Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet fogyókúrásan...

Hogy lehet fogyókúrásan kibírni az ünnepeket?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja tértem vissza a zöldség-kajálós étrendemhez és napi min. 1 órát mozgok. Le is fogytam 5-6 kilót. Viszont most is kaptam mikuláscsomagokat, és a nagy részét suttyomban odaadtam a bátyámnak, csak pár szaloncukrot hagytam meg. De nehéz dolog. Nem az, hogy odaadtam neki. Hanem az, amikor elkezdek egy kicsit csokit enni. Én nem bírnám ki, hogy napi 1 kocka, ha megérzem az ízét, egy egész táblát meg tudnék enni. Viszont most jön a sütögetős időszak, sütöttem egy sütit, és ettem belőle két szeletet, hogy anyuék ne aggódjanak, mert szerintük már nem kéne többet fogynom, én is már csak 1-2-t akarok,de ha nem eszem egészséges kajákat, akkor tuti visszajön. Szóval attól félek, hogy a karácsonyi sütik miatt visszahízom, újra rászokok a szénhidrátra.

Ma ettem:

- Kis tányér zöldségköret (65 kcal) egy szelet sajttal (sajt - 35 kcal)

- Nagyobb tányér zöldségköret (150 kcal) egy szelet csirkemellel (nem tudom, mekkora volt, 110 kcal)

- 2 szelet sütit (kefír van benne, liszt, olaj, tojás, cukor, gyümölcs, egy szelet mondjuk 120 kcal, akkor 240 kcal)

- 3 zselés szaloncukrot (hány kalória egy db? 50? akkor 150 kcal)

- 1 fürt szőlőt (kb 150 kcal, fogalmam sincs..)

- 1 almát (kb 60 kcal)

- 2 szelet tk kenyeret (kb 100 kcal)

- vacsorára majd megint egy tányér zöldséget tervezek enni, mondjuk 3 tojásfehérjével (mikróban sütve, olaj nélkül) (a sárgája elment a sütibe)

Amikor itthon vagyok, és nem a koliban, sokkal nehezebb megállni, hogy normálisan kajáljak, és ha már egy kicsi szénhidrátot eszem, kívánom a többit. Hogy bírjátok ki ilyenkor, hogy ne kajáljatok sok édességet?

Most ahogy összeszámoltam, kb 1100 kcal-nál tartok, de általában lefelé kerekítenek az emberek, úgyhogy legyen 1200. Tehát tuti túllépem a keretem, pedig igazából közel se ettem annyi édességet, mint szoktam régebben... Akkor simán megkajáltam 1 mikulászacsis édességet egy nap.

Félek a karácsonytól.

2012. dec. 9. 16:11
1 2
 1/11 anonim válasza:
nem muszáj zöldségeken élned ha cukormentes ételeket eszel vagy át térsz a Norbi Update ételekre és sokat mozogsz ;)) Nekem szerencsém van bármit megehetek semmi nem látszik meg 16évesen 42 kiló vagyok és többet eszek mint egy 150kilós ember...
2012. dec. 9. 17:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Ja, norbi updétes gluténos pajzsmirigy túlműködős embereknek mielőtt rákot kapnak még lehet jó sokat enniük, biztos hogy nem zsírosodnak.

Kérdező, 1100 kalória.. pártolom én a sok zöldség evést, de ez baromi kevés.. ha egészséges ételeket eszel akkor miért számolod a kalóriát? Ha meg sütizel, akkor nem mindegy?

Keress paleós sütiket, azoktól nem fogsz hízni.

De ha éppen most majd 1-2 kiló plusz felmegy, megáll majd a világ? Meg sem látszik ennyi.. Ha zöldség, hús megy egész nap, 1-1 étkezésre meg eszel édességet (akkor már egyszerre egyél tortát, utána csokit így egyszer tolod fel irgalmatlanul a vércukrodat és nem napjában többször) attól azért nem lesz gáz. Ésszel kell enni, lehet tudni rólam én vagyok a legpofátlanabb szószólója itt a fórumon a szénhidrátszegény, tej-gluténmentes táplálkozásnak, de istenem ekkora gondot csinálni belőle :)

Ha biztosra akarsz menni akkor nem eszel, ha meg nem bírod ki akkor egyél, vagy készítsd el egészségesen (mandula, lenmag, gesztenye lisztből, xilittel, kókusz tejszínnel stb.) na bumm.

De ez a sütievős kalóriaszámlálós dolog gondolom érzed hogy elég nagy átverés :)

2012. dec. 9. 17:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha egyszer-egyszer becsúszik ilyen, és beleszámolom a napi adagomba, és nem lépem át a keretem, akkor nem fogok hízni. A zöldségevés éllovasa vagyok, de amikor ez becsúszik, én így csinálom, nem így van?
2012. dec. 9. 19:51
 4/11 A kérdező kommentje:

Ha egyszer-egyszer becsúszik ilyen, és beleszámolom a napi adagomba, és nem lépem át a keretem, akkor nem fogok hízni. A zöldségevés éllovasa vagyok, de amikor ez becsúszik, én így csinálom, nem így van?

Amúgy még ettem egy almát, egy szaloncukrot meg egy tányér zöldséget magában eddig. Meg még meg fogom enni a tojásocskámat+zöldség. Asszem. Este 11kor még simán szoktam kajálni, bár akkor nem zabálok annyit, mint ma. Lehet, hog ma kimarad.

2012. dec. 9. 19:52
 5/11 A kérdező kommentje:

Amúgy még ettem egy almát, egy szaloncukrot meg egy tányér zöldséget magában eddig. Meg még meg fogom enni a tojásocskámat+zöldség. Asszem. Este 11kor még simán szoktam kajálni, bár akkor nem zabálok annyit, mint ma. Lehet, hogy ma kimarad. Amúgy 1200 nem kevés, egy átlagos nőnek fogyókúra közben az a határ. Szerintem. Nem is szoktam éhes lenni úgy. Most meg főleg nem.... :D

2012. dec. 9. 19:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát érdekes. Most gondolkodom amúgy (bár lehet ez téged nem érdekel.. :P ) de annyira hogy vízhűtés kellene a fejemre.

Persze egy nap sütizéstől nem hízol meg semmi meg még kevés is, nem gáz..

Deee.. ez a kalória dolog. Hmm ha valaki zöldségeket eszik egész nap, tényleg kevés hús legyen mellette, nem jelentős némi gyümölcs.. sose számoltam kalóriát, de ezzel nem is lehet túl sokat megenni, ugye? Te mennyit eszel egy egészséges napon?

A gondolkozásom arra tart, hogy az egészséges, zöldséges táplálkozás ha nem tartalmaz sok húst, zsírt akkor egészen kalóriaszegény is, nem? (de).

2012. dec. 9. 19:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Össze-vissza írtam, elnézést a fogalmazásért.
2012. dec. 9. 19:59
 8/11 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy én még a zöldség+hús kombómat is szokta kalóriaszámlálni, mert régebben ezzel kezdtem, lemértem még a zöldségköretemet is a mérlegünkön, hogy tudjam... napi 3szori zöldséges húsos kajálásnál amúgy én nagyon nem szoktam átlépni az 1200at, 1000 körül vagyok, de egyáltalán nem vagyok éhes, mert minőségi táplálék (meg időm sincs hét közben éhesnek lenni, csak így hétvégén engedhetem meg magamnak ezt a luxust). De szerintem ha zöldségből meg húsból is annyit ennék, amennyit csak a kicsi szívem kíván, nem fogynék.
2012. dec. 9. 20:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Szóval nem vágom pontosan, hogy mi a kérdés, de én a ezt az egyoldalú zöldséghús dolgot eszem és mellette kalóriát számolok. Legfőképp azért, mert egyszerűen nem mindig tudok így étkezni. És ez így nekem bejött.
2012. dec. 9. 20:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Azt jól csinálod :)

A táplálkozástudomány szerint a kalória számolás fölösleges mert a zsírok, fehérjék és zöldségek (kevés keményítő) nem képes jelentős inzulinszint emelésre, ergó zsírosodni sem lehet velük.

Közben én is eredményre jutottam. Komoly folyamat volt.

További jó mindent, és ne félj a Karácsonytól, süss paleo sütit!

2012. dec. 9. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!