Ha minden nap 1 órát futok és 1 órát edzek akkor fogyhatok 10 kg-ot 1 hónap alatt?diétáznék mellette
Kezdd el, aztán majd kiderül, mennyi megy le rólad. És hogy hogyan/meddig fogod bírni ezt a sok edzést és futást. Én a helyedben azért tartanék heti 2 pihenőnapot, de te tudod... Tapasztalatnak mindenképpen jó lesz.
Vagy ha mások szerint nem megy le 10 kg (amúgy szerintem sem), akkor már bele se kezdesz? Mi van akkor, ha kevesebbet fogysz addigra, egészséges ütemben?
Már a harmadik napon feladnád,de talán még sokat is mondtam.
Kezdő lehetsz ha ennyire nem vagy tisztába a dolgokkal,és ezt nem bántásból írom.
Az edzéssel csak egy stimulust adsz a testednek és a kalóriákkal tudsz jobban bánni,ezzel több jó tápanyagot és vitamint tudsz bejuttatni a szervezetedbe és nem kényszerül éhező módba kapcsolni és raktározni,ezt úgy képzeld el,hogy sok edzés kevés kaja aztán jön a kimerülés,izmokhoz nem jut semmi tápanyag,mert csak a túlélésre hajt a szervezeted,sőt lebontja az izmaidat is,hogy az se vegyen el tápanyagot,tehát zsírosodsz plusz izom is megy le egyszerre és kb elhányod magad mikor a tükörbe nézel majd,plusz kikészülsz...megéri?nem...
Nincs rajtad vészes felesleg egyáltalán,inkább egy életmód váltást kellene csinálnod,heti 3-4 edzés,mondjuk 2 kocogás meg 2 erősítő edzés,youtubeon nézz meg pár női saját testsúlyos edzést.
Kaját meg neked kell kitapasztalnod mi jó neked,van aki szénhidrátdúsabb más pedig zsírosabb kajálással működik jobban.
Cukrot,fehérlisztet tartalmazó ételeket offold elsősorban,sok hús,tojás,hal menjen fehérjeforrásként,köretnek zöldség,rizs,zab,bulgur,gyümölcs mértékkel,ezek a szénhidrátforrások,zsírnak meg kókuszzsír,olíva,olajos magvak ezek is mértékkel,de van még millió étel,olvasgass utána.
Ha ezeket jól belövöd akkor heti fél kiló minusznál többet ne várj,mert az egészségtelen,ha nincs meg a fél kiló akkor pedig vagy csökkentesz picit a kaján vagy plusz egy laza edzést beiktatsz,lényeg,hogy kalóriadeficitben legyél,azaz több legyen az elégedett mint a bevitt kalória,így elsőre a helyedben egy 1200 kalóriás étrendről indulnék,hetente mérnén a súlyom,a többit meg majd hozza az idő,szóval kitartás és türelem aztán lesz eredmény is,az a 10 kiló plusz se 1 hónap alatt jött fel,mindig erre gondolj.
Ekkora testsúlyból nem reális ennyit fogyni ilyen rövid idő alatt.
Én 156 centi vagyok, 58 kg-ról indultam, fél év alatt ment le 8-9 kg. De már az első 4-5 kg is látványos volt.
Ezen felül ne éheztesd magad, mert iszonyat csúnya alakod lesz. A tested felemészti az izmaidat, az edzés pedig éhezés nélkül is megterhelő deficitben. 2-3 nap után, ha kiadósakat edzel, már érezni fogod, hogy kimerültek az izmaid, és ilyenkor kifejezetten káros is még plusz rájuk edzeni.
Legyél türelmes a testeddel. Nem az ellenséged, nem ellene kell harcolnod, hanem össze kell fognod vele, megadnod mindent (tápanyag, stimuláció, pihenés), hogy formálódni, fogyni tudjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!