Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lógó bőr és fizikai változások...

Lógó bőr és fizikai változások elfogadása?

Figyelt kérdés

Nagyjából 5 hónap alatt lement rólam 30 kiló, a fogyás maga nem teljesen tervezett vagy kontrollált volt, ezért sikerült gyors ütemben és részben egészségtelenül.

Viszont, maradtak utána striák és lógó bőr is, az előbbi elég erőteljesen és durván, az utóbbi minimálisan. A striák annyira nem zavarnak, azelőtt is voltak rajtam így azt sokkal könnyebb elfogadni úgymond. Viszont a hátramaradt bőr egy kicsit más. Főleg mellnél és felkarnál feltünő egyébként, ott ténylegesen lóg és egy jó 10 centire ki is tudom húzni, mintha egy búvárruha lenne rajtam nagyjából. Ezt viszonyítási alapnak mondom. Egyéb helyeken, mint has vagy comb nem ennyire szembetűnő a lógó bőr, ott szépen visszahúzodott valamennyire. A fogyás óta egy bő fél év~ telt el, valamiért csak a mellnél és felkarnál nem húzodott vissza a bőr annyira amennyire kellett volna.

Csak esztétikai szempontból probléma egyébként, mozgásban és mindennapi életben nem korlátoz hogy ott van. Ruhában egyáltalán nem látszik, de ettől független zavaró/furcsa megszokni. Akik hasonló cipőben járnak/jártak, nektek mi segített abban hogy elfogadjátok a testeteket fogyás után?

tegnap 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 év alatt fogytam kb. 60 kilót (nem állandó a súlyom, szóval egy +/-5 kg). Sportoltam végig, és azóta (6 év) is heti 4x sportolok.

Mégis lóg a bőröm, hasamon, oldalamon, belső combon és felső karon is, van, ahol jobban, van, ahol kevésbé. Ruhában szintén nem nagyon látszik.

Nem mondom hogy EGYÁLTALÁN nem zavar. Még edzéshez sem hordok ujjatlant, és rövidnadrágot sem. De én (nő vagyok) mindig is szégyelltem a testem, kisgyerek korom óta elhízott voltam, 40 éven át az volt, hogy takargattam magamat.

Ehhez mérten már jobban "levetkőzöm", a lógó bőr engem kevésbé zavar, mint a +60 kg. El tudtam fogadni, ebben biztos annak is van szerepe, hogy 50-es vagyok, tehát az én koromban már azért a legtöbb nő nem olyan hú de feszes testű. Illetve az is segít, hogy lógó bőr ide vagy oda, a korosztályom nagy részénél lényegesen jobb fizikai állapotban vagyok, erősebb, fittebb.

Illetve úgy is érzem, hogy ez a lógó bőr kicsit olyan, mint egy "harci sérülés": a tanúja és a bizonyítéka annak, hogy mit csináltam végig, milyen erős és kitartó voltam - mert nem volt egy könnyű menet, az biztos, és azóta sem az, mert minden egyes nap meg kell azért harcolnom, hogy a régi szokásaimba ne essek vissza.

Szóval, szerintem próbáld meg úgy felfogni, hogy sokat tettél az egészségedért, az emberi méltóságodért, és a változások a testeden olyan jelek és emlékeztetők, amik bizonyítékként szolgálnak erre.

tegnap 11:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok ilyen helyzetben szerencsére, de én biztosan megműttetném. Szerintem egy ilyen jellegű szépészeti műtét teljesen oké.
ma 07:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves előző, ha valaki nem dokumentáűlja orvosnál, hogy hány kilóról kezdett fogyni, akkor hiába vannak pl. fényképei a régebbi testméretéről, nem fizeti ki a TB a beavatkozást, ami így magánban nagyon drága lesz.

Ha ilyen terve van valakinek, menjen el a háziorvoshoz egy általános vizsgálatra, mondja el, hogy fogyni szeretne, és kérje, hogy mérjék meg és vezessék fel a súlyát.

Emellett azt is tudni kell, hogy a TB nem fizet teljes testre kiterjedő műtéteket, pl. a felkart sem. Hasat igen.

Illetve, nekem személyes ismerősöm (együtt futunk) megcsináltatta a hasát TB-re, és még egy évvel a műtét után sem tudott intenzíven sportolni: fájt, érezte, hogy húzódik a heg. Annyit mondtak erre, hogy ez előfordulhat műtét után, "várjon türelemmel, hátha elmúlik..."

Engem legjobban ez tart vissza a műtéttől, én nagyon megszerettem a sportot, ha abba kéne hagynom, szerintem hülyét is kapnék.

ma 08:37
 4/4 anonim ***** válasza:
3 Én nem is írtam, hogy TB-re. Nyilván nem olcsó magánban, de azért nem is egy vagyon. Ez egy olyan dolog emire megérné rászánni a pénzt, legalábbis nekem. Azt viszont nem tudtam hogy ennyire sok idő a felépülés, a miatt lehet hogy én is meggondolnám, mert én is nagyon szeretek sportolni... De nem vagyok benne biztos hogy ez a gyógyulási idő az általános. Mindenképpen tájékozódnék róla, az biztos.
ma 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!