Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miert veszelyes a tul gyors...

Miert veszelyes a tul gyors fogyas?

Figyelt kérdés
Illetve egy 185 cm / 120 kg-os kg-os ferfinal hany kg fogyas szamithat meg egeszsegesnek egy het/honap alatt?
2020. aug. 8. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert csak koplalással elérhető, amitől hosszú távon hiánybetegségek alakulnak ki. Ezzel csak megzavarod a szervezeted, és utána még jobban fogod az ételeket kívánni.

Heti 1kg elérhető 2000 kalóriával, és mozgással kiegészítve. Ekkora súlynál olyan sportot kell választani, ami kíméli az ízületeket, ha nem vagy egyáltalán edzett, akkor az elején elég a séta is.

2020. aug. 8. 12:20
 2/7 A kérdező kommentje:

Heti 1 kg-ot mar sok helyen hallottam, de ez szerintem egy normalis bmi-hez kozelito emberre igaz. Valaki 200 kg-al allna neki a hizasnal, annal gondolom nem 1 kg lenne a normalis hetente, mert akkor 120 hetbe telne lefogynia 180-as magassag eseten es ugyebar a fogyas sem linearis, az elejen gyorsabb (gondolom nagyreszt a sok megkotott viz miatt is) aztan a vegefele belassul.

Oszinten, egy kicsit komplexebb valaszra szamitottam a heti 1 kg-nal, mert az konnyen guglizhato. Ettol meg ment a zold kez.

2020. aug. 8. 12:29
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
A normálishoz közelítő BMI-vel az 1kg egyáltalán nem reális, 200kg-al meg az elején 1,5-2kg-ot is lehet fogyni.
2020. aug. 8. 12:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Peldakent irtam, nem konkret tenykent. Az erdekelne, hogy a normalis sulyvesztes merteke hogyan skalazodik a sulyfelesleg mertekevel.
2020. aug. 8. 12:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem a gyors fogyás a veszélyes, hanem az, ha koplalsz, és nem viszed be a fontos tápanyagokból a megfelelő mennyiséget. Nagy túlsúlynál azért is jobb, ha lassan fogysz, mert így a bőröd is jobban tudja követni a változást, talán nem ereszkedik meg annyira.

120 hét egyáltalán nem sok, ha valaki 200 kg-ról indul. Szokott itt lenni egy válaszoló, aki (ha jól emlékszem) 17 hónap alatt fogyott kb. 50 kg-ot (és még van rajta kb. ugyanennyi), ami nagyon szép eredmény.

2020. aug. 8. 13:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A fogyás mértéke mindenkinek más, és nem folyamatosan ugyanannyi. Még akkor sem, ha pl sikerül teljesen ugyanannyi energiát ugyanannyi makrotápanyag aránnyal bevinni minden nap, függ a mozgástól , a saját egyéni anyagcserétől,( ami szintén nem ugyanannyi minden nap) az épp aktuális hormonális állapottól stb.

120 hét miért lenne sok? Annyira lényegtelen az idő. El kell engedni...türelemmel sokkal többre viszi az ember hodd el.

Az élet 250 kg felett c. műsorban mindenkit 1200 kalóriára fognak. 300 kilós betegek 15-20 kilókat fogynak havonta , van hogy többet is, ha be tudják tartani. És bizony többen is meghaltak mióta nézem. Nem bírja a szívük. Lehet én is hasonlóan jártam volna, ha koplalásba kezdek, de mivel azt tapasztaltam hogy hosszútávon nem tartható számomra, én viszont életmódot váltottam, nem fogyókúrának tekintem, egy hasonló alacsony kalóriás dolog nekem soha nem lehetne tartós, így nem csinálom. Igaz, valamivel több időm is van mint nekik, mert 300 kg azért nem voltam.

Betöltöttem a 17 hónapot, 54 kg ment le eddig. Az első hónapban 5 kg ment le, de nagyon vizes voltam. Azóta belassult, nincs heti 1 kg, de ez nem baj. Örülök hogy élek, és dolgozom tovább, hogy a màsik fele is lemenjen. Ha 4 évig tart az se érdekel, mert nem ez a fontos.😊

2-3 kg is teljesen jó és egészséges, ha lemegy.

2020. aug. 8. 13:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A nagyon gyors fogyás lényegében extrém többletsport és extrén kalóriadeficit mellett alakulhat ki. Gyakrabban az utóbbi, ami rengeteg féle képpen egészségtelen. Pl ahogy előttem is emlíették, hiánybetegségek, az agy nem megfelelő működése, hormonháztartás megborulása stb.

Ekkora túlsúlynál, amit te írsz, (pont uyganenniy volt a BMI-m amikor kezdtem a diétámat) lehet hogy az elején kcisit több fog lemenni mint másoknál, de az még rendben van. Nálam például az első három hétben lement 5,5 kiló. Utána tartottam a heti 1-et és ahogy csökkent a súlyfelesleg, heti kb fél lett belőle. A nagyobb túlsúlynál mindnekinél ilyen. Akkor kell emgijedni vagy akkor csinálsz rosszul valamit, ha heti 3 kiló megy le vagy havi több mint 10. Akkor már érdems utánajárni a dolgoknak

2020. aug. 8. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!