Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire rossz a szervezetnek...

Mennyire rossz a szervezetnek ha lefekvés előtt bekajálok? 24/N

Figyelt kérdés
Egész nap pörgés, mikor hazaérek hulla vagyok, ugyanakkor éhes is és bezabálok. Majd alvás. Persze ebédelek napközben, most csak a vacsiról van szó. Semmi negatív hatást nem veszek észre egyelőre. De nem is nagyon van lehetőségem máshogy étkezni.

2020. júl. 18. 08:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugtalanul és kevésbé pihentetően fog aludni a test. Az energia visszanyerés, ami az alvás útján megy végbe, az emésztésre fog elmenni. Ezen felül a belek nem fognak elégségesen mozogni az emésztési szakaszban, ami nem egészséges. Bár ez étkezést követő rövid sétával kiküszöbölhető.
2020. júl. 18. 08:30
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

Ha éhes vagy, enni kell. Még mindig jobb ez, mint hogy kiéhezve feküdj le és emiatt ne tudj aludni.

Van, aki hízik ettől, de ez attól is függ, mit eszel ilyenkor, mennyi kalóriát (milyen makrókkal) viszel be egész nap a szükségletedhez képest.

2020. júl. 18. 08:38
 3/14 anonim ***** válasza:
6%

Miért kéne enni, ha éhes vagyok. Családomban genetikai tulajdonság, hogy folyamatos éhség érzetünk van és csak enyhül a kajával, nem marad abba. Akkor nekem állandóan kéne ennem?

Ugyan már! Hagyjuk ezt a közhelyet. Azok, akik állandóan esznek, amikor kis éhség érzetünk van, azok keverik rendszeresen össze a szomjúság érzetet is az éhséggel. És híznak el keményen.

Fogyókúrás topikba olyat írni, hogy egyél, amikor éhes vagy...

Gospodi pomiluj!

2020. júl. 18. 08:52
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Én ilyen életmóddal híztam közel 50 kg-t, és kb ilyen idős koromban kezdődött. Mivel folyton pörögtem, és nem lehetett kiszállni, ezért megállítani se tudtam, ezért jött fel ilyen sok. Most 29 évesen 110 kg vagyok, 24 évesen 65 voltam a 174 centimhez...

Úgyhogy nagyon legyél észnél, mert ha egyszer elszalad a ló, akkor vége. Egy munka vagy iskola se számít annyit, hogy ennyire tönkrevágd a szervezeted és a tested... ha újra csinálhatnám, én ennék rendesen napközben is, es leszarnám, hogy lenne amúgy más dolgom is.

2020. júl. 18. 09:03
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

#3: talán meg kellene keresni a valódi okot, ez nem genetika. Leptinrezisztencia, IR? Ez semmiképpen nem normális.

Én rosszul bírom az éhséget (legrosszabb esetben el is ájulhatok, volt rá példa régebben), ha eszek, utána pár óráig nem vagyok éhes. Attól is függően, mit eszem. És éhezés nélkül is le tudtam fogyni.

Nem mondtam, hogy a kérdező (vagy bárki) egyen állandóan. Ebédel, aztán amikor hazaér, vacsorázik, gondolom, a kettő között nem eszik, ezért éhes.

2020. júl. 18. 09:07
 6/14 anonim ***** válasza:
8%

Kollégám amikor éhes volt evett. 260 kgt elérte, majd csinált egy bypasst.

Mondjátok csak a full kártékony dolgokat, hogy bármikor egyen, ha éhes.

Véletlenül se azt írjátok meg, hogy lehet időzíteni az utolsó kajálást aznap.

Istenem szokásos színvonaltalan, hozzá nem értők ezen az oldalon...

2020. júl. 18. 10:00
 7/14 anonim ***** válasza:
51%

Ehetsz lefekvés előtt de ne zabáld magad tele mert az nem egészséges

Az alvás egyébként is fogyaszt szóval amit este megeszel azt a szervezet reggelre felhasználja

2020. júl. 18. 10:26
 8/14 anonim ***** válasza:

Alvás fogyaszt?

Ha délután alszom, fogyok?

Úgy tudtam a vese túl működik, de a belek és a gyomor meg alul. Mégis miként fogyaszt?

2020. júl. 18. 10:45
 9/14 anonim ***** válasza:

ha sokat alszol az fogyaszt, ez biztos

Egyéb mellékhatásait nem ismerem a sok alvásnak

2020. júl. 18. 10:47
 10/14 anonim ***** válasza:

Különbözőek vagyunk, különböznek a szervezeteink is. Vannak, akik olyan életmódot folytatnak, hogy napi egyszer esznek és legtöbben este. Kinek mi válik be. Lehet, hogy neked ez a napi két étkezés.

Ami viszont egészségességi szempontból kevésbé előnyös, ha lefekvés előtt 2 órával eszel (az "este 6 után nem eszünk" tévhit is innen származik"). Ha eszel, főleg ha viszonylag sokat, akkor az megterheli a gyomrot, minden energiáját az emésztésre fordítja. Viszont ha alszol, akkor ezek az energiák átcsoportosulnak, a szervek ekkor pihennek. Így ha lefekvés előtt eszel, akkor ellentétbe kerül a szervezeted önmagával. Tehát nyugodtan próbálgasd ki, hogy neked mi válik be, hogy érzed jól magad, csak lefekvés előtt 2-3 órával már ne egyél.

2020. júl. 18. 10:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!