1 év alatt, milyen célokat tudnák elérni?
Tehát, tudom hogy millió +1 hasonló kérdés van, viszont személyre szóló tanácsokat szeretnék kapni. Valószínűsítem hogy még a kérdésem kategóriája is rossz. Ha valaki tud, legyen szíves válaszolni. Kerek feneket szeretnék. Fél éven keresztűl otthoni edzéssel, milyen gyakran, és mennyi idő alatt sikerülne elérnem? A terv az, hogy:
•heti 3× megcsinalok 150 guggolást
•Heti 2× 20-30 percet futok
•És heti 2x 20 perces youtube videós edzést csinálok Júniusig, nem eszek túl sok csokit, és
csak nagyon ritkán csipszet, valamint hasonló ételeket. De, bármilyen más ötletet, szempontot is meghallgatok. Most 16 éves vagyok, 173 cm, és 56 kg. Kollégista, 10.be járok, így csöppet nehéz beosztani az időm, de egy jó tervvel sikerülni fog. Tehát, kerek, és nagyobb feneket hogyan tudnék csinálni? Mit ehetek, mit nem, jó ez a terv, vagy sem? Ennyi idő alatt sikerülne látványosan változtatni? Köszönöm ha eddig elolvastad, és azt pláne ha tudsz segíteni. Szép napot!:)
kerek fenék többek között progresszív terheléssel (egyre nagyobb súlyokkal) érhető el. tehát nem 150 vagy bármennyi guggolással - hacsak nincs közben a válladon 20-30-40 stb. kiló súly.
enyhe kalóriatöbbletben kell lenned és figyelni a fehérjebevitelre. nagyon (nagyon) röviden ennyi. ha sosem csináltál guggolást, akkor rövid ideig saját testsúllyal is fogsz eredményt elérni, de ez nem tart sokáig, a szervezet alkalmazkodik.
Emelt fehérje bevitel, és igen, súlyzós edzés. A magas ismétlés szám nem segít sajnos. Háton fekvésből csípőemelés is jó gyakorlat, a csípődre tudsz súlyokat tenni.
Én 30 kilóval guggolok, és kb 10-15 kilóval emelem a csípőmet. Bár nekem alapból kerek a fenekem, mert jól rakódik le a zsír, csak jobb lenne, ha inkább az izom lenne hangsúlyos :D Így nálam csak összetételben látszik.
Viszont egy év alatt, ha jól eszel, és súllyal edzel, nagyon látványos lehet a változás.
Nem rosszindulatból mondom, de annyira fogalmatlan vagy, hogy megérné neked befizetni egy személyi edzõre, akár csak 1-2 órára, hogy a test alapvetõ mûködési funkcióit elmagyarázza, mert látom az sincs meg.
Edzéstervet lehet szedni YouTuberól, mert vannak jók, de az alapokat érdemes elõször tisztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!