Hogy fogyak le?
2019. Január 09-e óta 16kg-ot híztam. Akkor voltam 76kg most vagyok 92kg. És így nem érzem jól magam. Valakinek ha esetleg lenne pár ötlete segítsen! De fogyokúrás gyógyszereket nem szedek!
A Válaszokat előre is köszönöm!
Én nem számolgatok kalóriákat, de az is egy nagyon jó módszer, kalóriabázist szokták ajánlani.
Általános igazság, hogy több zöldség, tojás, sovány húsok, tejtermékek (ha nem vagy intoleráns, vagy allergiás), és a fehér lisztes, cukros dolgok elhagyása. Én a rizst is elhagytam, amíg diétázok, de amúgy a barna rizs teljesen jó. Reggelire salátázok általában, virslivel, vagy sonkával és 2 szelet teljes kiőrlésű pirítóssal, tízóraira, uzsonnára nyers zöldségeket rágcsálok, ebédre hús + párolt zöldségek, vacsorára zöldség levesek szintén pirítóssal. De bőven lehet ennél változatosabban is enni, csak én az allergiáimmal, érzékenységemmel nem igazán tudok, plusz jól tűröm a monotonitást, és a fűszerezéssel, összetétel változtatásával nem is unom. Edzés napokon eszek fehérje szeletet is. Főzelékek is jók, csak mértékkel a habarással, rántással.
A mozgás pedig sokat segít, sok séta, meg igazából bármi, amihez kedved, energiád van. Én elég kimerítő edzéseket csinálok heti 3-5 órában, plusz reggel munka előtt, és este munka után egy kis átmozgató erősítés, nyújtás. 1 hónap alatt így ment le 4 kiló úgy, hogy izmosodtam is, és amúgy sincs sok túlsúlyom, én már a szálkásodásra hajtok :)
Heti 1 napon pedig tarts egy kis pihenőt. Olyankor egyél, ami jól esik. Ha a többi nap betartasz mindent, akkor nem számít, mert egy nap alatt nem tudsz annyi kalóriát megenni, sem elraktározni, hogy számítson. A lényeg igazából, hogy heti, havi szinten kalória deficitben legyél, csak napokra leosztva könnyebb figyelemmel követni.
Azt kihagytam, hogy figyelj a folyadék bevitelre! Napi 2-3 liter víz, ízesítetlen tea.
A fogyasztószerek pedig amúgy is hülyeségek, szóval nem vesztesz velük semmit. Esetleg multivitamint éri meg szedni, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!