Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet fogyókúrásan...

Hogy lehet fogyókúrásan kibírni az ünnepeket?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja tértem vissza a zöldség-kajálós étrendemhez és napi min. 1 órát mozgok. Le is fogytam 5-6 kilót. Viszont most is kaptam mikuláscsomagokat, és a nagy részét suttyomban odaadtam a bátyámnak, csak pár szaloncukrot hagytam meg. De nehéz dolog. Nem az, hogy odaadtam neki. Hanem az, amikor elkezdek egy kicsit csokit enni. Én nem bírnám ki, hogy napi 1 kocka, ha megérzem az ízét, egy egész táblát meg tudnék enni. Viszont most jön a sütögetős időszak, sütöttem egy sütit, és ettem belőle két szeletet, hogy anyuék ne aggódjanak, mert szerintük már nem kéne többet fogynom, én is már csak 1-2-t akarok,de ha nem eszem egészséges kajákat, akkor tuti visszajön. Szóval attól félek, hogy a karácsonyi sütik miatt visszahízom, újra rászokok a szénhidrátra.

Ma ettem:

- Kis tányér zöldségköret (65 kcal) egy szelet sajttal (sajt - 35 kcal)

- Nagyobb tányér zöldségköret (150 kcal) egy szelet csirkemellel (nem tudom, mekkora volt, 110 kcal)

- 2 szelet sütit (kefír van benne, liszt, olaj, tojás, cukor, gyümölcs, egy szelet mondjuk 120 kcal, akkor 240 kcal)

- 3 zselés szaloncukrot (hány kalória egy db? 50? akkor 150 kcal)

- 1 fürt szőlőt (kb 150 kcal, fogalmam sincs..)

- 1 almát (kb 60 kcal)

- 2 szelet tk kenyeret (kb 100 kcal)

- vacsorára majd megint egy tányér zöldséget tervezek enni, mondjuk 3 tojásfehérjével (mikróban sütve, olaj nélkül) (a sárgája elment a sütibe)

Amikor itthon vagyok, és nem a koliban, sokkal nehezebb megállni, hogy normálisan kajáljak, és ha már egy kicsi szénhidrátot eszem, kívánom a többit. Hogy bírjátok ki ilyenkor, hogy ne kajáljatok sok édességet?

Most ahogy összeszámoltam, kb 1100 kcal-nál tartok, de általában lefelé kerekítenek az emberek, úgyhogy legyen 1200. Tehát tuti túllépem a keretem, pedig igazából közel se ettem annyi édességet, mint szoktam régebben... Akkor simán megkajáltam 1 mikulászacsis édességet egy nap.

Félek a karácsonytól.

2012. dec. 9. 16:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
1200 kalória még arra sem elég hogy éhen halj.Annyival elveszel az éterben.Ha ilyen keveset eszel leépül az izomzatod és ehetsz te akár mennyi fehérjét full csont és bőr leszel izom nélkül.Plusz így megtanítod a szervezeted arra hogy raktározzon.Én szeretek enni és sokat is eszem, napi 2500 kalória fölött és mégsem hízok, mert egészséges kajákat eszek plusz megtanítottam a szervezetem arra hogy ne aggódjon, nem kell raktároznia.5 hónapja tartom a súlyom így.Nesze neked, kalóriaszámlálás.Csak egy hülye mítosz.
2012. dec. 9. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!