A ketogén diéta pontosan hogyan működik?
Zsír alapú étrend, 50 gramm alatti szénhidràtbevitellel. Egyéni,hogy kinek mennyi szénhidràtnàl indul be a ketózis, van akinek 20-30 vagy 40. Vàltozó.
Nehéz betartani, mert nincs félreevés, csalónap, semmi ilyen mert kilök a ketózisból amibe nem jó ki- be ugràlni, és ilyen alacsony bevitelnél màr nagyon meg kell vàlogatni mit eszik az ember.
A működési elv az, hogy az alacsony szénhidràtbevitel hatàsàra lecsökken a szervezetben az inzulinszint, így beindul a fogyàs, viszont a magas zsírbevitel miatt nem vagy éhes.
Ugyanígy működik az LCHF étrend, csak ott nem ilyen drasztikus a szénhidràtcsökkentés. Én személy szerint ezt csinàlom egyébként 7,5 hónapja. 26 kilót fogytam eddig éhezés, szenvedés nélkül. 70-95 g közti szénhidràtbevitellel.
A ketogén diéta csak akkor javasolt, ha tényleg szigorúan be tudod tartani.
Az elsőhöz hozzátenném, hogy nem csodamódszer a diéta, de könnyebb alacsonyabb kalóriabevitelt tartani vele, a csökkent éhségérzet miatt.
Illetve még az is fontos hogy lehetőleg telítetlen, jó minőségű zsírokból legyen meg a bevitel, ne margarin meg disznózsír, kenyérszalonna kombóból.
Tartható es nagyon jó a keto , de unalmas
Nem vagy vele ehes de aki 40 kilót kell fogyjon , annak túl unalmas
Hali akkor elmondom.
ki kell nullázni az inzulint(másik neve hízó hormon), mer ennek aránya dönti el, hogy mennyire hízik valaki.
De a kialakult inzulin rezisztencia, meg tudja akadályozni a hízást. Azért alakul ki mer az izmoknak nem építőköve a szénhidrát, csak a zsír meg fehérje és épségük miatt alakul ki, de hogy nehogy érszűkület legyen a vége megnő az inzulin szint, mire az izmok még ellenállóbbak lesznek és ezt hívják 2-es cukorbetegnek.
Bármi bekerül a vérbe szénhidrát és nem használódik el zsírrá fog alakulni. Embernek nincs szénhidrát raktára és itt bukik meg az összes dietetikus baromsága.
Élni akarnak a szerveid.
Szénhidrát nem építő anyag, tud pótló lenni, de nem az. Pontos szerepe egyedül a vérplazma, hogy ragadjon.
Mi a keto?
Ha már egy ideje nem ettél semmit akkor elkezdődik a zsír lebontása a raktárakból, bekerül a májba és mint amit fejszével ketté vágnak egyik fele zsír marad a másik fele keton lesz(zsír külső rétege).
Csak a könnyebb fogyaszthatóság miatt kezdődik meg a keton előállítása a májban.
Hogy néz ki a diéta?
Jól mondta az első 20-30-40g Szénhidrát, ha futsz lehet talán 50is
Szimplán azért nehéz a 20g betartani mer húsevéssel is átlépheted, de ez ne érdekeljen+ káposztát paprikát ne sajnáld, mer ásványi anyagok nagyon fontosak.
Egy nap 1-2ehetsz, de attól függ kinek a stílusát akarod fel venni. A legtöbb betegség attól van, hogy egész nap esznek az emberek és igen egy orvosság van napi egyszer enni és ha már nagyon unod akkor kétszer, mer a máj csak is ilyenkor dolgozik.
Nehéz betartani, mer nagyon monoton, de eszméletlen hatékony.
Előny: ha adaptálódtál pörögni fogsz mint állat.
Megszűnik a fejfájás
Javul a koncentráció
Csökken az alvás ,mer már alvás pillanatában mélyálomban leszel.
Sokkal nyugodtabb leszel, mer nincs jó meg rossz koleszterin(annyi a fogalom zavar, hogy a jó koleszterint saját maguknak állítják elő néhány szerv, az állítólagos rossz koleszterint, meg a nemi szervek mindenki másnak. akkor is lesz omega-3 ha soha életedben nem láttál halat, ez csak marketing, hogy márpedig beteg vagy, mer nekem kell a pénzed.
Hátrány:
Nagyon szigorú diéta, nem érdemes ki be ugrálni ok nélkül.
Mire a máj eléri azt a működési szintet kb 6 hét is lehet, mer 20év kenyérabálás miatt nincs ehez hozzászokva.
Ha a abbahagyod, csak módjával, mer ilyenkor már elszokott a szervezet az inzulintól és napok alatt viszajön pl:5kg ha nem figyelsz.
Be fogsz ájulni a szénhidráttól ha hirtelen abbahagyod a diétát, erőtlen leszel és hisztis ájulós, erőtlen.
Utó irat, ne sajnáld a zöldséget, mer ásványi anyag fontos és nem ehetsz gyümölcsöt. Zöldségek közül nem ehetsz krumplit, rizst,se semmi olyan zöldséget. Répát, paradicsomot lehet,de csak nagyon módjával.
Ja meg ne egyél túl sok fehérjét, mer az is megfogja szüntetni pl: 8 tojás naponta :P
20g nincs köbe vésve, mer csak húsevéstől+ káposztával is átlépheted. De az a szigorú mérce, azt kell nézni, de nem tabu téma, ha gyakran, csak 50g alatt maradsz.
Tényleg tarsd, be a napi egyszeri evést, az elején még nem fogod bírni, akkor délután kicsit később még ehetsz. Az a bizonyos 6-hét. De ennél a diétánál a máj működtetése a lényeg és ha eszel azonnal leáll.
Én így fogytam le 7 hónappal ezelőtt 35kg-ot 3 hónap alatt. Most low carbon vagyok, de annyira megtetszett felspannoltnak lenni jó közérzettel, már azt se tudom milyen a fejfájás, hogy a fő nézőpont ez maradt :P.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!