillesztek egy kis otthoni edzést, amit múlt hétvégén kezdtem. 88 kg-ról indultam és ma mikor csak úgy kíváncsiságból rááltam a mérlegre 92 kg-t mutatott. Nem számítottam arra hogy mindjárt kevesebbet fog mutatni, de hogy ennyivel több legyen?
Miért van ez?
Az edzés csak a fele az egészséges életmódnak. Az egészséges táplálkozás a másik.
A tévhitekkel ellentétben az erősítő gyakorlatok mint a felülés, fekvőtámasz, válledzés nem feltétlenül fogyasztanak önmagukban.
A másik hogy nem feltétlen leszel kevesebb kiló, ha fitt vagy. Kifejezetten előnyös az ember számára ha valaki fitt, ezt pedig kilókban nehéz mérni.
Ha a kinézet zavar, arra ott vannak az mozgó dinamikus gyakorlatok: futás, biciklizés, de a legjobb az intenzív úszás. Túlsúlyosaknak kifejezetten könnyebb rá átállni, egészségesebb mint a futás(gondolom nő vagy, csak ezért írom), és a vonalaidat a megfelelő formára tudja faragni. Ha a túlsúly genetikai is, a rendszeres úszással emberi szemmel jobban fogsz kinézni
Sokan leírják majd, hogy biztos izmosodtál. Biztosítalak, hogy egy hét alatt nem hogy 4 kiló, de egy 10 deka izmot sem szedtél magadra.
Az viszont elképzelhető, hogy többet ettél mint eddig (ez a legvalószínűbb), feltöltődtek az izmaid glikogénraktárai, illetve általánosan több vizet tart vissza a szervezeted mint eddig. Igyekezz a több edzés mellé a folyadékbeviteledet is emelni. A többi (ha nem túlzott kalóriabevitelről van szó) majd kiegyenlítődik, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!