Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan legyek izmos, illetve...

Hogyan legyek izmos, illetve "növeljek?" tömeget?

Figyelt kérdés
Szóval 180 cm magas vagyok és 69-70 kiló. Mivel magasabb vagyok, ezért vékonynak tűnök, szóval szeretnék egy kis izmos, karra, hasra. Valami olyan módszer lenne megfelelő, amivel nem veszítek súlyt, mert már így is elég vékonynak nézek ki. Tippek? Valahol olvastam régebben hogy x gramm(vagy valami hasonló) fehérjét kellene bevinnem, de fogalmam sincs hogy az mennyi, és milyen ételek lennének jók.

2020. szept. 1. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Magas fehérje tartalmú ételek bármilyen hús (húskészítmény pld. felvágott, szalámi), hal, tojás, túró, sajt, tejtermékek, hüvelyesek, zab, olajos magvak. Az izomépítéshez érdemes kilónként 1,5-2g-ot bevinni, e fölé nem szabad menni, mert árt a vesének. Pld. a te esetedben ez 1 adag zabkása reggelire, ebédre húsos főétel, vacsorára 3 tojásból rántotta, sonkával, sajttal (köreteket, zöldséget, gyümölcsöt nyilván mellé). Viszont ettől nem leszel izmos, ahhoz edzened is kell.
2020. szept. 1. 21:54
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

Annyi kalóriát kell minimum bevinned, amennyit a mozgással együtt elégetsz, de inkább legyen több, mint kevesebb.

A másik elem a fehérje, ami az izmaidban köt ki, ha jól megdolgozod őket.

Egyszerű hasonlattal a kőműves a kaja, a tégla a fehérje.

A fehérje mennyisége a súlyodtól függ. 70kg-hoz 120-140g nem ártana. Fehérjepor segíthet.

Összességében a kaja, a fehérje, a mozgás, a pihenés... mind összetettebb dolog. Az interneten utána lehet járni részletesebben minden egyes összetevőnek.

2020. szept. 1. 21:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Edzeni nyilván már elkezdtem, itthon végzek gyakorlatokat, illetve futok rendszeresen. Az étrendet, illetve az adatokat is külön köszönöm.
2020. szept. 1. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Sokat kell enni.
2020. szept. 1. 22:53
 5/5 anonim ***** válasza:
A futással állóképességet növelsz, nem izmot. Ha lábat építenél, hatékonyabbak a guggolások.
2020. szept. 2. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!