Gomba fogyókúrásan. Hogyan?
Nagyon szeretem a rántott gombát, viszont most épp fogyókúrázok. Ti hogyan szoktátok enni?
Köszi a segítséget! :)
Én nagyon finomat ettem ma. :)
Én is fogyózok, anyu párolt zöldségeket csinált virslivel ebédre.
Párolt; brokkolit, cukkinit, paprikát, egy csomó gombát, káposztát de nagyon keveset, finoman megfűszerezte, só bors, mellé olivaolajon picit átsütött egy virslit apró karikákra vágva, és a végén az egészet "összemelegítette egy serpenyőben.
Nagyon finom volt és laktató.
Szerintem a gombából csinálhatsz tejfölös gombamártást is (csak használj hozzá diétás lisztet, bár az -az 1 kanál liszt nem hiszem, hogy sokat számít), majd 1-2 szelet grillezett hússal megeheted.
Vagy sült tojás hagymával, gombával + egy kis tk. kenyér, 1-2 nagy paradicsom és tele leszel. :)
TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS
Hozzávalók: 20 dkg gomba, olivaolaj, 1 evőkanál tk. liszt, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só, bors, ételízesítő.
Elkészítés: Minimális olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, megszórjuk 1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzölddel, és nagylángon addig pirítjuk, míg zsírjára sül. Megszórjuk liszttel, felengedjük vízzel, sóval, őrölt borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és együtt tovább főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, és ízlés szerint utánafűszerezve felforraljuk. Húsokhoz, szárnyasokhoz és meleg tojásételekhez tálaljuk.
GOMBA PAPRIKÁS
Hozzávalók: 30-40 dkg gomba, 1 ek. olivaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. tk. liszt, pirospaprika, só, bors.
Elkészítés: A gombát langyos vízben megmossuk, lecsurgatjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk. A vöröshagymát lereszeljük, forró olajban kicsit megkapatjuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá és belerakjuk a gombát. Amikor átmelegedett, egy kis vizet aláöntve pároljuk. Ezalatt a lisztet és a tejfölt összekeverjük, és mielőtt a gomba egészen megpuhulna, feleresztjük vele. Állandó keverés közben a megfelelő sűrűségűre főzzük. 2 szelet (összesen 110 kcal) tk. kenyérrel tunkolva, uborka salátával tálaljuk.
:D
Sajtos-gombás pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
8 vékony szelet pulykamell
1/2 kg gomba
1 fej vöröshagyma
1/2 pohár 12 %-os tejföl
8 dkg sovány sajt
só
frissen őrölt bors
2 dl alaplé (ez most nálam húsleves volt)
olivaolaj
A hússzeleteket vékonyra klopfolom, és besózom. Egy nagy serpenyőbe olajat melegítek, beleteszem a húsokat, és mindkét oldalukat megpirítom. Közben a sütőt 200 C°-ra előmelegítem. A megpirított hússzeleteket egy nagy tepsibe rakom, aláöntöm az alaplevet, letakarom fóliával, és kb. 30 percig párolom. Közben a hagymát és a gombát vékony szeletekre vágom, és egy teáskanálnyi olajon megdinsztelem őket. Félrehúzom a tűzről, hogy hadd hűljön, majd amikor már nem forró, akkor belekeverem a tejfölt. Amikor a hús elkészült, leveszem róla a fóliát, a tetejére halmozom a tejfölös gombát, megszórom reszelt sajttal. Annyi időre teszem csak vissza a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon. Párolt rizst készítettem hozzá köretnek, de én csak párolt lila káposztával vagy céklával ettem a fogyókúra miatt.
Köszönöm szépen a recepteket :) Lassan, de mindet ki fogom próbálni :) De szerintem holnap a pulykamelleset fogom megcsinálni :) (csak csirkemellel)
Ehhez lenne egy kérdésem... az alaplé azért kell, hogy ne zsírba vagy olajba kelljen sütni? Illetve, hogy mit lehet még alaplének? Az jó, ha vízbe teszek húsleveskockát és azt teszem alá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!