Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék fogyni 6 kilót hogy...

Szeretnék fogyni 6 kilót hogy jól érezzem magam,de mellette napi 2szer itthoni edzést végzek,és így hiába figyelek az étkezésre,nem mennek le a kilók. Ti mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Mozogni mindenképp szeretnék,de fogynom is kell mellé,mert már jóval jobb lenne a hasam is,ha ez a 6 kiló nem lenne rajtam. Nem vagyok elhízva,normál testalkatom van,de vékony szeretnék lenni újra.(magasságom miatt nekem az 54-55 kiló teljesen jó lenne)
2020. jún. 18. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Pont így vagyok, mint te.A napi két edzés mellè iktass be egy óra sétát is,és próbálj meg salátákon és párolt zöldségeken élni,napi egyszer-kétszer egyél mondjuk húst(halat vagy csirkemellet) vagy szendvicset teljes kiőrlésű kenyérből.Én 170 cm vagyok, az 54 kg-t így tudtam csak tartani.Emelett igyál napi 1-2 csészével valamilyen fogyasztó teát.
2020. jún. 19. 07:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!:)
2020. jún. 19. 09:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Sok minden lehet. Egyrészt, nem mindenkinek indul el pöccre a fogyás. Ha csak pár hete csinálod, akkor felesleges egyből változást várni, főleg, ha nem vagy igazán elhízva. Én, mikor elkezdtem, 2 hónapig rá se néztem a mérlegre. Leginkább, mert ünnepek voltak, karácsony, szilveszter, így nem is ettem annyira tisztán, csak picit jobban odafigyeltem. Nem reméltem semmi változást. Mikor megmértem magam, 4 kilóval kevesebb voltam, mint ünnepek előtt. Ez adott egy újabb löketet. Szóval, foglald le magad, ez csak egy mellékes dolog legyen, ne az életed központja.

Másrészt, ha edzel, és előtte sose mozogtál igazán, izmosodhatsz is. Kilókban stagnálhatsz, miközben formásodsz.

Harmadrészt, nem kizárt, hog, rosszul csinálod. Leginkább, mert heti 7 nap, napi 2 edzés nem reális. Ha istenesen megmozgatod magad, akkor edzettlenként másnapra annak fájnia kell, izomláz formájában. Így pedig nem lehet ennyit edzeni, nem is egészséges. Kevesebb, intenzívebb edzés kell, plusz mellé aerob, pl kocogás, hosszú séta, ez mehet pihenő napon is, akár izomlázzal is. Ugyanígy az étkezéssel is lehet gond. Ha nem vagy szakember, akkor magadnak a makrókat, kalóriát időbe telik belőni, ami teljesen normális.

2020. jún. 22. 08:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Régebben úgy csináltam,hogy 1 hét alatt -6/6.5kiló lement (táplálkozással) és utána edzettem,életmódot váltottam. Aztán közbejöttek lelki dolgok és ugye a táplálkozás megváltozott+a mozgás is abbamaradt,mert az is benne volt,hogy minden nap egyszer mozogtam esti órákban a suli miatt csak akkor tudtam. Nem most kezdtem ezt a fajta mozgást sem,mert úgy 1/másfél hónapja,csak ugye volt,hogy nem pl érettségi alatt,meg volt hogy táplálkozás se olyan volt.

A baj az,hogy edzés mellett több táplálékot kíván a szervezetem. Nem tudom azt megcsinálni,hogy egész nap zöldség-gyümölcs,mert éhes maradnék (meg őszintén nem ezzel a drasztikus étkezéssel akartam volna megint fogyni). Nem eszek kenyeret,se pékárut. Nem eszek ilyet,hogy tészta,krumpli,húsból már pár éve csak a csirkét. A tejes dolgot kéne elengednem,de azt nehéz,mert valami mégis kell.

De lehet újból kalóriaszámlálóval kéne nekilátnom,mert az sokat segített annó 2 éve (bár elég betegesen néztem mindent).

2020. jún. 22. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!