Atkins vagy 90 napos jobb?
napi 1 kg?
na az ilyenek járatják le szerintem a komolyabb táplálkozási irányzatokat, bár lehet ez csak poén volt.
a 90 naposnak sem tudományos alapja nincs, sem logikája. 3 napon át szénhidrátot enni (keményítő, szénhidrát és gyümölcs nap, ha jól tudom) amikor pont ezek az élelmiszerek váltják ki, segítik elő a test elzsírosodását? jó hogy nincs még egy jó kis tej nap, vagy norbi updét gluténes szója nap édesítőszerekkel...
az atkins viszont ch csökkentésen alapul, ami alapja a hagyományos, emberi táplálkozásnak. innentől már csak úgy lehetne rossz, ha (lásd sóberték) gluténnal teleba.szott liszteket hirdetne, hogy ez ch csökkentett.
ellenben viszont ahogy tudom az atkinsról elnevezett étkezési szokás is hús + zöldség alapú, tehát rossz már nem lehet.
Az atkins diéta jobb mint a 90 napos. Ha normálisan csinálod az atkinst, akkor tényleg zsírból fogysz, a 90 napossal viszont nagyrészt izmot. Bár aki csak a kilókat számolja, a tükröt leszarja, annak mindegy...
A "fogyás" című bekezdést olvasd el, de nem származik bajod belőle ha a többit is átfutod. Ezek tények, kérdezz meg egy orvost!
De ha választani kell, akkor atkins, csak a fehérjeforrásod ne az általad leírt szalonna/virsli/parizer cuccokból legyen, hanem jóminőségű élelmiszerből. Csirkemell, zsírszegény túró, zsírszegény sajt(nehezen hízóknak), halak, ilyenek. Mellé sok zöldség.
Az atkins nem rombolja a szervezetet, és egész életen át tartható (kivétel, ha a szalonnába cián kapszulát teszel).
A zsírszalonna jobb minőségű étel, mint a zsírszegény túró. Míg a tej, tejtermékek nem emberi táplálékok, addig a hús, zsír igen.
A parizerrel egyetértek, de az azért sz.ar, mert már nem ledarált húsból van, hanem lényegében ledarált akármiből.
(Élelmiszermérnök megaszondja rovatot olvasták)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!