Miért történik meg ez állandóan?
Férjem felment 145-ig, húsz évig kínlódtunk, aztán gyomorműtéttel megoldódott.
Ebben a hosszú folyamatban a következőket tanultuk meg: van, aki azért eszik, mert nem múlik az éhsége, más azért, hogy a száját vagy a kezét lefoglalja, más az ízekért őrül meg, ismét más kompenzálja a stresszt. Ezek mind más kezelést igényelnek. A divatos fogyókúrák legfeljebb egyet tudnak ezek közül kezelni, vagy leginkább egyet SEM.
Biztos, hogy olyan szakemberhez kellene menned, aki nemcsak viselkedési problémának látja a túlevést, hanem képes szelektálni a tünetek között.
Köszi 1,2! :)
Azt hiszem, az ízek miatt csinálom, éa bizonyos hogy nem a rituálé és a mozdulat, vagy a lefoglaltság, mert nagyon sok hobbim van, ami leköti az idegrendszerem. Csináhatok bármit, ha csokoládéra vágyom! Ott mocorog a fejemben a csoki,cukor íze és nem megy ki amíg nem ettem...
Akaraterő a szó ,amit keresel .
Majd ha az elhatározásod erősebb lesz,mint a vágyad ,akkor le fogsz fogyni. Senki nem menthet meg ,csak te saját magadat .
Tudsz keveset enni belőle? Ha igen, akkor kapj be egy kockát és kész.
Egyébként pszichés problémák is okoznak éhségérzetet és édesség utáni vágyat is, mivel az étkezés aktiválja az ősi örömközpontot.
Ha alapvetően a hozzààllàsodon nem vàltoztatsz , akkor ez sajnos így is marad. Fejben dől el elsősorban. Én legalàbbis ezt tapasztalom. A hozzààllàs és a motivàció legalàbb annyira fontos mint az étrendvàltás és a mozgàs.
Egy életre való tudatos tàplàlkozàsra van szüksége annak aki hízékony és végleg le akar szàmolni a felesleges súllyal. Sajnos ez van. Ezt a befektetett kemény munkàt nem lehet megspórolni normàlis esetben.
Vagy lehetsz akaratgyenge és vâlaszthatod a dràgàbb és könnyebb utat gyomorműtéttel.
Hasonló volt nàlam is, fogyókúràztam, jojóztam sok sok éven àt csak súlyosabb problémàim lettek a végére. Nàlam 20+ év utàn kattant be, hogy ez így nem àllapot a tovàbbiakban. Alaposan àtgondoltam mindent, làtom hol és mit rontottam el koràbban, és màr teljesen màshogy àllok az egészhez. Nem fogyókúraként tekintek rà, hanem új életként, az egészségemre fókuszàlok, nem külsőségekre, tenni AKAROK érte, hogy lefogyjak, munkàt teszek bele minden nap, és mikor a fogyàsi szakasz végére érek pàr év múlva, az igazi büszkeséggel tölthet majd el, mert a sajàt magam erejéből csinàlom végig, természetes, egészséges módon. Művi beavatkozàsok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!