IR-esként belefér hetente egyszer egy banán?
Figyelt kérdés
Inzulinrezisztenciám van és erre alapvetően oda is figyelek. A gyümölcsöket igazából nem is nagyon szeretem, egy kivétel van:a banán. Nagyon szeretem a banánt és szeretnék néha megenni egyet vagy inni egy turmixot. Sok helyen olvastam, hogy még azoknak se ajánlott, akik fogyni szeretnének de nincs egyéb bajuk, ir-eseknek pedig főleg nem ajánlott. Legutóbb talán fél éve ettem, szóval nem vagyok annyira ráfüggve hogy ne tudnék lemondani róla, de jól esne néha.2020. jan. 12. 11:46
1/4 anonim válasza:
Próbáld úgy, hogy étkezés után (tehát nem éhgyomorra) eszed. Így sokkal lassabban szívódik fel, főleg ha előtte alacsony glikémiás indexű dolgokat ettél. Inkább egészben edd a banánt, a turmix sokkal gyorsabban felszívódik, és ha nagyon érett, akkor a felét ma, a másik felét holnap ebéd után.
2/4 anonim válasza:
Szerintem heti 1x belefér, csak ne reggel, amikor rosszabb az inzulin érzékenység.
3/4 anonim válasza:
Esetleg teljes kiőrlésű muffinba sütve? Az kielégítő lenne, vagy konkrétan a gyümölcs kellene?
Turmixként öngyilkosság, főleg tejjel. Keress olyan környezetet hozzá, ami zsírosabb, lassítja valamivel a felszívódását, stb.
4/4 anonim válasza:
Ha turmixot csinálsz, akkor ne egy egészet tegyél bele hanem mondjuk egy felet és ne tehéntejjel csináld hanem pl kókusztejjel vagy mandulatejjel (a rizstej és a szójatej nem jó IR-eseknek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!