Hogyan tudnék leszokni a kényszeres evésről?
Kb az evés a legnagyobb baj, de bővebben a kérdés: hogyan tudnék viszonylag "könnyen és gyorsan" fogyni 7kgt? igazából ez a gyors fogyás 4hónap lenne, mit mozogjak? és mit csináljak ha folyton az evésen jár az eszem és nem tudok nemet parancsolni magamnak? 19/L 150 cm 64 kg
elsőnek mennyi mozgással kezdjek minimum?
Az evés 70%-ban járul hozzá a fogyókúra sikeréhez. Az edzés csak 30%-ot jelent.
Segíthet, ha egy hétig felírsz minden elfogyasztott kalóriát. Az eléggé motiváló lehet, ha meglátod, a sok kicsi mennyire sokra megy.
Ha nagyon nassolós vagy, akkor készíts el előre a hűtőbe egy napra való salátát zöldségekből, és abból egyél pár falatot, amikor nasit kívánsz. A zöldségek egészségesek, rostokban gazdagok, így lassabban szívódnak fel, vagyis tovább adnak teltségérzetet, valamint ilyenkor látod is, hogy mennyi kaja maradt még az adott napra. Ha még komolyabb keretek kellenek, akkor porciózd ki előre az egész napi kajádat, ne csak a nasit.
Az evésnél nekem segített, hogy előző nap összeírtam mit mikor egyek.
Mozgás minimum nincs. Előszőr próbálj ki minden félét (úszás zumba pilates yoga futás stbstb) és amelyik a legjobban tetszik abból csinálj amennyit tudsz.
Én régen futással kezdtem (fél perc volt az első kör xD) idővel egyre jobb leszel és többet tudsz majd csinálni. Nekem 2 hónap volt eljutni oda hogy 20+ percig kocogtam megállás és lihegés nélkül
Meal prep.
Előre készítsd el amit megeszel az nap. Annál többet sem kevesebbet, nem ehezetsz. Csak azt.
Ne tarts otthon olyan dolokat amik nem kellenek a mealprehez.
Ez egyszerűbbé teszi mert kevesebb választási lehetőséget ad, ahol "jól" kéne döntened hogy tovább haladj a célod fele. Itt igazából egy egy erős döntéssel lehet csak csalni pl.: "Lemegyek a boltba és veszek csokit".
Ami ellen sokkal könnyebb megakadályozni magad, mint ha kar nyújtásnyira lenne tőled chips és azon kéne gondolkodnod hogy "Ez most bele férfi a diétába vagy nem?".
Az előző komment teljesen igaz szerintem! :)
Én sajnos nem tudtam ezt követni mivel a szüleim és a tesóm folyton veszik az édességeket, fagyit stb.. És hát így elég nehéz..
De ha teheted te csak ajánlani tudom hogy tartsd be és garantáltan elkerülöd! ☺️ Tarts inkább otthon sok zöldséget és gyümölcsöt, zsírszegény túrót (én egyszerűen imádooom), tojást és pufi rizst. Ha megéhezed ezeket nyuhodtan eheted.
Én már leálltam a diétával kb 1 hónapjában mivel eléggé vékony lettem és kezdem elfogadni magam, és egyfolytában nem kattogok azon hogy huh ezt most megettem és vége, plusz kilók. Mert régen ez volt:/
Ajánlani tudom ha kezdő vagy chloe tinget:)
Sok szerencsét ❣️
Eldöntöd, visszafogod magadat, kb ennyi.
Ha nincs semmilyen háttérbetegséged, akkor egyszerűbb dolgod van.
Térj át egészségesebb életmódra annál amit most élsz, és iktass be rendszeres mozgást. Hagyd el az érzelmi evést, keress valami elfoglaltságot, pl ott a mozgás, de olvashatsz könyveket, nézhetsz sorozatokat, kereshetsz valami hobbit is, ha nincs, aminek semmi köze a kajához. Hozd rendbe a kapcsolatod az ételekkel: tudatosítsd magadban, hogy az étel arra van, hogy tápláljon, energiával lásson el és életben tartson, nem szabad őket arra használni, hogy megvígasztald magad, vagy lefoglaljon ha unatkozol, mert nem arra valók.
Ezekkel így sokat tehetsz azért, hogy (nem x hónap alatt x kilót) csak szimplán annyi idő alatt amennyire a testednek szüksége van, elengedje a súlyfelesleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!