Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik a fontosabb?

Melyik a fontosabb?

Figyelt kérdés
A szénhidrát, vagy a kalória számolás?
2020. szept. 19. 18:20
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
A kérdés az, hogy mihez a legfontosabb? A fogyáshoz/ tömegnöveléshez elengedhetetlen a kalória, makrók( szénhidrát, zsír, fehérje). Vagy több energiát viszel be, vagy kevesebbet, attól függően mi a cél. A kalória , az energia mértékegysége. Érdemes számolni.
2020. szept. 19. 18:49
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

A fogyáshoz elsősorban negatív energiamérleg kell. Tehát a kalória fontosabb. Azon belül természetesen nem mindegy, miből jön az a kalória, tehát másodsorban a makrók is fontosak. Nagyban befolyásolja a vércukorszinted, az éhségérzetet, azt hogy inkább izom vagy zsír megy le, illetve az egész szervezet egészségét, megfelelő működését.

Ha fogyni szeretnél, akkor elsősorban a finomított, gyors felszívódású szénhidrátokat kell kerülni. Az összetett szénhidrátok rosttartalma segíti az emésztést és eltelít.

2020. szept. 19. 20:13
 3/6 anonim ***** válasza:
47%

Fogyni akkor fogsz, ha több kalóriát égetsz el mozgással, mint amennyit beviszel = megeszel, megiszol. Ezen belül célszerű figyelni az összetevőkre is. Fehérje-szénhidrát-zsír. Állítólag a szervezetnek a napi normál működéshez minimum 160 gr/nap ch bevitel szükséges, ezt a szintet nem célszerű jelentősen túllépni, ha fogyni akarsz.

És persze a kalória deficitet két oldalról tudod és kell összerakni: egyrészt többször, de keveset enni, másrészt napi rendszeres mozgással: futás, úszás, kerékpár, akármi...

2020. szept. 19. 20:38
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

A kalória bevitel.

Ma reggel szárított hagymával és kenyérrel ettem tojást.

Majd fő étkezések mellé tésztát.

Most -9kgnál tartok. Rengeteg szénhidrátot eszek megfelelő fehérje bevitel mellet és fogyok...

2020. szept. 20. 00:14
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

Egyénfüggő is. Számolhatom én a kalóriát magában, a szénhidrátra nem figyelve, csak akkor nem fogok tudni megállni a keretemnél. Ha figyelek a makrókra, akkor meg szinte magától beáll oda a kalória, ahova kell neki.

Más meg sok szénhidráttal tud jól fogyni.

2020. szept. 20. 01:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyénfüggő.

Egészséges embernek összességében a táplálék minőségének javítása, és a normális energiabevitel elég lehet a fogyáshoz. Pl ha sok cukros édességet evett, fehérlisztes cuccokat, ha ezeket kerüli/ lecseréli teljes kiőrlésűre, azzal is érhet el eredményeket.

Egy szénhidrátanyagcsere betegséggel élőnél már máshogy működik a dolog. Itt elsősorban a szénhidrátcsökkentés a fontos, az inzulintúltermelés helyreállítása miatt. Szintén egyénfüggő mértékben.

Nekem ilyen betegségem van, hiába számolgattam csökkentettem a kalóriát, szinte állandó éhség mellett se fogytam amíg legalább közepes szinten tartottam a szénhidrátbevitelt ( 160g). ( Orvosi utasításra sajnos).

Aztán jobban utána jártam a dolognak, és ennek köszönhetően megtanultam a saját állapotomat megfelelően kezelni. 80-85g szénhidrát/ nappal tudok szépen fogyni éhezés nélkül, a kalóriákon viszont nem tudok és nem is akarok spórolni. 2300-2500 kcal körül alakul egy napom, ennél lejjebb nem tudok menni, de mióta lowcarbozok, egyáltalán nem is foglalkozok vele. Makrók alapján eszem. Kevés ch, több protein, több zsír kombóval. Rendszeresen mozgok. Ennyi. A falási rohamaim teljesen megszűntek, több az energiám mint valaha, és még soha nem fogytam ilyen sokat ennyire élvezhető módon:)

2020. szept. 20. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!