Ha a szobámban kis köröket kocogok egyenletes tempóban, fogyhatok?
Na igen. Hiába van zsír a hasadon meg itt-ott, egyáltalán nem a súlyodat kéne csökkenteni. Hanem esetleg az izom-zsír arányon javítani. Sőt, lehet, hogy egyszerűen csak több izom kéne, és amit te zsírfeleslegnek látsz, az a szervezetednek szükséges energiatartalék, egyáltalán nem felesleg. Ne a filterezett, beállított instafotókhoz hasonlítgasd magad, előrehajolva mindenkinek hurkás a hasa. Hanyatt fekve a tied is lapos, nem? Mert akkor maximum a törzsizmaid kell megerősíteni, a medencéd helyrebillenteni, de fogyni semmiképp.
Ehhez pedig többet kell enned, főleg több fehérjét. Ne ijedj meg attól, hogy a plusz fehérjével zsír is jön, ami meg sok kcal. Ehetsz többet! Azért vannak falásrohamaid, mert nem kapja meg a szervezeted, amire szüksége van.
Ha izmosabb leszel, amihez többet kell enni és jó összetétellel, akkor nagyobb lesz a súlyod, de nem leszel kövérebb. Ha viszont fogyni próbálsz, akkor jó eséllyel a maradék izmaid is lebontja a szervezet, és pont dagibbnak fogsz látszani. Nem ez a jó irány!
Nem éheztetem magam, sokszor úgy jön rám a falásroham hogy nem is vagyok éhes mert azelőtt ettem. Depresszióm is van, tudom hogy ez is közre játszik..
De nem vagyok vékony! Egyedül a nyakamnál látszódik hogy mennyi a súlyom. Tény, hogy kövér se vagyok, de bőven van rajtam háj sajnos.
"rá tudok markolni a hasamon a hájra"
Ez normális! A nők törzsén a bőr alatt van egy zsírréteg. Ezt - illegális hormonkezelések igénybevételétől eltekintve - nem tudod leadni. Azért van, mert így védi a szervezeted a fontos belső szerveidet.
Hiába nem vagy éhes, ha nem ettél elég fehérjét, vagy valamilyen vitamin, nyomelem, akármi hiányzik, akkor simán lehet falásroham a vége.
Az, hogy figyeled a kalóriákat, azt jelenti, hogy minden étel csomagolásán megnézed, és szörnyülködsz és nem eszed meg, ha sok - vagy azt, hogy egy programmal számon tartod, mit eszel? Mert mindkét esetben azt javasolnám, hogy számold össze a makrotápanyagokat (is), amiket beviszel, és vesd össze a súlyodhoz passzoló ajánlással (bármelyik kalóriaszámláló program kiszámolja neked az ajánlott mennyiséget, de ha mozogsz, akkor azt még hozzá kell számolni a kerethez, ezt is meg lehet oldani a programokkal). Így remléhetőleg kiderül, mi hiányzik, mitől van falásrohamod.
Egészséges, kiegyensúlyozott étrend + saját testsúlyos vagy súlyzós edzés a válasz a kérdésedre. Neked egyáltalán nem kell kocognod, sem a szobában, sem máshol, hacsak nem akarsz futni, mert erre vágysz. De amire neked szükséged van az adataid alapján az több izom. Az pedig tápanyagból és vízből épül edzés következtében.
A BMI értéked 19, sovány vagy. Nem normál, hanem sovány. Ha még így is zsírosnak érzed magad, az első körben testképzavar, második körben pedig skinny fat vagy. Több evés, több mozgás. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!