Milyen az étrended, miért? És mi a célod vele?
Kérlek írjatok nemet, kort, súlyt, magasságot!
Annak kifejezetten örülnék ha leírnátok egy napotokat (miket esztek, mennyit stb)
Igyekszem "tisztán" enni és figyelek a makrókra.
Reggeli: 30 g zab, 20 g fehérjepor, 17 g mandula (itt általában mogyoróvaj van, csak épp elfogyott)
Tízórai: 30 g zab 2 deci növényi tejjel, 50 g mirelit erdei gyümi keverékkel, 100 g magas hústartalmú marhasonka, 8 g mandula
Ebéd: Szafi vadas sovány marhahúsból, hajdinával
Uzsonna: 100 g cukormentes fagyi (Breyers), 70 g pulykasonka, 80 paprika, 100 paradicsom, 100 g kígyóuborka
Vacsora: light mozzarella, 100 paradicsom, 50 paprika, 100 g kígyóuborka, 10 g mandula
Ez egy ilyen minél egyszerűbben nap volt.
A reggeli az mindig zab. Az ebéd szinte mindig főtt étel. A többi mikor mi.
Húsok közül csirkemell, sovány marha, darált marha, ritkábban halak, ill. rák félék szoktak a tányérra kerülni. Egyéb fehérjeforrás a light sajtok, magas hústartalmú felvágottak, cottage cheese, néha túró és magas protein tartalmú yoghurt, valamint protein pudding az, amit fogyasztani szoktam. Ha út közben kell bekapni valamit vagy itthon gyorsan, akkor protein szelet, ill. protein cookiet is szoktam enni.
Ch forrásnak: paprika, paradicsom, baby répa, karfiol, vörösbab, csicseri borsó, zab, quinoa, hajdina, bulgur, rizs szokott lenni, ill. Szafi lisztből készült pékárukat és sütiket is ide sorolnám.
Zsírforrásnak tiszta mogyivaj, natúr magok (mandula, pekándió, törökmogyoró), avokádo.
169 centi vagy és 58 kiló. Heti 3x konditermi edzést végzek. Ez kb 1.5 óra súlyzós edzés és utána heti 2x30 perc kardio.
27N
En most ertem el a kivant sulyomat, kicsit tul is toltam a fogyast, 160 cm vagyok es 50 kg. (27 eves no.)
Jelenleg azt tapasztalgatom, hogy mennyit kell ennem a sulytaryashoz, elvileg ~1300 kCal, ami nekem kihivas.
Reggelizni sajnos ritkan szoktam, ha megis akkor tobbnyire zabot eszem banannal, fahejjal, vagy szendvicset pufirizzsel, chiapudingot, vagy epp amit kivanok, de mindennap rogzitem a bevitt kaloriakat.
Igazabol ez a titka szerintem. :)
Tomegelek, 2g feherje, 1.5g zsir, 4.2 ch kilonkent (~1800kcal) Dietanal alacsonyabb ch magasabb zsir, feherje valtozatlan.
Mindent eszek, de torekszem arra hogy minel jobb minosegu tapanyagbol fedezzem a dolgokat. Ha a nap vegere nagyon az elvart szint alatt vagyok, akkor netflixezes kozben megeszek fel doboz jegkremet. :D
N
Alacsony szénhidràt, és magas zsírtartalmú az étrendem. Ezzel vàltottam életmódot tavaly.
Azóta (16,5 hónap) 51 kg- t fogytam eddig.
Màr nagyon beteg voltam ( szénhidràt anyagcsere betegség, PCOS, Pajzsmirigy alulműködés) és egyre rosszabbul lettem, így ez egy életmentő döntés volt szàmomra. 170 kiló voltam kezdetben.
A célom: amennyire lehet meg akarok gyógyulni, egészségesebb akarok lenni, élni akarok, normàlis testsúlyt szeretnék, majd amikor eljön az ideje, lesz pàr bőrkorrekciós műtétem, aztàn szeretném elfelejteni hogy valaha így elhagytam magam, és folyamatosan foglalkozni az egészségemmel. A külsőségek bevallom a legkevésbé se érdekelnek. Csak normàlis életminőséget szeretnék.
175cm vagyok, jelenleg 119 kg. Még hosszú az út a 65 kilós célsúlyig, de nagyon élvezem az új életem😊 így nem baj. Türelmes vagyok. Megtanultam az lenni az elmúlt majdnem màsfél évben.
Reggelim: ràntotta, vagy tükörtojàs, /sajttal, zöldséggel vagy sonkàval/ virslivel.
Ebéd : pàrolt, majd zsírban sült zöldségek, fűszeres natúr hússal, vagy
összedobok egy salàtàt sajttal, fűszeres natúr joghurttal, magvakkal, hússal
De szoktam enni zöldséges húsos leveseket is.
Kéthetente egyszer eszem valamilyen tésztàs ételt ch csökkentett tésztàval.
Vacsi: 3 db szénhidràtcsökkentett kenyér, sajt, felvàgott, nyers zöldségekkel
Néha csinàlok bundàskenyeret is cukormentes kechuppal, sajttal, sült fokhagymàval, csemege ubival)
Nasi : olajos magvak, és egy kis diabetikus édesség mértékkel. Pl 3 kocka diabetikus csoki. A héten kàvésat ettem minden nap , ma fog elfogyni😊
Ennyi.
Utolsó, a diabetikus edessegel vigyázz ha ch csökkentett etrenden vagy. Abba is cukor van csak fruktoz, vagyis gyümölcs cukkor.
90%-os csokit szoktam a magam részéről.
Fúha én nem diètázom, de gondolom azért kérdezed hogy kb te hogy egyél.
Én azt csinálnám hogy annyit ennèk, amennyit csak fekvéssel felhasználok, csak sokat mozgok mellé (1500kcal).
Nem egy gyors módszer (heti fél kg), de közbe megtanulok egészségesen enni.
Mindig keresem hogy hogy tudnám ugyanazt az ízt elérni kevesebb cukorral, több gyümölcssel, zöldséggel.
Tehát tulajdon képpen egy életmód váltás amit csinálok.
Azért tettem fel a kérdést, mert motivál és másokat is motiválhat. :)
Reggelit néha kihagyom mert nincs kedvem, de ezek szoktak váltakozni:
- 50-60g zabpehely alapú müzli (amit a pennybe lehet kapni) növényi tejjel
- tojás, abonett, zöldségek
- ritkán szendvics
Ebéd:
- csirke, párolt zöldségek, kicsi tk tészta vagy rizs
- nyers zöldségekből saláta mozzarellával, olivabogyóval és olivaolajjal
- valamilyen paradicsom alapú ragu vagy rakott étel (tejföl és sajt nélkül)
- pörkölt
- lencse vagy sárgaborsó főzelék
- chili con carne
Vacsi:
- ugyanaz mint az ebéd
- túró, natúr joghurt, gyümölcs
Ha nasiznék akkor:
- eszek max 200 kcalnyi magot
- görögdinnye
- ritkán popcorn (nem egy egész zacskó)
A kcalt nem számolom mert macerának érzem, de a mennyiségekre nagyon figyelek.
Kb 3 hete étkezem így. Fogyás a célom.
24/N
170/95 kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!