Napi két alma belefér?
Diétázom, elég jól tartom a kalóriáimat meg a makróimat, reggelre általában tojást eszem sok-sok zöldséggel, ebédre többnyire csirkét vagy pulykát valamilyen körettel (rizs, bulgur, kuszkusz, stb.), szintén sok zöldséggel, este pedig változó, van hogy valami husisat, van, hogy megint tojást (nagyon szeretem), túrót, stb. megint rengeteg salátával.
Tízóraira meg uzsira kis olajos magvat szoktam enni, illetve 1-2 db almát, én nagyon szeretem és engem jól ellaktat, valamint az édesség utáni vágyam is csökkenti. Azonban nemrég valaki azt mondta nekem, hogy diéta alatt egyáltalán ne egyek gyümölcsöt, túl sok benne a cukor. Ez igaz, vagy beleférhet még az a napi 2 db alma?
23/L
Az a veszélye a cukroknak, így a gyümölcscukornak is, hogy gyorsan lebomló szénhidrát. Képes az egekbe felnyomni az éhségérzetet.
Ha nálad ez nem tapasztalható, képes vagy kontrollálni, belefér kalória szerint, akkor nincs gond a két almával.
"Az a veszélye a cukroknak, így a gyümölcscukornak is, hogy gyorsan lebomló szénhidrát. Képes az egekbe felnyomni az éhségérzetet."
Ez igaz is lenne, ha kifacsarná és csak a levét inná meg, de ha rendesen megeszi az almát, akkor a benne lévő cukornak csak egy része tud gyorsan felszívódni, a többi csak szépen fokozatosan, ahogyan a lebomlik az emésztés során a megrágott alma. Ilyen szempontból az alma a maga magas rosttartalmával az egyik legjobb gyümölcs. Nyugodtan fogyasztható diéta alatt is(ahogy kb az összes gyümölcs).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!