Gyorsan, könnyen elkészíthető egészséges ételek (reggeli, ebéd, vacsora)?
Sosem főztem, sosem reggeliztem és most próbálom kitalálni, hogy mit tudnék enni, ami egészséges és meg tudom csinálni magamnak (fogyni szeretnék). Sok egészséges ételt szeretek, de nem vagyok elég kreatív és tapasztalt, szóval nem igazán tudom változatosan megtervezni az étkezésem, illetve nekem ezek a gyors 15-20 perc alatt elkészíthető "csodakaják" is minimum 1 órát igényelnek. Úgyhogy emiatt sokszor abba a hibába esek, hogy inkább csinálok egy szendvicset vagy előveszem a hűtőből a többiek kajáját és abból eszem.
Az ebéd még picit könnyebb, de pl. a reggeli és a vacsora nálam katasztrófa... Nem nagyon van ötletem azon kívül, hogy pl. tojás (rántotta, tükörtojás, főtt tojás - ezeket szeretem), saláta, vagy esetleg gyümölcs, gyümölcsturmix (de igazából ezeket nem kívánom, inkább sósan szeretek enni, főleg reggel). Viszont ezeket is kb. ugyanúgy eszem mindig, mert úgy szeretem. A zabkásával próbálkoztam, de nekem nagyon nem ízlett (max. a bolti mindenféle ízesített, de az tele van cukorral, szóval gondolom nem a legjobb és ugyanez van a müzlivel is). Ezeken kívül pedig mindig oda lyukadok ki, hogy kenyér valamilyen feltéttel. Alapból nem vagyok nagy kenyérimádó (csak így szendvics formájában eszem kenyeret), de próbáltam elhagyni vagy helyettesíteni mindenféle puffasztott cuccokkal meg hasonlók, de szerintem borzalmas. Nem tudom, hogy még mit lehet kitalálni reggelire vagy vacsorára...
szia
én reggelire ajánlanám a zabkását (egészséges, laktató és finom, mind amellett hogy olyan gyümölcsökkel túrbózhatod fel, amit te szeretsz). De rizs is nagyon jó alternatíva, ugyanúgy tejjel elkészítve, mint a zabkása.
Reggelire csak én is ajánlani tudom a zabkását. Laktató, finom és gyorsan kész is van. Ha az a baj, hogy nem csokis, akkor rakj bele egy kis natúr kakaóport, fahéjat és szerecsendiót(lehet nagyon fura, de szerintem isteni finom),vagy keverj hozzá csokis fehérjét. A tetejére meg csorgathatnál mogyivajat és sok gyümölccsel is meg tudnád bolondítani.
Ebédre szerintem jó ötlet a klasszikus csirke-rizs, persze ez nem kőbe vésett menü.
Pár ötlet:
~bulgur+csirkemell+ kokusztejszínes szósz ~kuszkusz+tonhal(konzerv)+padlizsán
~rizs+csirkemáj paradicsom
~teljeskiörlésű tészta+7%os darált disznó hús+vmilyen szósz
Nasinak mehetne gyümölcs, zöldségek, magvak stb.
Vacsira is mehet valami finomság, pl.:
~Túró+reszelt citromhéj+pufirizs
~Cottage cheese+kakaópor+pufirizs
~Rántotta+cukkini+gomba stb
A mennyiségeket kell már csak belőnöd. 😉
Remélem hasznos volt!
Látom, itt senki sem érti, hogy nem szereted a zabkását... :)
Én sem szeretem, ugyanúgy vagyok vele, mint te, hogy szinte kínzás azt reggeliznem.
#4 vagyok
Reggelire akkor ehetnél teljeskiörlésű lisztből készült péksütiket is.. Vagy teljeskiörlésű lisztből készült szendvicset, amit megtömsz zöldségekkel.
Instán nézegessél ilyen egészséges kaja ötleteket. Legyél már kreatív..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!