Milyen az étrended, miért? És mi a célod vele?
Kérlek írjatok nemet, kort, súlyt, magasságot!
Annak kifejezetten örülnék ha leírnátok egy napotokat (miket esztek, mennyit stb)
Reggeli
-50 g zabpehely
-100 g tojásfehérje
-100-200 g gyümölcs
-30 g mogyoróvaj
Ebéd
-50 g gabona/rizs
-100 g hús/150 g hal
-kb 200g zöldség (cukkini,padlizsán, gomba stb)
Uzsi
-200 g gyümi
-5 db pufirizs
Vacsi
-100g hús
-4-5 db pufirizs
-100 g jegsalata
-150 g paprika
-10 g mogyoróvaj
17L 50kg
Kb 1500 kcal
#1 vagyok
Súlytartás
175cm vagyok
Én elég érdekes helyzetben vagyok. 1-es tipusú cukorbeteg vagyok évek óta. És vegetáriánus is vagyok 1 éve. Fogyózni 2 hónapja kezdtem, mert sem a cukorbeteg, sem a vega étrendtől nem fogytam semmit (egyébként nem a fogyás miatt lettem vega,hanem érzelmi okoból).
Ezeket szoktam enni, amióta fogyózok:
Reggeli:
- 1 fehérjeszelet+1 barack
- kefír+müzlikeverék(saját keverék, nem bolti cukros)
- házi zabkeksz (alma/banán+zab)
- banán palacsinta
Ebéd:
- főzelékek (legtöbbször borsó)
- vega csilis bab
- tészták (durumtészta, általában túrót rakok rá, sósan eszem, néha zöldséges tésztát csinálok)
- nyáron melegben gyümölcsleves
Vacsora:
- szendvics:light sajt, saláta, paradicsom
- tojásrántotta
- görög saláta
- fehérjés gyümölcsturmix
Nasinak fehérje szelet eszek, néha 1-2 db "rendes" kekszet.
Ez igy egy nap kb 1500-1600 kalória, 120-150 g szénhidrát.
23/L, 162 cm, most 78 kiló, 2 hónapja 82.5 kiló voltam.
Reggeli:
2 szelet tk toast kenyér, 1 tojás, 1 szelet sonka, sok zöldség
Tízórai:
30 gramm zabpehely, 1 tk eritrit, kis fahéj, és valami gyümölcs mellé (ma pl.: 100 gramm ananász volt). Gyümölcs helyett szokott rá kerülni vagy étcsoki (csak egy kocka), vagy mogyoróvaj(cukor és hozzáadott olaj nélküli)
Ebéd:
100 gramm csirkemell, 50 gramm basmati rizs, 50-100 gram savanyúkáposzta, brokkoli/karfiol, néha saláta
Uzsonna:
Ez változó, mikor mit kívánok. Étcsoki, túrókrém, müzliszelet - valami édes szokott lenni, de néha cottage cheese-es pufirizst eszek.
Vacsora:
100 gramm csirkemell, salátával amiben általában van jégsali, rukkola, uborka, paradicsom, lilahagyma, néha olívabogyó, káposzta, stb, + egy tk olívaolaj
Cirka 1300 kalória, 23/L, fogyás a cél.
122 kg.
Milyen az étrendem? Vegyes, azt eszek, amit épp megkívánok.
Nem tudnék tipikus étrendet írni, mert ilyen nincs.
Tegnap például ezeket ettem: pizza, jégkrém, korpovit keksz, müzliszeletek, körtelé, kóla. A tegnapi súlyomhoz képest ma kevesebbet mutatott a mérleg.
Ma is pizzával fogok indítani, azt hiszem :)
Reggeli:
Kávé kis tejjel
2 tojás, zöldséggel (gomba, cukkini, padlizsán, paprika, amit jól hozzá lehet sütni)
Vagy zabkása
Vagy natúr joghurt egy kis fehérjével, gyümivel
Vagy sima sonkás szendvics, zöldséggel
Vagy 125 g túró, edesítőszerrel, gyümölccsel, kicsi natúr joghurttal fel lazítani
Tonhal konzerv
Ebéd
Sült csirke, minden lehetséges módon elkészítve (lehet kínai jellegű, indiai, olaszos, egyebek) mellé csinálok egy nagy adag salátát, köretnek sütőben sült krumpli, néha rizs, bár azt annyira nem szeretem, de sokszor nem csinálok ilyen jellegű kötetet.
Minden féle zöldség
Időnként csak valami leves, de az jó gazdagon, sok husival és zöldséggel
Gyakran hal
Néha rakott zöldségek
Főzelékek, ahhoz is valami fehérjeforrás
A dolgokat többnyire sütőben szeretem sütni, de mindenképpen olaj nélkül
A fűszerekkel játszok sokat.
Uzsi
Még egy kávé tejjel, valami gyümölcs
Vacsora
Általában vacsira kívánom a sós kajákat, reggelire az édeset. De kb ugyanaz mint a reggeli opciók.
Nasi
Aszalt gyümölcs, etcsoki néha
Cél:
110 g fehérje meglegyen, illetve valahol 1800 kalória körül. Célom, hogy izmot is építsek, de súlyt tartsak.
170 cm, 58 kg
22/L
32F, 191cm, 82kg
Cél: kísérletezés, általános egészségi állapot erősítése. De teljesen fitt vagyok most is.
Reggeli: ébredés után 1 pohár meleg, almaecetes víz kreatinnal
Ebéd: nagyobb adag marha vagy csirkehús, szezonális zöld leveles zöldség, olivaolajjal, sós görögjoghurt kék sajttal
Edzés előtt: pár kanál mogyoróvaj
Vacsora: 5-6 tojásból tükörtojás változatos fűszerekkel, avokádó, paradicsom, halkonverv
Ezenkívül minden héten 1 nap böjt
Reggeli: feketekávé
Ebéd: Egy zacskó csipsz, krokodilos gumicukor, feketekávé
Edzés előtt egy feketekávé
Edzés után gyümölcsös görög joghurt
Vacsora: vegeta leves.
48/N, cél: kihúzni hó végéig.
Ketogen diétát csinálok időszakos böjtel kombinálva. Ebedelni szoktam es vacsorázni, délelőtt sportolok.
Ma futottam 7 km-t es összesen setáltam kb 5km-t. Holnap súlzos edzés. 1800-2000 kcalt eszek, abból 30g a szénhidrát zöldségből.
Kaja: csirke mell, tőkehal máj, hal es lenmagolaj, olíva olaj, sertés hús sütve, olajos vagy füstölt hal, tojás.
Zöldségek: karfiol brokkoli, savanyúkáposzta, kínai kel, uborka, fokhagyma, paprika, ritkabban vöröshagyma. Tejtermékek módjaval sajt vagy tejfől. Néha szoktam füstölt kolbászt vagy paprikas szalámit kisebb mennyiseget izesitesnek hasznalom.
95kg/44F/178cm.
Jó lenne megint 80kg alatt lenni.
Kaloria bazist hasznalom.
Van tapasztalatom ebbe csak az utóbbi 1.5 evben elengedtem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!