Mit tegyek a folytonos visszahízás ellen?
A szervezet megszerzi, ami kell neki.
A csomó sport miatt valószínűleg változtak a testarányaid, lentebb ment a zsír, feljött az izom - ezt viszont a mérleg nem mondja meg! Te meg csak azt látod, hogy nem fogysz.
Esetleg mérhetsz pulzust egy fix edzés végén, és pulzusnyugvást (5 perc alatt mennyire áll vissza). Minél jobban megközelíted a nyugalmi pulzusod, annál edzettebb vagy.
És a centi jó barátod lehet! Mérd a hasad, a combod, a felkarod, a vádlid, vezesd egy naplóban!
Próbàlj tudatosabban tàplàlkozni, ne a vàgyaidnak engedj ha kakaóscsigàt kívànsz, tervezd bele az életmódodba, de gyakorolj önkontrollt. Nekem is a szénhidràtszegény étrend vàlt be. Kalóriàk nem érdekelnek. Havonta egyszer tartok csalónapot, egyébként ch szegényen eszem, és 50 kilót fogytam.
Aki hízàsra hajlamos, nos igen, ez lesz egy életen àt, ha nem akar visszahízni. És a hízàs csak 1 dolog. Mellette a betegségek rosszabbak. Szóval, szerintem nem éri meg feladni.
Egy egész kakaóscsiga nagyon nagy. De el lehet felezni, sőt negyedelni is!
Nekem az a módszerem, hogy minden nap eszem édességet, de csak egy kicsit. Tehát egyik nap kakaó van, másik nap egy negyed kakaóscsiga (a másik három negyedet lefagyasztom három másik alkalomra), egyszer meg tejbedara (azt ebédre szoktam enni, egy jó rostos leves után, pl. lencseleves).
Az, hogy egyáltalán nem eszem édességet, nem vált be, pontosan az történt, amit leírtál, hogy néha mégis rákaptam, és akkor hatalmas mennyiséget ettem belőle. A hivatalos ajánlásban is az van, hogy hozzáadott cukorból nem 0 g az ajánlott, hanem a napi kalóriakeretednek az 5%-a. Ebbe belefér egy negyed kakaóscsiga (de persze mást is kell mellé enni, mert önmagában kevés).
Valaki úgy csinálja, hogy heti 1x eszik normál adag édességet, de nekem az sem vált be, mert éhes lettem utána.
Én heti 1x tartok csalónapot. Nem nagyon érdekelnek olyankor a kalóriák, talán 3-5000 körül szokott lenni.
De azokat előre felírom. Így nem az lesz, hogy a boltban mindent felvásárolok. Meg megjegyzem az előző csalónapokat és amelyiken rosszúl voltam a sok kajától attól kevesebbet tervezek be.
Lehet, hogy lassabban fogyok így, de jobb mint ha feladnám az egészet mert bekattanok hogy csak 2 villányi tésztát ehetek vagy semennyit stb.
Bár ezt neked kell kitapasztalnod, mindenkinek más válik be.
6x 1200 kcal (plusz mozgás) mellett 1x 3-5000 lehet lassít a tempón, de elrontani nem ront el semmit.
Most nézzük fordítva. Minden nap eszel 4 ezer kalóriát, de egy nap koplalsz. Mindenki rávágja, hogy semmit se ér elhízol a fenébe.
De fogyókúrában má egyből mindenki "elrontottam"- ot kiált egy túlevés után.
Persze ezt se kell ész nélkül csinálni. Előtte válassz ki 1-2 ételt amit már nagyon akarsz és ilyenkor is annyit egyél, amitől még nem vagy rosszúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!