Fogyókúrás reggelinek ez jó 1db kifli,2db főttojás és egy fél paradicsom,130 kg vagyok és 182-184 cm és 16 éves?
jó, de nem jó a fogyókúrád....130 kg az nagyon sok, te meg tini vagy, azonnal menj el a háziorvosodhoz, aki ki fog vizsgálni, majd egy dietetikushoz fog irányítani
+ a háziorvos felírhat gyógyszert is ill. a súlyod is felírja, ami kell ahhoz, hogy ha szükséged lesz plasztikai műtétre a fogyás után, akkor támogassa a tb
hjjah 16 évesen nagyon durva a 130 kiló...
De nem tudom minek monodd h csak fél paradicsomot egyél...szerintem ehetsz paradicsomból amennyi beléd fér...szerintem inkább egyél 4 paradicsomot a kifli helyett...
Én a helyedben a zsiroskaját és a kenyeret nélkülözném...és majd meglátod az csodákra képes és nem kell éhezz ha több zöldséget eszel vagy esetleg gyümölcsöt.
De amúgy ez is elég jó igy reggelinek.
Jobb lenne a teljes kiőrlésű kenyér, de mivel azt boltban úgysem nagyon kapsz, max. olyat ami kevert lisztből van, ezért jó a kifli is. Paradicsommal meg ne spórolj. Tízóraira egyél gyümölcsöt, ebédre zöldségeket, sovány húst, uzsira natúr joghurt gyümölccsel vagy sovány túró, vacsira zöldség+hús, vagy natúr joghurt, sovány túró, tojás, sajt és persze kifli nélkül.
NE egyél olyat, amiben hozzáadott cukor, finomliszt van és ami bő olajban sült.
És nem ártana tényleg egy háziorvosi kivizsgálás, meg egy dietetikushoz is elmehetnél, aki ad majd neked étrendet, meg megmondja, hogy mit csinálj.
A megterhelő sportot ennyi túlsúllyal ne erőltesd, inkább sétálj, de azt rendszeresen és amennyit csak bírsz, szóval ne 5 perc kirakatnézés legyen.
Egyébként nem bántásból kérdezem, de mitől híztál így meg? Sok süti, édesség stb.? Mert ha nem "zabáltál", akkor semmiképpen ne hagyd ki az orvosi kivizsgálást, mert lehet akár hormonprobléma is a hátterében.
úgy érzed, hogy egész nap ettél sokat és nem mozogtál és attól híztál meg?-mert ha nem, szerintem kéne egy orvosi kivizsgálá, mivel 130 kilo egy 16 éves srácnak nagyon sok
mindenképp menj el orvoshoz, és ha úgy látja h nincs semmilyen szervi bajod, majd ő elküld orvoshoz ahol összeállítanak neked egy étrendet
mert ekkora súlynál és ennyi évesen szerintem nagyon veszélyes otthon tanácstalanul fogyni
Én se naygon mozogtam és sokat ettem de én 24 éves voltam amikor 92 kiló körül voltam (rekord 94,5)és 185 cm...
Azért mégis éreztem h van bennem háj de azértmégse hiztam meg ANNYIRA...
Már úgy lassan 3 hónapja odafigyleek az evésre...nem fogyózom de azért odafigyelek h ne egyek túl sokat és azt is h mit eszek és néha még mozogjak is...
Persze eszek fagyit meg tésztát meg egyéb dolgokat is ami hizlal de nem viszem túlzásba....
És ezekkel ha jpobban odafigyelek már 79 kiló lettem ennyi idő alatt...
Szeretnék még fogyni olyan 4 kilót ha lehet csak már 79ről eléggé nehéz és lassú de ki tudja talán sikerül majd...csak ahhoz még többet kell mozogjak...habár most se erőltetem meg magam...
S azér tis furcsálltam h mégis 16 évesen és 130...Hallottam h egy emebr 150 kilóról lefogyott 80-ra de ott műtötték a gyomrát, mert nagyon ki volt tágulva...elvégre ez a titka az egésznek ha gyomrod szűkitsd:D
Azt nem tudom, hogy fiú, vagy lány vagy?
Én is túlsúlyos vagyok sajnos, úgyhogy tudom mit érzel, meg hogyan zajlott ez az egész, hogy mennyire szörnyű. Épp ezért azok fel sem tudják fogni, akik nincsenek hasonló helyzetben... Ők csak mondják, hogy huh hogyan lehetett 130-ra hízni meg minden... Tök mindegy, mert úgy sem fogják fel, és nem értik meg.
Figyi, én lefogytam 30 kilót anno... Elég drasztikus módszerrel, és sajnos vissza is jött kb. 1 év alatt.
Drasztikusan fogyóztam, mert napi kétszer ettem, a végén lecsökkentettem a két evést olyan adagra, hogy 2szer kellett a villát a számba tenni, és már el is fogyott az étel... Mozogni... Máig nem tudom hogyan volt akkora energiám, de azt képzeld el, hogy délután fél óránként edzettem. Nem voltam normális teljesen... és többszöri figyelmeztetés után sem esett le... Családom, barátaim mind figyelmeztettek, de még az sem volt elég, amikor sírva a kimerültségtől leestem a trainer gépről. Aztán lefogytam, és még mindig dagadtnak láttam magam, feszült voltam mindenhol. Egyszer csak leesett, ahogy már kis méretű cuccokat kell vennem, hogy jó alakom van, és vékony lettem. Ott pedig beindult a visszafordíthatatlan idiótaság, amiért azóta is utálom és gyűlölöm magam.
Kimerültem, és elkezdtem esténként enni, a mozgást abbahagytam, hogy most már egy kis pihi nekem is jár címszóval. És jött a következő bökkenő... Mindennap ettem este nem mozogtam már, és hoppá egy kiló sem jött vissza... Micsoda jó volt, tetszett a dolog, és gondoltam, ha ez így megy, akkor nekem már kánaán lesz az élet. Na igen... Hát persze... Te buta tyúk... Eltelt még 1 hét, csak 1 kiló jött vissza, aztán eltelt egy hónap, akkor már 4 kiló, de az sem tűnt soknak... Bezzeg amikor kínlódtam, hogy lemenjen, akkor sok volt. Na és ez így ment, megállás pedig nem volt. Hiába mondják, hogy miért nem kaptál észbe. Nem lehetett. Az ilyen túlsúlyos embernek a régi életmódja akár, mint az alkoholizmus... Elhatározod, hogy holnaptól fogyózol, de nincs erőd, és mindig csak holnaptól holnaptól és holnaptól.
Máig csak holnaptól fogyózom. De egyszer megálljt kell parancsolni, és csak bízni tudok benne, hogy hamarosan el tudom érni lelkiekben a megálljt, hogy újra vékony tudjak lenni.
Ezt azért írtam le, hogy segítsek neked, ha lefogysz, ne essél abba a hibába amibe én, és rajtam kívül még rengetegen. Ez egy mókuskerék, ha beszállsz, és nem tudsz megálljt parancsolni. Csak remélni tudom, hogy ki tudok szállni ebből a kerékből... és ezt kívánom neked is, hogy ez sikerüljön! Nagyon nagyon nagyon sok kitartást, és akaraterőt kívánok, és ne add fel, akkor sem, ha szenvedsz, de egy deka sem megy le rólad, mert majd beindul hirtelen! Ami kell az a kitartás, és a céltudat, hogy tudd mit akarsz, le akarsz fogyni, és élvezni az életet! Hajrá!
ÉLETMÓDVÁLTÁS
Ez a varázsszó és nem ér semmit egyik mondvacsinált fogyókúra sem ha nem hagysz fel az eddigi ROSSZ SZOKÁSAIDDAL!
Nem a levegőőbe beszélek,137-ről 110-re fogytam és lessan egy éve jól érzem magam a bórömben.
Előbb az okoskodás:- A testsúlycsökkentésben kb. 20-30% szerepe van az étkezésnek a többi a MOZGÁS!
Fogd fel úgy,h a tested egy kályha és a kaja a tüzelő.
Minél többet raksz bele annál melegebb lesz.DE.Ez egy kis szobában tragikus csak ha nagyobb a tér akkor kellemessé válik.
A 100% TUTI RECEPT a következő:
-2x annyi gyümölcs mint eddig
-3x anni(!!!) folyadék (nem kóla!) mint eddig
-5x annyi mozgás mint eddig
Ja és idő,sok türelem,kitartás,önmérséklet.Ez nem kéthetes project... Időd van és ne állj a mérlegre naponta!
Nem kell egész héten remegve várni a szombati 2 gombóc fagyit!!! Ehetsz bátran ha lemozgod. Dagi vagy egyenlőre sétálj sokat,Ússz,bringázz.Ősztől kocogj.
Bármit csinálsz onnan érvényes ha izzadsz tőle félórát reggel-este!!! Norbi ide,Alexandra oda GARANTÁLOM a havi 2-3 kiló TARTÓS minuszt. Tényleg boldog lesz a Karácsony,jövő ilyenkor meg a strandolás!!Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!