Mit gondoltok ha 176 cm vagyok (lány, 22) és 70 kg mennyit kellene le adnom hogy ideális testsúlyom legyen? Mindenhol mást ír.
Első: persze, mert a kérdező biztos izmos testfelépítésű és tökéletesen oszlik el a súly rajta...
Én fiú vagyok, nyilván sokkal nehezebb csontokkal, adottság szintjén több izomzattal (amúgy kevés izmom van de mivel fiú vagyok nyilván több) és 179 centihez 69 kiló vagyok. A hasamon még így is van egy pici zsír, máshol pedig bőven nem zörögnek a csontjaim, de úgy ránézésre aránylag vékony vagyok.
Kettes: nem tudom láttál-e valaha élő nőt, de a magasság - 100 a BMI által is standard-nak mondható tökéletes súly.
A kérdező fogyásra kérdezett rá, nem pedig fitnessségre. Attól, hogy fiú vagy nem indokolt, hogy neked több legyen a súlyod... főleg mert nekünk nőknek is vannak olyan területeink, ahol több súly rakódik le. Ami pontosan ugyanúgy kiváltja azt, amit ti "férfiként több izmom van" dolgot. Ilyen például a mell és a segg. Nemmellesleg a szülés miatt szélesebb a csípőcsontunk, ami megintcsak plusz kiló.
Hasa pedig mindenkinek van, akinek olyan a genetikája. Két olyan lány ismerősöm is van, aki egyszerűen nem bír hízni (mindkettőnek van orvosi vizsgálata róla), és 40 kilóson is volt hasuk.
Nem kell mindenki csupa izom legyen. Sőt, a diétázol és nem edzel, akkor ugyanúgy fogynak rólad a kilók, de izmod nem lesz továbbra se. A legfontosabb, hogy mindenki elfogadja önmagát, és egészséges legyen.
Amúgy persze, a súly eloszlást nem látjuk ennyiből a kérdezőnél, nem tudhatjuk milyen alakja van... de attól még 70 kiló 176 centivel jó.
4
Ugyanolyan magasságú férfiak és nők esetében az egészséges és normális az, ha a férfi min. 10 kilóval több a nőnél. De lehet az akár 20 kiló is. Nekem volt olyan párom, hogy mindketten 180 cm magasak és 60 kilósak voltunk és bár én is nagyon nagyon vékony voltam, ő valahol talán (ha lehet fokozni) még vékonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!