Ha inzulin rezisztenciám van, akkor havonta belefér egy süti?
Figyelt kérdés
Öt kiló túlsúlyom van, szénhidrát szegény életmódot folytatok. Nagyon jól érzem magam és igazából csak azért gondolkoztam el ezen, hogy ha mondjuk beülök valakivel egy cukrászdába, akkor mennyi káros hatása lenne egy olyan sütinek, ami nem cukormentes? Azért is érdekel, mert gyakorlatilag nulla cukrot ettem az elmúlt fél évben, édesítőszereket se szoktam használni, szóval lehetséges hogy még az eredetinél is rosszabbul reagálna a szervezetem?2020. ápr. 7. 16:28
1/1 anonim válasza:
Szia! Nekem másfél éve, amikor kiderült hogy IR-em van hasonló kérdéseim voltak. :) Én is elhagytam mindent, cukrot, fehér kenyeret, pékárút és nekiálltam sportolni. Az első pár hónapban nagyon jól bírtam, de hiányzott a süti, aztán jött egy családi szülinap és egy nagyon picit ettem, de meg is bántam, mert olyan rosszul lettem tőle. De az elején attól is, ha nem tartottam a cukrosoknak előírt sokszor keveset egyél elvet és véletlen elmaradt egy étkezés. Nemrég észrevettem, hogy ilyenkor már nem vagyok rosszul, így egy következő családi szülinapon megint megpróbálkoztam egy nagyon pici darab tortával és már akkor se lettem rosszul. Persze azóta is tartom a diétát, de ha nagyon nem bírom, akkor néha egy ici - pici sütit megeszek. Szerintem az a kérdés, hogy mennyire volt súlyos az IR-ed és mennyire sikerült helyrehoznod a szigorú diétával. Remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!