Fogyni szeretnék túlsúly miatt. Valaki tud infóval segíteni?
Egyelőre ha az étrended rendben van, és betartod, már attól is fogynod kell.
Emellé az edzés természetesen hasznos. Az elliptikus tréner az egyik legjobb, bár nem kardió, hanem aerob, de az a legalkalmasabb zsírégetésre. Súlyzós edzés helyett inkább csak saját súllyal (akár videókra), esetleg ilyen 1 kg-os súlyokkal tornázz/erősíts. Keress rá az alapgyakorlatokra, gyakorold be őket súly nélkül, aztán ha úgy érzed megy, nem fáj semelyik ízületed tőle, akkor mehet.
Ideális külön napra rakni őket, de lehetnek egy napon is, de ebben az esetben az egyik este, a másik reggel, legrosszabb esetben, ha máshogy nincs időd a súlyzos edzés legyen hamarabb és közvetlen utána az elliptikus tréner.
Heti pár alkalom elsőnek elég. Ne akarj mindent egyszerre. Aztán ahogy erősöddz, és fogysz, lehet intenzívebb az edzés, és lehet többször.
2. Kommentelő:
Sajnos van IR-em es PM alulmukodesem is, ezekre gyogyszereket szedek. Dietetikara egyelore nem jutok el, de oda is fogok menni. Valoszinu, hogy 160 gr ch-ra fognak ítélni. Mikor megkaptam a gyógyszereket, akkor 1-2 dolgot valtoztattam az étrendemen, elhagytam a lisztet, cukrot drasztikusan csokkentettem, olajat lecsereltem, krumplit kilőttem. Ekkor fogytam 2-4honap alatt 15 kilot. Ezek szepen visszajottek. Pedig ugyanugy etkeztem.. Utana kezdtem el trenerezni, de nem volt haszna. Most atalltam a tk dolgokra, a tobbi valtoztatast is betartom, probalom betartatni, megis mar a fele vissza is jott a leadott kiloknak. Ugy tudom, hogy IR-eseknek es pm alulmukodoknek hasznos a sulyzozas, a lelassult anyagcsere miatt.
6-os.
Igen, odafigyelek, és fogok is a kajára, orvosokhoz jarkalok emiatt, megyek dietetikara, de most a feltett kérdés érdekelne... Tisztában vagyok ezekkel. Viszont endokrin meg dietetikus ebben nem nagyon tud segíteni. Személyi edzőt meg nem szeretnék megfizetni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!