Miért erőlteti mostanában mindenki ezt a ketogén, illetve regenor-vonalat, ha is nem tesz mindenkinek jót?
Najó... Azért ezt tisztázzuk: a ketot baromi sokan rosszul csinálják, mert nem sok eszük van, ugyanis messze nem azt jelenti, hogy egekbe dobod a zsírt, mindegy milyen. Nagyon sokat számít, hogy milyen zsiradékról beszélünk. Tény, hogy az energiát a szervezet ilyenkor ebből nyeri, 30-60g-os napi szénhidrátszint mellett, dehát pont emiatt kell átgondolni, hogy mit eszel, nem pedig ilyen baromságokat tolni, mint amiket írtál. Ha szemetet eszel, persze, hogy rossz a vérképed... Alapvetően a keto hús+tojás+tejtermék+zöldség diéta. Igazából csak a magas szénhidrátú ételek esnek ki, mint a gyümölcs, rizs, tészta, pékáru... stb. De az tény, hogy sokak szervezete így sem bírja, így erőltetni tilos. Alapvetően bizonyos betegek számára lett kifejlesztve, de kiderült, hogy bizonyos anyagcserével rendelkező emberek jobban fogynak tőle. Ennyi. Nem ördögtől való, ha nem vagy lusta utána olvasni, és nem csak szájhagyomány útján ugrasz bele ész nélkül.
A másik: irtó rosszul eszel, hacsak nem tolsz be napi fél kiló sovány turót, vagy azzal egyenértékű fehérjeforrást, mikor nem eszel húst. Diéta alatt alacsony fehérjeszinten a szervezeted felzabálja az izmaidat, mert sokkal könnyebben elérhetőek, mint a zsír. Kilókban persze, fogysz, de sose leszel feszes, formás. A detox témát meg engedd el, nincs ilyen, hacsak nem toltad tele magad drogokkal, de akkor azt intézményben történik. A májad detoxikál magától, ha nem vágtad teljesen haza.
Ha nem való neked, ne csináld.
Az én ismerősi körömben nem tudok egyetlen emberről sem, aki ezeket csinálja, úgyhogy a "mindenki" a saját környezetedre igaz.
Én sem ketózok, a low carb jött be, igaz, nem is voltam iszonyúan elhízva (15 kilót fogytam).
Nem vagyunk egyformák. Én nem a zsíros húsoktól nehezülök el, hanem a gabonáktól és a hüvelyesektől. Eszek egy tányér zöldborsófőzeléket, utána rögtön mehetek a kajakóma miatt aludni. Eszek egy tányér csülökpörköltet zöldségekkel, utána ugyanúgy megy tovább a napom.
Ha neked nem jön be a ketogén, ne csináld. Azért zöldségből ehetnél többet, és a fehérjebevitelre is figyelj oda.
Egyetértek az utóbbiakkal, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy az ő szervezete mit tolerál inkább. Nem a diétákkal van a baj, mert alapjaikban mind megegyező keretek köré épülnek, viszont ami bennük van, na azzal kell kísérletezni.
Ugyanakkor azt említsük meg, hogy jelentős arányban az emberek nem a szabályok szerint követik az adott diétákat, tehát ezzel már alapból elcsúszott mindent. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!