Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gomba fogyókúrásan. Hogyan?

Gomba fogyókúrásan. Hogyan?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a rántott gombát, viszont most épp fogyókúrázok. Ti hogyan szoktátok enni?

Köszi a segítséget! :)


2011. jún. 29. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Grillezve, nagyon pici olajon (v anélkül, nekem mondjuk nincs erre alk. sütőm, így muszáj...) megsütve... Vagy tojással megsütve....
2011. jún. 29. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Én nagyon finomat ettem ma. :)


Én is fogyózok, anyu párolt zöldségeket csinált virslivel ebédre.


Párolt; brokkolit, cukkinit, paprikát, egy csomó gombát, káposztát de nagyon keveset, finoman megfűszerezte, só bors, mellé olivaolajon picit átsütött egy virslit apró karikákra vágva, és a végén az egészet "összemelegítette egy serpenyőben.


Nagyon finom volt és laktató.


Szerintem a gombából csinálhatsz tejfölös gombamártást is (csak használj hozzá diétás lisztet, bár az -az 1 kanál liszt nem hiszem, hogy sokat számít), majd 1-2 szelet grillezett hússal megeheted.


Vagy sült tojás hagymával, gombával + egy kis tk. kenyér, 1-2 nagy paradicsom és tele leszel. :)

2011. jún. 29. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS


Hozzávalók: 20 dkg gomba, olivaolaj, 1 evőkanál tk. liszt, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só, bors, ételízesítő.


Elkészítés: Minimális olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, megszórjuk 1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzölddel, és nagylángon addig pirítjuk, míg zsírjára sül. Megszórjuk liszttel, felengedjük vízzel, sóval, őrölt borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és együtt tovább főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, és ízlés szerint utánafűszerezve felforraljuk. Húsokhoz, szárnyasokhoz és meleg tojásételekhez tálaljuk.

2011. jún. 29. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

GOMBA PAPRIKÁS


Hozzávalók: 30-40 dkg gomba, 1 ek. olivaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. tk. liszt, pirospaprika, só, bors.


Elkészítés: A gombát langyos vízben megmossuk, lecsurgatjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk. A vöröshagymát lereszeljük, forró olajban kicsit megkapatjuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá és belerakjuk a gombát. Amikor átmelegedett, egy kis vizet aláöntve pároljuk. Ezalatt a lisztet és a tejfölt összekeverjük, és mielőtt a gomba egészen megpuhulna, feleresztjük vele. Állandó keverés közben a megfelelő sűrűségűre főzzük. 2 szelet (összesen 110 kcal) tk. kenyérrel tunkolva, uborka salátával tálaljuk.


:D

2011. jún. 29. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Sajtos-gombás pulykamell


Hozzávalók 4 személyre:


8 vékony szelet pulykamell

1/2 kg gomba

1 fej vöröshagyma

1/2 pohár 12 %-os tejföl

8 dkg sovány sajt

frissen őrölt bors

2 dl alaplé (ez most nálam húsleves volt)

olivaolaj


A hússzeleteket vékonyra klopfolom, és besózom. Egy nagy serpenyőbe olajat melegítek, beleteszem a húsokat, és mindkét oldalukat megpirítom. Közben a sütőt 200 C°-ra előmelegítem. A megpirított hússzeleteket egy nagy tepsibe rakom, aláöntöm az alaplevet, letakarom fóliával, és kb. 30 percig párolom. Közben a hagymát és a gombát vékony szeletekre vágom, és egy teáskanálnyi olajon megdinsztelem őket. Félrehúzom a tűzről, hogy hadd hűljön, majd amikor már nem forró, akkor belekeverem a tejfölt. Amikor a hús elkészült, leveszem róla a fóliát, a tetejére halmozom a tejfölös gombát, megszórom reszelt sajttal. Annyi időre teszem csak vissza a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon. Párolt rizst készítettem hozzá köretnek, de én csak párolt lila káposztával vagy céklával ettem a fogyókúra miatt.

2011. jún. 29. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
A sajtos-gombás pulykamell 2 szelettel számolva olyan 350 kcal körül van. :) Szerintem ez pl. ebédre bőven jó, jól is laksz de mégse hízol tőle.
2011. jún. 29. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a recepteket :) Lassan, de mindet ki fogom próbálni :) De szerintem holnap a pulykamelleset fogom megcsinálni :) (csak csirkemellel)

Ehhez lenne egy kérdésem... az alaplé azért kell, hogy ne zsírba vagy olajba kelljen sütni? Illetve, hogy mit lehet még alaplének? Az jó, ha vízbe teszek húsleveskockát és azt teszem alá?

2011. jún. 29. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, azért kell az alaplé, teljesen mindegy mit teszel alá, akár ételízesítős víz is lehet alatta.
2011. jún. 30. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Ma megcsináltam. Köszönöm a receptet, nagyon finom volt, mindenkinek nagyon ízlett! :) Végül nem tettem alá semmit, mert csak 30 dkg húsból csináltam, 50 dkg gombával, és mikor dinsztoltam a gombát és a hagymát a gomba sok levet engedett, meg ennyi kevéske húsra rátettem egy kis pohár tejfölt :)
2011. jún. 30. 18:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök, hogy ízlett! :)
2011. júl. 1. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!