Ki mit ért azon, hogy "rengeteg" zöldséget eszik?
Mindenki fogyókúránál, életmódváltásnál azt írja "rengeteg zöldséget eszek"..
Neked mi a rengeteg és az is mihez képest rengeteg?
Igen, ezen én is gondolkoztam már. Állandóan ezt irják ezen az oldalon hogy "egyél x kaját rengeteg zöldséggel".
Én 3-szor eszek egy nap.
Reggel mindig édeset (pl zabkása, ilyenkor eszek gyümit).
Ebédre főtt ételt amihez eszek uborkasalátát vagy koviubit vagy ilyesmit, vagy pl borsófőzeléket eszek vagy csilis babot. Vagy rántott zöldségeket.
Vacsira pedig szendvicset eszek vagy rántottát. Ezekhez 1 paradicsomot és 2-3 nagyobb saláta levelet szoktam megenni. Ennék én többet is, de nem birok. 2 db tojáshoz nem tudom hogyan lehet megenni 1 paradicsomtól többet. Így is szinte csak paradicsomízt érzek.
Amikor ezt le szoktam írni válaszokban, mindig lepontoznak, hogy keveset eszek. Biztos mások salátalevélen meg paprikán élnek és nem esznek semmi mást. Pedig én vega is vagyok.
leírom a mai napomat
reggeli: fél szelet teljes kiőrlésű kenyér, 1 főtt tojás, 1 szelet sajt,1 szelet sonka, két paradicsom, fél paprika és fél uborka
tízórai:2 abonett kőrözöttel, 1 paradicsom, reggeli uborka másik fele.
ebéd: 5dkg tört krumpli, 20 dkg párolt zöldbab, 15dkg grillcsirkemell
vacsora: kb 30dkg kertész saláta, 1 főtt tojás, fél szelet pirítós
Nálam alsó hangon napi fél kiló zöldség lecsúszik, nem diétázós időszakban is.
Én olyan 0,5-1kg zöldséget eszek naponta.
Nem tartom rengetegnek , lehet,hogy soknak hangzik az egy kiló ,de ha elosztod 3-4 felé ,látni fogod ,hogy nem igazán sok.
Mondjuk én nem diétázok jelenleg . Ennél többet nem hiszem,hogy ennék akkor sem. Rengetegnek mondjuk ennek a dupláját-tripláját tartanám ,de annyi nekem már túl sok rost,nincs rá szükség szerintem.Persze akinek jól esik egye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!