Fogyókúránál milyen ch-fehérje-zsír arány (%) a megfelelő?
Figyelt kérdés
2015. szept. 9. 21:41
1/5 anonim válasza:
Egyrészt nem az arány számít, elvégre a testnek megvannak a maga igényei, a fehérjebeviteled nem esik le, ha koplalsz...
Másrészt sokféle jó arány lehetséges... Emberfüggő is, nemcsak kalóriafüggő.
Nálam változó az arány, de úgy határozottan 10% ch alatt már van némi halvány esélyem a fogyásra. De inkább grammokban számolom, ha számolom, úgy több értelme van :)
A zsír 70-90%, de a 90 az ritka, a zsírböjtöt nem szeretem a fehérjehiány miatt, annyira pedig nem vagyok aktív, hogy normális, tartható értékekkel jöjjön ki ez. 80 fölött már erősen fogyókúrás napom van, más kérdés, hogy nehezen valósítom meg, mivel nagyon, mennyiségben szeretem a szénhidrátok igen nagy részét (nevezetesen a zöldségeket).
2/5 anonim válasza:
Kalóriaszázalékokat írtam, ha nem volt egyértelmű.
4/5 anonim válasza:
Véleményem szerint, aki fogyókúrázik, annak mindenképpen 30% alatt legyen a szénhidrát. Nekem kb. úgy szokott kijönni, hogy 25% szénhidrát, 30% fehérje, 45% zsír, amelyben kalóriáit nem számolok, de arra ügyelek, hogy a szénhidrátbevitelem 100g alatt legyen. Ezen megközelítő arányok fejében egy átlagos napon kb 70g szénhidrátot, 80g zsírt és 80g fehérjét eszek.
5/5 A kérdező kommentje:
Én számolom a kalóriát is, és a célomhoz napi kb. 1000 kcal-t szabad bevinnem. Természetesen többet eszek, de azt le is tornázom. Viszont a ch-t nem sikerül levinnem, kb. 50% körül mozog, ami 145 g. (ma pld. főtt krumpli, zab, kicsi rizstej, ennyi...)
2015. szept. 11. 22:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!