Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezt kibírni?

Hogy lehet ezt kibírni?

Figyelt kérdés
Pát hete kezdtem el egészségesen és rendszeresen enni, felhagyva az eddigi összevissza szemétzabálással. Képtelen vagyok megszokni, hiába foglalom le magam, állandóan azzal telik a napom, hogy étkezéstől étkezésig kibírjam. Folyton az ételre gondolok. Ha eljutok az evésig csalódottan nézem a tányéromat hogy hiába egészséges, egy óra múlva megint pokol éhes leszek. Ráadásul egy dekát se fogytam még híztam is. Meddig fog ez tartani? Mikor szokom meg végre? Úgy érzem fel fogom így adni pedig nem akarom! Mit tegyek?
2020. jan. 17. 11:11
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Kérdés, hogy összesen mennyit eszel (kalóriában is meg mennyiségben is), mit értesz az egészséges étkezés alatt, és milyen gyakran eszel.

Valószínüleg napi 5-6 étkezésre lenne szükséged, másrészt elegendö energiát kellene bevinned, meg az evési stilusodat is változtatni kellene. Kis tányérra tedd az ételt, akkor többnek érzi a szervezetedet, figyelj oda, hogy nagyon alaposan rágd meg és lassan egyél. Egyél több zöldségélét, és lehetöleg ne szétfözve.

A napi 2-4 liter (édesítetlen) folyadék bevitelére is oda kell figyelni, az is segít.

2020. jan. 17. 11:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Pedig mindent így csinálok. Kisebb adagok, nyers zöldségek, sok folyadék. Egészséges étkezés alatt azt értem, hogy elhagytam a fehér lisztet, nem eszek semmi cukrosat, cukrozottat. Gyümölcsből is keveset eszem. Napi 6x eszem, és mozgok is mellette. Mégis állandóan éhes, ideges és fáradt vagyok.
2020. jan. 17. 12:00
 3/10 anonim ***** válasza:
98%
Pontosan miket eszel 1 nap, mennyi kcal-t?
2020. jan. 17. 12:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem számolom a kalóriákat. De a tegnapi napom így nézett ki például: 2 szelet abonett két szelet csirkemellsonkával, paprika, paradicsom, zöld tea. Tízórai tejeskávé diétás gyümölcsjoghurt. Ebéd: párolt csirkemell bulgurral, savanyú uborkával. Ez egy fejadagnyi. Délután egy narancs, egy kis darab trappista sovány sajt. Vacsi 4 db korpás keksz egy virslivel, 1 főtt tojással, 1 paradicsommal, kamillatea. Napközben 2 l víz plusz a tea és kávé. Ez csak egy nap, a többi hasonló. Zacskóban sült csirke, saláta, barna vagy bulgur rizs, főtt zöldség, sovány tejtermékek...
2020. jan. 17. 12:19
 5/10 anonim ***** válasza:
99%
Hát ez elég kevésnek tűnik, nem csoda, hogy éhes maradsz.
2020. jan. 17. 12:25
 6/10 anonim ***** válasza:
40%
Látod, ez a baj : " Kisebb adagok", nem telik meg a gyomrod. Az éhségérzetet a gyomor teltsége is befolyásolja, ezért ajánlják a napi többszöri, esetenként 3 óránkénti étkezést, a gyomrot kis tápértékű anyagokkal megtömni, étkezés helyett 1 csésze folyadékot inni ill. jó szorosra húzni a széles bőrövet.
2020. jan. 17. 12:28
 7/10 anonim ***** válasza:
89%
Én is egész hasonlóan eszem, akár az én egyik napom is lehetne, de én sz utolsó par kgt próbálom lepucolni magamról. Neked mennyi a súlyod? Ha még most kezded lehet ennél ehetnél picit többet is. Nekem a betartásban sokat segít a havi 2 csalónap is. Mikor megkívànok valamit ami abszolút nem fér bele megnyugtat a tudat, hogy na majd jövőhét kedden pl rendelek egy pizzát. Plusz amikor edzés is van aznap én megemelem picit a mennyiségeket is.
2020. jan. 17. 12:32
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is ez volt a bajom, több kis adagot ettem, és ahogy megettem az egyiket már a perceket számoltam, hogy mikor ehetem meg a következőt... Ami nekem bevált: időszakos böjt és három nagyobb étkezés, nincsenek köztes étkezések.Délelőtt 11-től eszek este 7-ig, egy reggelit, egy ebédet és egy vacsorát. Nekem csak ez vált be.
2020. jan. 17. 13:13
 9/10 anonim ***** válasza:
88%

Én is hasonlóan éreztem magam régebben , konkrétan sose laktam jól és szinte folyton éhes voltam.

Soha többet nem csinàlnàm így, hogy kis adagok, kevés evés, sablon tàpanyagajànlàs stb.

Rà kell jönnöd, hogy a te szervezetednek mire van szüksége, milyen tàpanyagokra mekkora mértékben. Ugyanis nem vagyunk egyformàk!!!

Én ràjöttem, hogy nekem hogy jó, és ez alapjàn eszem bàrmiféle koplalàs , éhség nélkül. Neked is meg kellene ismerned a sajàt tested jelzéseit. Egyàltalàn nem mindegy, hogy adott étrend mellett hogy érzed magad. Ha nem élvezed, nem laksz jól, nem is fogysz ( ha az a cél), akkor valami nem jó, és érdemes kínszenvedés helyett vàltoztatni rajta.

2020. jan. 17. 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor fogytam igazán, mikor 10 km-t futottam hetente 2-3x. Most jelenleg szoptatok, 10 kiló plusz van rajtam :/, próbálok egészségesebben enni, teljes kiőrlésű zsemlét, kekszet sütök magamnak, nyers káposztát eszem reszelve, sokszor eszem, de így is éhes vagyok :/. Futni nem akarok még, a plusz kiló árt a térdemnek, meg a tej rovására sem akarom. Így is, hogy lejöttem a szerről (kekszek, sok kenyér, csoki), kicsit kevesebb a tejem.

Ez a fogyókúra sucks :).

2020. jan. 31. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!