Mit jelent pontosan az alma alkat?
Több helyen láttam, hogy írják, hogy alma alkatúak (pár helyen ez volt a kifogás arra, hogy nem vékonyak), de én bárhogy próbáltam keresni csak kövér emberekről láttam képet. Az alkatnak nem azt kéne jelentenie, hogy soványan is 'almásan' néz ki?
Ne értsetek félre, én is nagydarab vagyok, de csak emiatt azt mondani, hogy én ilyen vagyok és nekem alma alkatom van, az nekem úgy hangzik, mintha csak kifogást keresnék a kinézetemre.
Esetleg tud valaki mutatni képet/képeket olyan alma alkatú egyénekről, akik nem elhízottak?
Szia szerintem erre gondolsz
Picivel nagyobb derék- és mellbőség. Kolleganőm is alma alkat egyáltalán nem kövér csak a melle és a hasa meg a dereka domborabb mint egy alma :) A lábai pálcika vékonyak, ő se tudja hogy hozta ezt össze de gyerekkorától kezdve ilyen.
Szerintem én alma típusú vagyok. Ez nálam azt jelenti, hogy a vállam és a csípőm alapból nem széles és nincs nagy fenekem, a combom vékony, viszont a derekam nem karcsú, és ha hízok, az nagyrészt a törzsemre megy. 10 kg felesleg már azzal jár, hogy teljesen "eltűnik" a derekam, és hurkás lesz a hátam.
Méretek szempontjából: a mellbőségem és a csípőm 90 cm körüli, most a derekam normál súllyal 75. Fogyás előtt a derekam 85 körül volt.
Az alkati típus szerintem csak olyan szempontból lényeges, hogy ki hova hízik. Ha én mint (szerintem) alma alkatú csontsoványra lefogyok, akkor már nem leszek alma, inkább téglalap vagy piszkafa :) De inkább nem akarok tovább fogyni, mert még ha ettől vékonyabb is lesz a derekam pár centivel, a fenekem is laposabb lesz. Inkább edzek, a vállamat már sikerült izmosabbá tennem, ami nekem optikailag előnyös változás.
Egyébként aki nőies, homokóra alkatú, azon még a plusz kilók is tudnak jól állni (egy bizonyos pontig). Van ilyen ismerősöm, neki esze ágában sincs fogyni, így is tök jól néz ki, pedig régebben jóval vékonyabb volt.
Azért kövér embereken mutatják, mert ott feltűnőbb. Ha híznak, akkor jellemzően a hasukra, derekukra híznak, a csípő és a láb vékonyabb marad. pl. Mike Wasovski a Szörny Rt.-ből.
Egy vékony embernél kb csak annyiban látszik, hogy szinte fiús, pálcikavékony lábai vannak a felsőteste pedig nem olyan formás, mint mondjuk egy homokóraalkatúnak.
Az alma alkatúaknak jellemzője hogy vékonyabb végtagjaik vannak , keskeny a csípő , eleve nem hangsúlyos a derekuk, ha híznak akkor aránytalanul, derék, has, hát, mellekre megy a felesleg. Pl Tóth Vera
Mint egy alma, lábakkal és karokkal. Anyukám is ilyen amúgy. Morog is miatta sokszor.
Van homokóra alkat, nagy mell, széles csípő, vékonyabb derék. Derék/ csípő arány min.30cm
A körte alkatúaknak a csípője, combjai hangsúlyosak, vékonyabb a derekuk, és a melleik kisebbek mint a homokóráknak.
Egyik testalkat se kifogás. Adottság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!