Jó ez az arány: 40% fehérje 40%zsír 20% ch ? 1000-1200 kcal/nap étrend.
Nekem se lenne jó. De attól is függ, hogy mit ettél előtte, mennyire lenne hirtelen a váltás.
A kalória is kevésnek tűnik. Mi a cél egyáltalán?
160cm 58kg 19/L a cél 50kg lenne.
Nagyon sok édességet és tésztát ettem idáig, le akarok szokni róluk, az a 20% is zöldség lesz.
A 40%fehérje, 40%zsír, 20%szénhidrát arány jó LEHET, de ez nagy mértékben emberfüggő, számos hiánybetegséghez is vezethet. Szerintem azonban nem az arányokkal, hanem a tápanyagok minőségével lehet probléma. Például a zöldségek beiktatása az étrendedbe nagyon jó ötlet. Az 1000-1200 kcal-t kicsit kevésnek találom, inkább próbálj meg többet mozogni! Az étrended elkészítése során pedig figyelj arra, hogy betartható legyen, próbáld meg élvezni! Ha minden nap úgy kelsz fel, hogy:" a francba, már megint ezeket kell enni", akkor az a diéta nem lesz hosszútávon fenntartható, ahogy az eredmény se. Tehát egy-két édesség is beiktatható egy működő étrendbe, persze csak mértékkel. Ezeket próbáld sportolás előtt fogyasztani, de mindenképpen 18 óra előtt. Egy dietetikus, vagy személy edző felkeresése hasznos lehet számdora. Ők nem csak megmondják ,hogy mit egyél, hanem megtanítanak egy étrend kialakításának alapjaira is!
Röviden ennyi, sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!