14 éves leszek és leszeretnék fogyni sokan csúfolnak ilyen hájfej ilyen dagatt disznó stb . és már néha a sirás keringet tornázom de semmi futni utalok tehat azt nem mit tudtok ajánlani?
Pedig a futás alakít a legjobban.
Úszástól, vizilabdától debella leszel, amorf testtel.
Foci, kosár, kézi sérülésveszélyes.
Az utolsó három meg baromság.
A sport csak egy dolog, de az étkezésedre is nagyon kell figyelned.
Ami nekem bevált és sport nélkül fogytam vele 10 kg-t (egyenesen tiltott az orvos a sporttól, mert borzalmas gyengék a térdeim) az csak az, hogy az étkezésre nagyon odafigyeltem.
Nagyon melós és sokszor fel akartam adni a sok kalória, szénhidrát, fehérje és zsír napi számolgatását, de egy idő után belejöttem.
"Az emberi szervezet számára szükséges energia a táplálékból (fehérje, szénhidrát, zsír) származik. A legtöbb energiát a zsírok (9,3 kcal/g), ennél kevesebbet a fehérjék (4,2 kcal/g) és a szénhidrátok (4,1 kcal/g) juttatják a szervezetbe."
Vagyis amit el kell felejtened, az a fehér kenyér, finomított lisztes pékáruk, tésztafélék, sütemények, cukros, szénsavas üdítők.
Emellett én a vörös húsokat, felvágottakat, virslit, minden ilyesmit elhagytam.
Amiből sokat ettem azok a növényi alapú fehérjeforrások, vagyis a hüvelyesek, lencse, bab, borsó és az olajos magvak, de magvakból egyszerre csak keveset és a sózatlan változatot, mert a túl sok sóbevitel vízvisszatartó hatású és hasi hízást okoz + sok benne a kalória. De olajos magvakból legjobb a tökmag, napraforgómag.
Húsokból csak a csirkemell, pulykamell vagy hal. (Igen drasztikus, de ezek a legdúsabbak fehérjében és a legkevesebb zsírt és kalóriát tartalmazzák. Ha komolyan gondolod a fogyást, ezekre koncentrálj.)
És ami a legfontosabb: ZÖLDSÉGEK! minden mennyiségben, mert rostforrások, a rostbevitel pedig felgyorsítja az anyagcserét, ami fogyást eredményez.
Gyümölcsökből, amit én elhagytam, az a banán (mert anyagcsere lassító) és amit nagyon ettem, a citrusfélék: főleg grapefruit (nagyon zsírégető), kivit, narancs.
Vannak bizonyos mínusz kalóriás ételek, ami azt jelenti, hogy annyira kevés kalóriát tartalmaznak, hogy a megevésükkel kevesebb kalóriát juttatsz be, mint amennyit a szervezeted eléget azzal, hogy megemészti őket. Ilyen pl, az előbb említett grapefruit is, de ami leginkább az a brokkoli! Nem mindegy, viszont, hogyan készíted, mert h rántva, olajban, akkor nem ér. Csak párolva, hirtelen gőzben és a vitaminok is benne maradnak.
Vannak fűtő hatású fűszerek, amik szintén zsírégetők, mint pl a chili, bors, kömény. Ezeket érdemes használni.
Huh, szép hosszan írtam, nemtom mit hagytam ki, mindenesetre kérdezz bátran, mert ezbben otthon vagyok. :)
"A futás alakít a legjobban." Mit?
"A foci, kézi, kosár sérülésveszélyes." Szerintem mától az utcára se menj ki, az se biztonságos.
"Az utolsó három meg baromság." Az a baromság, hogy itt osztod az észt, miközben szart se értesz az egészhez.
Tessék ez itt segíthet.Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!