Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így jó egy...

Szerintetek ez így jó egy napi kajának?

Figyelt kérdés

Sziasztok!16 éves lány vagyok és diétázom,illetve életmódot váltottam már 10kg-tól megszabadultam,még 3-4 hátra van,de valamiért sehogy se akar lemenni.Kaloriakat szamolok és így próbálom leadni,de arra gondoltam lehet túl sokat eszem.A napi kajam pl:reggeli:2 db puffasztott rizs,cukormentes lekvarral es kávéval amiben édesitő van

Tízórai suliban:teljes kiorlesű rozskenyérből 1db szendvics,sonkával,light sajtal és zöldségekkel

Ebéd-vacsora:ez egyben van mert általában 4 körül érek haza:150g csirkemell kokuszolajon,120g rizs vagy bulgur és sok zöldség

Késő vacsora pedig zsirszegeny turo citrommal vagy omlett

Persze nem minden nap ezt eszem,de általában igen.Ez mellett 20 percet tornázok ami tudom nem sok de fokozatosan próbálom megszokni.

Szerintetek sokat eszek? Általában egy napra 1000-1200kalória jön ki,de sajnos nem merek ennél többet enni mert félek hogy meghizok

Légyszi segitsetek

2020. jan. 21. 15:16
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és azt kihagytam hogy 170cm és 58kg
2020. jan. 21. 15:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy lenne még 3-4 kg hátra a számok alapján. A napi 1000-1200 kcal pedig nagyon nagyon kevés, és nincs is miből izmot építened. Ha úgy gondolod efelett híznál, akkor valószínűleg nagyon belassítottad az anyagcserédet, amit nehezebb lesz helyrehozni.

1: egyél picit többet, 1500-1800 kcal, fokozatosan, mondjuk heti 100-200 kcal-val növelve (/nap, nyilván), figyelj arra, hogy egyél elég fehérjét. Ha nem eszel többet, nem lesz erőd mozogni, gyakorlatokat csinálni, formásodni.

2: ne tornázz minden nap, csak heti 2-3 alkalommal. Ha olyan gyakorlatokat csinálsz, ami több izomcsoportot érint egyszerre (pl a 4 ütemű fekvőtámasz), akkor azzal segítesz felpörgetni az anyagcseréd, nem fogsz visszahízni.

De ha elfogadsz egy tanácsot: dobd ki a mérleget a francba, és a kezdődő étkezési zavarodat. Egyél normálisan, hús, tojás, tejtermékek, sok zöldség, egy-két teljes kiőrlésű finomság. Mozogj, amennyit jól esik: élvezd, amit csinálsz, keress szimpatikus sportot, akár csapat, akár egyéni, akár csak otthoni.

Mert egyrészt: sok minden vagy, de kövér biztosan nem. Másrészt: senkinek soha nem lesz szimpatikus egy folyton a saját súlyán rugózó, önkínzó, folyton elégedetlen lány, akinek soha nincs energiája semmihez, folyton rosszul van. Ellenben egy életvidám, pörgős, kiegyensúlyozott lány, akin van mondjuk 5 kiló plusz, már sokkal inkább. Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne figyelj oda magadra tudatosan, csak hogy ne is ess át a pacinak arra a bizonyos oldalára.

2020. jan. 21. 16:53
 3/3 anonim válasza:

Nem tudom mióta folytatódik ezt az alacsony kcalon dietazast, de tényleg tönkre tehette az anyagcseredet. 1600 kcal alá indokolatlan bemenned.

Ne legyél türelmetlen, havi nagyon max 3-4 kg-ot szabad csak leadni

Egyébként egy endokrinologust érdemes lenne meglátogatni

2020. febr. 4. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!