Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A ketogén diéta pontosan...

A ketogén diéta pontosan hogyan működik?

Figyelt kérdés
2019. okt. 12. 20:18
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Zsír alapú étrend, 50 gramm alatti szénhidràtbevitellel. Egyéni,hogy kinek mennyi szénhidràtnàl indul be a ketózis, van akinek 20-30 vagy 40. Vàltozó.

Nehéz betartani, mert nincs félreevés, csalónap, semmi ilyen mert kilök a ketózisból amibe nem jó ki- be ugràlni, és ilyen alacsony bevitelnél màr nagyon meg kell vàlogatni mit eszik az ember.

A működési elv az, hogy az alacsony szénhidràtbevitel hatàsàra lecsökken a szervezetben az inzulinszint, így beindul a fogyàs, viszont a magas zsírbevitel miatt nem vagy éhes.

Ugyanígy működik az LCHF étrend, csak ott nem ilyen drasztikus a szénhidràtcsökkentés. Én személy szerint ezt csinàlom egyébként 7,5 hónapja. 26 kilót fogytam eddig éhezés, szenvedés nélkül. 70-95 g közti szénhidràtbevitellel.

A ketogén diéta csak akkor javasolt, ha tényleg szigorúan be tudod tartani.

2019. okt. 12. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Az elsőhöz hozzátenném, hogy nem csodamódszer a diéta, de könnyebb alacsonyabb kalóriabevitelt tartani vele, a csökkent éhségérzet miatt.

Illetve még az is fontos hogy lehetőleg telítetlen, jó minőségű zsírokból legyen meg a bevitel, ne margarin meg disznózsír, kenyérszalonna kombóból.

2019. okt. 13. 07:56
 3/8 anonim ***** válasza:
32%

Tartható es nagyon jó a keto , de unalmas

Nem vagy vele ehes de aki 40 kilót kell fogyjon , annak túl unalmas

2019. okt. 13. 09:58
 4/8 anonim ***** válasza:
3# hát igen, és ráadásul ha lefogy 40 kilót, akkor sem ehet bármit, különben visszahízza nagyon hamar. Nekem ez túl szigorú egész életre.
2019. okt. 17. 12:30
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

Hali akkor elmondom.

ki kell nullázni az inzulint(másik neve hízó hormon), mer ennek aránya dönti el, hogy mennyire hízik valaki.

De a kialakult inzulin rezisztencia, meg tudja akadályozni a hízást. Azért alakul ki mer az izmoknak nem építőköve a szénhidrát, csak a zsír meg fehérje és épségük miatt alakul ki, de hogy nehogy érszűkület legyen a vége megnő az inzulin szint, mire az izmok még ellenállóbbak lesznek és ezt hívják 2-es cukorbetegnek.

Bármi bekerül a vérbe szénhidrát és nem használódik el zsírrá fog alakulni. Embernek nincs szénhidrát raktára és itt bukik meg az összes dietetikus baromsága.

Élni akarnak a szerveid.

Szénhidrát nem építő anyag, tud pótló lenni, de nem az. Pontos szerepe egyedül a vérplazma, hogy ragadjon.

Mi a keto?

Ha már egy ideje nem ettél semmit akkor elkezdődik a zsír lebontása a raktárakból, bekerül a májba és mint amit fejszével ketté vágnak egyik fele zsír marad a másik fele keton lesz(zsír külső rétege).

Csak a könnyebb fogyaszthatóság miatt kezdődik meg a keton előállítása a májban.

Hogy néz ki a diéta?

Jól mondta az első 20-30-40g Szénhidrát, ha futsz lehet talán 50is

Szimplán azért nehéz a 20g betartani mer húsevéssel is átlépheted, de ez ne érdekeljen+ káposztát paprikát ne sajnáld, mer ásványi anyagok nagyon fontosak.

Egy nap 1-2ehetsz, de attól függ kinek a stílusát akarod fel venni. A legtöbb betegség attól van, hogy egész nap esznek az emberek és igen egy orvosság van napi egyszer enni és ha már nagyon unod akkor kétszer, mer a máj csak is ilyenkor dolgozik.

Nehéz betartani, mer nagyon monoton, de eszméletlen hatékony.

Előny: ha adaptálódtál pörögni fogsz mint állat.

Megszűnik a fejfájás

Javul a koncentráció

Csökken az alvás ,mer már alvás pillanatában mélyálomban leszel.

Sokkal nyugodtabb leszel, mer nincs jó meg rossz koleszterin(annyi a fogalom zavar, hogy a jó koleszterint saját maguknak állítják elő néhány szerv, az állítólagos rossz koleszterint, meg a nemi szervek mindenki másnak. akkor is lesz omega-3 ha soha életedben nem láttál halat, ez csak marketing, hogy márpedig beteg vagy, mer nekem kell a pénzed.

Hátrány:

Nagyon szigorú diéta, nem érdemes ki be ugrálni ok nélkül.

Mire a máj eléri azt a működési szintet kb 6 hét is lehet, mer 20év kenyérabálás miatt nincs ehez hozzászokva.

Ha a abbahagyod, csak módjával, mer ilyenkor már elszokott a szervezet az inzulintól és napok alatt viszajön pl:5kg ha nem figyelsz.

Be fogsz ájulni a szénhidráttól ha hirtelen abbahagyod a diétát, erőtlen leszel és hisztis ájulós, erőtlen.

Utó irat, ne sajnáld a zöldséget, mer ásványi anyag fontos és nem ehetsz gyümölcsöt. Zöldségek közül nem ehetsz krumplit, rizst,se semmi olyan zöldséget. Répát, paradicsomot lehet,de csak nagyon módjával.

2019. okt. 17. 21:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja meg ne egyél túl sok fehérjét, mer az is megfogja szüntetni pl: 8 tojás naponta :P

20g nincs köbe vésve, mer csak húsevéstől+ káposztával is átlépheted. De az a szigorú mérce, azt kell nézni, de nem tabu téma, ha gyakran, csak 50g alatt maradsz.

Tényleg tarsd, be a napi egyszeri evést, az elején még nem fogod bírni, akkor délután kicsit később még ehetsz. Az a bizonyos 6-hét. De ennél a diétánál a máj működtetése a lényeg és ha eszel azonnal leáll.

Én így fogytam le 7 hónappal ezelőtt 35kg-ot 3 hónap alatt. Most low carbon vagyok, de annyira megtetszett felspannoltnak lenni jó közérzettel, már azt se tudom milyen a fejfájás, hogy a fő nézőpont ez maradt :P.

2019. okt. 17. 22:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Meg, ha negált a fogyás, csökkents az adagon
2019. okt. 17. 22:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Előző, nem tabutéma, aki keményen edz, az tudja, hogy 1g/testsúlykg szénhidrátig fel lehet menni, csak okosan kell tölteni, edzés előtt nem mindegy mennyit és mennyi idővel stb. Aki meg nem edz, annak ezt jobb nem is tudni mert a végén félre értik és csodálkoznak miért nincsenek ketózisban. Én is így eszem, és ketózisban vagyok, 2.5-3.5 mmol/liter szokott lenni a ketonszint (vérből mérve), mondjuk én időszakos böjtölök is, de sokakat ismerek akik nem és nekik is megy, csak nem olyan magas a keton szint. De nem is kell mély ketózisban lenni ha nem vagy beteg.
2019. dec. 19. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!