Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez az étkezés/edzés rendben...

Ez az étkezés/edzés rendben van szerintetek?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, az elmúlt 4 hónap alatt sikerült 23 kilótól megszabadulnom. Eleinte még csak ismerkedtem az edzéssel, és próbáltam lejönni a sok nasiról, amit korábban fogyasztottam, de most már nagyjából 3 hónapja beállt az étkezésem és az edzéseim is a következők szerint:

reggeli 7-8 óra között:

- fél szelet teljes kiőrlésű kenyér vajjal vagy májassal, esetenként egy teáskanál majonézzel, vagy kb 50 gr házi körözöttel

- 1 paradicsom és/vagy pár karika uborka, fél paprika

- 2 szelet sonka, vagy 3 vékony karika pick szalámi jellegű házi szalámi, vagy vékony szelet császárszalonna

- pár falat sajt

reggeli után kb 1 órával edzés:

- 50 perc szobabicikli (aktuális erőnlétemtől függ, hogy milyen intenzitással, a pulzusmérő szerint nagyjából heti 4-5 alkalommal inkább anaerob, 2-3 alkalommal inkább aerob edzésnek minősül)

- kb 15-20 perc váltogatott gyakorlatok: hasprés, lábemelgetés, néha kézisúlyzós kar edzés

edzés után tízórai:

- valamilyen gyümölcs: általában egy fél alma/banán/narancs/barack vagy egy marék meggy, esetleg ezekből kettő kombinálva, illetve néha szoktam adni hozzájuk kb 70 gr sovány túrót

ebéd 13 óra körül:

főtt étel, ami van itthon. a jellemzők:

- leves (nem mindig): paradicsomleves, húsleves, zöldborsóleves, zöldségleves

- második: lecsó rizzsel, rizses hús, sült (nagyon ritkán rántott) csirke, vagy néha sertés mondjuk krumplipürével, vagy tepsiben sült krumplival, főzelékek (borsó, lencse, krumpli)

- emellett időnként szoktam enni vagy valami salátát, vagy házi befőttet, lé nélkül

uzsi és vacsi ~15-17 óra között:

kb fele-fele, hogy szoktam-e még enni ilyenkor, de ha éhes vagyok, akkor pár szem sótlan mogyorót, vagy egy kis túrót eszek gyümölccsel, ha tartalmasabbra vágyom, akkor pedig egy kis kompótos tálba szedek az aznapi ebédből, és azt eszem meg délután.

Ezeken felül nagyjából heti rendszerességgel becsúszik egy kis nasi, mint 1-2 kocka csoki, vagy keksz, ropi, süti, de ilyenkor általában az uzsi/vacsi kiesik.

18 óra után már egyáltalán nem eszek.

Heti 2-3 alkalommal délutánonként el szoktam még menni a környéken nagyobb biciklitúrára, ilyenkor kb 45-50 km-t tekerek.

Ezt az étrendet, és edzésrendet tartva nagyjából heti 1,2-1,3 kiló között fogyok. Még úgy 10 kiló van hátra a végső célig, utána már a súlytartás lesz a cél. Mit tanácsolnátok, min kellene változtatnom, hogy esetleg még hatékonyabb legyek, illetve ha elértem a célom, akkor hogyan tudnám úgy növelni a kalóriabevitelt, hogy ne ugorjanak vissza rám a leadott kilók?

Köszi előre is! :))

2020. júl. 21. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:
50%

Én elhagynám a befőttet, a magas keményítő tartalmú ételeket, a házi szalámi helyett normális húst fogyasztanék. Valamint inkább kevesebbszer ennék többet..mondjuk azt az uzsit ahol nasizni szoktál, átugranám.

Edzést akkorra tenném amikor már kiürült a glikogén a vérből, hogy a zsírégetés jobban működjön.

2020. júl. 21. 13:14
 2/4 anonim ***** válasza:
91%
Így is túl gyorsan fogysz, már ne akarj hatékonyabb lenni. Inkább azon gondolkozz el, hogy az étkezésedben min változtattál, és hogy ezt hosszú távon hogy tudod megtartani. Ránézésre viszonylag sokat eszel, de növelni lehet a reggeli kenyér adagot, illetve a vacsorát akár 18 óra után is nagyobb mennyiségre.
2020. júl. 21. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az étkezésed kiegyensúlyozott és egészséges. Az edzés mellé viszont egy kicsit kevésnek tűnik. Ez az ütem tényleg nagyon gyors, és már-már egészségtelennek mondható. Szerintem edzések után egyél mindig egy kicsit többet. A gyümölcs teljesen jó a glükóz újratöltésére, de ehetnél még mellé több fehérjét, akár több túrót és azt mindig.
2020. júl. 21. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon mintaszerű az étkezésed s az edzéseid. Talán kicsit gyors a fogyásod, de ahogy csökken a túlsúlyod, az ütem is fog. Azzal, hogy sportolsz, eléred, hogy ne kelljen majd kevesebb testsúllyal kevesebbet enned. Az izomnak háromszor annyi kalóriára van szüksége, mint a zsírnak. Illetve már amiatt a tény miatt is jóval többet ehetsz, hogy nem fogyni szeretnél, csak súlyt tartani
2020. júl. 21. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!