Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy segítsek a feleségemnek...

Hogy segítsek a feleségemnek fogyni?

Figyelt kérdés
A feleségem kb 170 centi és 130 kiló. Orvos mondta, hogy fogynia kell, mert nem tud teherbeesni és ez is befolyásolja. Nagyon szeretnénk közös gyereket,de nem fogad el segítséget, mert ő tudja, de egyáltalán nem ért hozzá. Ma lángost sütött és megevett 2-t, mert teljeskiörlésű és olivaolajjal sütötte. Utálja a vizet tanácsoltam hogy csináljon limonádét vízzel és citrommal, de beletett 3 evőkanál cukrot mert az nincs 100 kalória se, nem attól fog hízni. Uzsonnára 1 tábla étcsoki, mert az egészséges. Vacsira meg melegszendvicseket csinált teljes kiörlésű kenyérrel, sonkával vajjal és sok trapista sajttal. Mondtam hogy csak mozzarellát lenne szabad ennie azt is kicsit és az hogy a kenyér teljeskiörlésű nem jogosítja hogy 4 szendvicset egyen. Minden ilyen próbálkozásomat lehurrogja vagy vitatkozunk, akik voltak ilyen helyzetben, mit lehetne tennem?

2020. aug. 13. 20:14
1 2 3
 11/21 Lachesys ***** válasza:
Egyszerű matek. Vagy igenis küldd el egy dietetikushoz ha nem fogadja el. akár dokival beszéld meg, tomd meg egy kis zsebbel hogy ő hozza fel és o küldje el dietetikushoz, hogy úgy tűnjön nem a te ötleted hanem a dokie! Ha elmondod ezt az orvosnak talán belemegy. Hiszen ha babát akár a feleséged a dokira csak hallgat! De matek az egész, amit leírtak H evett hát alsó hangon 3-4 ezer kalória! Míg mondjuk neki fogyáshoz kéne 1900-2000...
2020. aug. 13. 23:10
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Rád nem fog hallgatni, úgyhogy én azt javaslom, hogy kalóriatáblázatokat "hagyj elöl", vegyél diétás újságokat, háziorvos-barátnője-kollégája "mondja neki", személyi edző, dietetikus. Az a baj, hogy az egészséges kajában pont annyi kalória van, mint a simában, nem lehet tőle fogyni. Főleg ha sokat eszik belőle. De ezt neked nem fogja elhinni, szóval keress olyat, akire hallgat. Sok sikert!
2020. aug. 14. 07:01
 13/21 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos aki nem akarja azon nem lehet segíteni. Anyukám is ilyen. "Tudom keveset kéne ennem de NEM MEGY" hasonló szintű kifogások tömkelege.

Talán a kalóriaszámolásra kéne rávenned, akkor látná, hogy az étcsoki akkor se mehet egy tábla ha "egészséges" a 100 kalória néha igenis számít főleg ha létezik 0 kalóriás édesítő stb.

Esetleg még cikkeket kereshetnél, minta étrendeket, egészséges alternatívákat. Vagy főzz helyette.

Vegyetek szobabiciklit, az kényelmes és könnyű mozgás forma.

De nem hiszem, hogy tudsz tenni valamit ha a feleséged homokba dugja a fejét.

2020. aug. 14. 08:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Uzsonnára 1 tábla étcsoki, mert az egészséges."

Az csak marketing, akkor találták ki, amikor az egészségtudatosság terjedésével csökkent a csokiforgalom.

Te nem nagyon tudsz segíteni, ha így áll hozzád, közeli rokontól nehezebben fogadnak el ilyen tanácsokat az emberek. Szülőket sem a gyerek tudja meggyőzni valamiről, mert másképp viszonyulnak hozzá.

Nem ismersz, fitt, egészségesen táplálkozó embereket? Ha ilyenekkel beszélget, jobban megértheti a dolgot, jobban hallgathat rájuk, mert ugye ők nem állnak olyan kapcsolatban vele.

2020. aug. 14. 12:57
 15/21 A kérdező kommentje:
Reggel annyira összevesztem vele, hogyha nem változtat nem tőle lesz gyerekem, mert nem fog összejönni. Hagyott egy üzenetet délben, hogy hajlandó elmenni dietetikushoz. Ha másnak is ilyen problémája lenne, ne féljen a párjától és ne engedje el a rossz útra, mert azzal nem mutatja ki szeretetét. Legyen szó bármilyen káros szokásról. Én bánom, hogy eddig csak néha mertem finoman emlegetni hogy sok lesz az a sütike, tészta és idáig jutottunk ez miatt. Köszönöm a válaszokat!!
2020. aug. 14. 13:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert nektek, remélem az elhatározása kitart, mert hosszú és sokkal nehezebb út áll előtte, mint amit ő eddig a fogyásról gondolt.
2020. aug. 14. 13:34
 17/21 anonim ***** válasza:
Nézd állandoan az élet 250 kg felett.
2020. aug. 14. 16:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy összeveszés árán, de mégis jó döntést hozott.

Azért este mondd el neki, hogy mennyire szereted. Most nagy szüksége van rá.

Ismeretlenül is gratulálok az elhatározásához. Kitartást mindkettőtöknek!

2020. aug. 14. 20:24
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönjük! Pár hónap múlva leírom ha eszembejut és van változás.
2020. aug. 15. 00:46
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem is akar gyereket
2020. aug. 15. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!