Nagyon sokat kell fogynom. Hogy kezdjek bele?
Én az étrendem megváltoztatásával kezdtem. Előtérbe kerültek a zöldségek, gyümölcsök, hal, a teljes kiőrlésű kenyér, a tej, az ásványvíz, ugyanakkor elhagytam a csokit, péksüteményeket, kakaót, cukrozott üdítőt, ilyesmiket. Parizer és szalámi helyett pulyka- vagy csirkemellsonkát vettem, vajkrém helyett sajtkrémet, meg úgy általában néztem a kalóriákat, meg az összetevőket, persze lehet, hogy egy csomó esetben tök feleslegesen. :)
Viszont az emésztésem felpörgött, a hasam pedig lelapult. :)
Közben arra is rá kellett szoknom, hogy este 6-7 óra után már nincs evés. Korábban még éjjel egykor simán az arcomba toltam két kakaóscsigát fél liter kakaóval, aztán nyomás aludni... :) Vagy ha valami problémán agyaltam, akkor is evéssel "alapoztam meg" neki, függetlenül attól, hogy éhes voltam-e vagy sem. :)
Emellett elkezdtem mozogni, egy csomót bicikliztem országúton, vízparton, először nyilván a fogyás miatt, aztán egyre inkább megtetszett, hogy biciklivel mennyi mindent be lehet járni a környéken, szóval inkább a kirándulás jellege fogott meg.
Ezen kívül rendszeresen és eleget alszom, nincs olyan, hogy 4-5 óra alvással sanyargatom magam.
Persze közben jöttek a sikerek is, amik tovább doppingoltak, és biztosítottak arról, hogy jó irányba haladok.
3 hónap alatt 14 kg ment le, ezt azóta is tartom.
Rengeteg út van, személyi edző és dietetikus, vagy egyszerűen csak magad. Érdemes egy hosszan tartható tudatos életmód váltásra törekedni. Pld. kaloriabazis.hu segít eligazodni.
Alapvetően csökkenteni kell a mennyiségeket, kevesebb szénhidrátot fogyasztani, minél több zöldséget, és vizet inni.
Ki kell tapasztalni mi a jó neked. Àltalànos, hogy a hozzàadott cukrot, fehér lisztet érdemes a lehető legjobban elkerülni. Ezen túl, rajtad múlik mit hogy csinàlsz, hogy beinduljon a fogyàs.
Én zsírban és fehérjében gazdag, szénhidràtban szegény étrendre vàltottam.
Makrotàpanyagaim
Zsír 160 gramm környékén
Fehérje 120
Szénhidràt 85 g àtlagosan.
Mozgàs heti 4x 1 óra: szobabicikli, hasizomerősítő, duci torna, súlyzók. Semmi drasztikus még, mert extrém nagy súlyról indultam.
Majdnem 10 hónap/ -33 kg eddig.
Mindenkinek màd jön be, nekem ez.
Sok sikert kívànok az életmódvàltàshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!