Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gyorsan, könnyen elkészíthető...

Gyorsan, könnyen elkészíthető egészséges ételek (reggeli, ebéd, vacsora)?

Figyelt kérdés

Sosem főztem, sosem reggeliztem és most próbálom kitalálni, hogy mit tudnék enni, ami egészséges és meg tudom csinálni magamnak (fogyni szeretnék). Sok egészséges ételt szeretek, de nem vagyok elég kreatív és tapasztalt, szóval nem igazán tudom változatosan megtervezni az étkezésem, illetve nekem ezek a gyors 15-20 perc alatt elkészíthető "csodakaják" is minimum 1 órát igényelnek. Úgyhogy emiatt sokszor abba a hibába esek, hogy inkább csinálok egy szendvicset vagy előveszem a hűtőből a többiek kajáját és abból eszem.

Az ebéd még picit könnyebb, de pl. a reggeli és a vacsora nálam katasztrófa... Nem nagyon van ötletem azon kívül, hogy pl. tojás (rántotta, tükörtojás, főtt tojás - ezeket szeretem), saláta, vagy esetleg gyümölcs, gyümölcsturmix (de igazából ezeket nem kívánom, inkább sósan szeretek enni, főleg reggel). Viszont ezeket is kb. ugyanúgy eszem mindig, mert úgy szeretem. A zabkásával próbálkoztam, de nekem nagyon nem ízlett (max. a bolti mindenféle ízesített, de az tele van cukorral, szóval gondolom nem a legjobb és ugyanez van a müzlivel is). Ezeken kívül pedig mindig oda lyukadok ki, hogy kenyér valamilyen feltéttel. Alapból nem vagyok nagy kenyérimádó (csak így szendvics formájában eszem kenyeret), de próbáltam elhagyni vagy helyettesíteni mindenféle puffasztott cuccokkal meg hasonlók, de szerintem borzalmas. Nem tudom, hogy még mit lehet kitalálni reggelire vagy vacsorára...

2020. máj. 13. 17:31
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

szia

én reggelire ajánlanám a zabkását (egészséges, laktató és finom, mind amellett hogy olyan gyümölcsökkel túrbózhatod fel, amit te szeretsz). De rizs is nagyon jó alternatíva, ugyanúgy tejjel elkészítve, mint a zabkása.

2020. máj. 13. 17:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Tudom, hogy a zabkása nagy kedvenc, kb. mindenhol azt látom és én el is hiszem, hogy sokan szeretik, egészséges és laktató. Viszont én nem bírom magamba tuszkolni. Próbálkoztam vele, tejjel, vízzel, gyümölcsökkel, mézzel stb. de nekem nem jött be az egészséges változata. Ha valami jó édes, cukros, csokis stb., akkor persze úgy már nekem is ízlik, de az meg nem a legjobb megoldás. Gondolom a rizs is hasonló elven működik :)
2020. máj. 13. 18:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Reggelire vagy vacsorára a tojás zöldségekkel tökéletes, sokféleképpen elkészíthető, de ha kicsit változatosabbra vágysz, ehetsz pl. kőrözöttet, jó minőségű virslit, kolbászt, felvágottat, kenyér helyett nyers zöldségekkel. Nekem az egyik kedvenc gyors reggelim 1-2 szelet sajt sonkával feltekerve, hozzá paprika vagy retek.
2020. máj. 14. 00:00
 4/10 Tabbouleh ***** válasza:

Reggelire csak én is ajánlani tudom a zabkását. Laktató, finom és gyorsan kész is van. Ha az a baj, hogy nem csokis, akkor rakj bele egy kis natúr kakaóport, fahéjat és szerecsendiót(lehet nagyon fura, de szerintem isteni finom),vagy keverj hozzá csokis fehérjét. A tetejére meg csorgathatnál mogyivajat és sok gyümölccsel is meg tudnád bolondítani.

Ebédre szerintem jó ötlet a klasszikus csirke-rizs, persze ez nem kőbe vésett menü.

Pár ötlet:

~bulgur+csirkemell+ kokusztejszínes szósz ~kuszkusz+tonhal(konzerv)+padlizsán

~rizs+csirkemáj paradicsom

~teljeskiörlésű tészta+7%os darált disznó hús+vmilyen szósz

Nasinak mehetne gyümölcs, zöldségek, magvak stb.

Vacsira is mehet valami finomság, pl.:

~Túró+reszelt citromhéj+pufirizs

~Cottage cheese+kakaópor+pufirizs

~Rántotta+cukkini+gomba stb

A mennyiségeket kell már csak belőnöd. 😉

Remélem hasznos volt!

2020. máj. 14. 00:09
 5/10 anonim válasza:

Látom, itt senki sem érti, hogy nem szereted a zabkását... :)

Én sem szeretem, ugyanúgy vagyok vele, mint te, hogy szinte kínzás azt reggeliznem.

2020. máj. 14. 07:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Én felfogtam (3-as) :)
2020. máj. 14. 08:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Hu akkor vissza kell szívnom, hogy szeretem az egészséges ételeket.... Én szeretem a zöldségeket, gyümölcsöket, tojást, húsokat (a halat nem), de pl. nem tudom jóízűen megenni a szendvicset kenyér nélkül, csak feltétet önmagában. Nekem ez így picit kb. olyan mintha egy fél tál párolt zöldséget vagy rizst adna az ember egy vegánnak főétel gyanánt... A zabkását sem tudom úgy “megbolondítani”, hogy jól essen. Plusz nekem ezek is mindig túl monotonnak tűnnek. Például írta az egyik hozzászóló, hogy a tojás és a zöldség tökéletes és sokféleképpen elkészíthető. Hogyan? Én nagyon unom, mert hiába variálom, hogy rántotta/tükörtojás/főtttojás +zöldségek, húsfélék, nekem kb. ugyanaz mind. Ezen kívül mindig max. a szendvics vagy a lecsó jut eszembe, mint sós reggeli és ki is merült a repertoár.
2020. máj. 14. 12:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyéb tojásételek: lágy tojás, zöldséges/hagymás/sonkás/virslis/gombás stb. rántotta, tojáskrém, tojásos lepények (ez utóbbiakat használhatod szendvicsalapként is, receptet találsz a neten). Tojásból még édes ételeket is lehet készíteni, pl. banános vagy sütőtökös palacsinta, liszt nélkül, vagy mandulaliszttel.
2020. máj. 14. 13:03
 9/10 Tabbouleh ***** válasza:

#4 vagyok

Reggelire akkor ehetnél teljeskiörlésű lisztből készült péksütiket is.. Vagy teljeskiörlésű lisztből készült szendvicset, amit megtömsz zöldségekkel.

Instán nézegessél ilyen egészséges kaja ötleteket. Legyél már kreatív..

2020. máj. 15. 00:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Esetleg mozzarellát paradicsommal és rukkolával.
2020. máj. 15. 10:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!