Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy kövér disznó lettem, hogy...

Egy kövér disznó lettem, hogy kezdjek el fogyni?

Figyelt kérdés
Tök csinos voltam, vèkony derék, semmi pocak, hosszú lábak ès hirtelen meghiztam, egy formátlan kövér disznónak érzem magam 51rõl 65ra hiztam meg. Depressziós lettem a kinèzetem miatt ezért még jobban megkeztem zabálni, van hogy robbanok szétfele mégis még vmit beharapok "hiszen ez ugyse árt". Kerülöm a tükröket, mert ha bele nèzek azt látom, hogy formátlan lett az arcom a tokám miatt, 62cm volt a derékbõségem most 93, zsiros a hasam, már a combjaim is a duplájára nõttek. Segitsetek!

2015. márc. 27. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen magas vagy, hogy 65 kilósan 93 cm lett a derekad?

(Nekem 65 kilóval 70 cm-es volt, csak ezért furcsa, nem kötekedésből kérdezem, félre ne értsd).

Egyébként kezdetnek a napi ch bevitel ne haladja meg a 160-at, és ezt is inkább lassan felszívódó szénhidrátok tegyék ki.

Fehérje is kb 150 g/nap.

Zsír kb napi 40 g indulásnak.

Ha elkezdesz fogyni ezzel, utána csökkentheted.

(Az össz kcal bevitelt 1200 alá ne vidd később sem, és a fenti arányokat tartsd be akkor is.)

És valami mozgásformát iktass be, amit legalább heti 3-4x 1 órát tudsz csinálni (futás, bicikli, akár szobabicikli.)

14 kilót kb 4 hónap alatt le tudsz adni.

2015. márc. 27. 21:58
 2/7 A kérdező kommentje:
A hasamra megy szinte az összes felesleg és folyton fel vagyok fuvòddal. Amugy 163cm vagyok.
2015. márc. 27. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor viszont felejtsd el, amit az előbb írtam, és első sorban vizsgáltasd ki magad, mert lehet, hogy szervi oka van (pajzsmirigy, vagy bármi más lehet). Nem extrém túlsúly, de ha hirtelen híztál, és ezek a tünetek, akkor elképzelhető, hogy valami van a háttérben.
2015. márc. 27. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

1. A testzsir csokkenteset a ch csokkentesevel ered el, amibe nem csak a liszt, cukor, teszta, krumpli stb. hanem a gyumolcs, muzliszelet, abonett, pufirizs, tk kenyer es miegymas is beletartozik. A vacsorara gyumolcs hiedelmen tultehetnek magukat az emberek vegre.

2. A reggeli, ebed, vacsora, este 6 utan nem eszem, felallas nonszensz. Ha ehes vagy egyel, pont. Az ehseg hatasar kortizolt termelsz, ami szepen lezablja az izmaidat, ezaltal hiaba mutat kilokkal kevesebbet a merleg, csak izombol fogytal, a borod alatt ott marad a logo zsir. A vercukor szinted szinten tartasahoz napi tobbszori, altalaban 3 orankenti etkezes szukseges, melybol a reggeli elso, max az az utani tartalmazhat lassan felszivodo ch-t, mi t pl a zabpehely(nem a cukrozott, muzlibe rejtett, hanem a tiszta, nyers), a nap tobbi etkezese boseges feherjeforrasokat tartalmaz(csirkemell, hal, esetleg sovany voros husok, sovany turo, cottage, zoldsegek-->kiveve krumpli, kukorica, baba, hagyma a magas ch tartalmuk miatt). A vercukor szinted fentartasa a zabalasi rohamok elkerulesehez szukseges.

3. A ch fuggove tesz, akarcsak a dohanyzas. Sokan, akkor adjak fel, amikor rajuk jon a nasi iranti inger. Sokan turelmetlenek, ingerlekenyebbek ilyenkor, es feladjak. Ezen a ponton valo atlenduleshez, akarcsak, ha a dohanyzasrol akarnal leszokni, akaratero szukseges.

4. A futas, biciklizes etc., tehat a kardio edzes az allokepesseget, tudokapacitast javitja.

5. Ha formas testre vagysz sulyzos edzes szukseges, legyen az sajat testsulyos, erre valo konditermi gepek hasznalat, kezi sulyzokat, vagy barmi akar kreativitassal. Nekem pl. van, hogy labemelesnel parom helyettesiti a sulyt. A kezevel nyomja le a labam, en meg annak ellenallva emelem.

6. Nem leszel kigyurt allat a sulyzos edzestol. Ahoz olyan etrend, edzesprogram kell es roppant idoigenyes. Amikor azt latod, hogy valakinek jo laba, feneke van, azert van, mert tonusos, kidolgozott izomzata van, hiszen az izomzat adja meg a test vazat, alakjat. Magyarul lehetsz 40 kilo is akar, es lottyedt, ha a borod alatt nem izom van, hanem zsir.

7. Izomlazat kezelni kell, nem orulni neki. Egyreszt szakszeru nyujtassal, valtozuhannyal, melynek hideg a vege, boseges folyadekfogyasztassal, feherjedus etelekkel. Sokan elso edzes utan a wc-re leulni nem tudnak, majd a fajdalom mulasaval feladjak. Ne dolgozz ra, pihentest, nyujtsad sokat, es masnap edzedd egy masik testreszedet.

8. Edzesek utan egyel feherjet! Ez alapszabaly. Az izmaidnak tapanyagra van szukseguk, hogy megmardjanak. A legjobb, legkenyelmesebb, leggyorsabb a feherjpor, de megprobalhatod szilard etellel is bevinni, bar macerasabb.

9. Igyal sok vizet! Ne csak, ha szomjas vagy. Ezen elettanilag nincs mit magyarazni.

10. Aludj. A minosegi es megfelelo mennyisegu alvas elengedhetetlen a fejlodeshez.

11. Keruld a merleget! Naponta millioegy dolog dobalhat rajtas 1-2 kilot. A benned levo viz, kaja, sz..r, ami benned van, menstruacio stb. A fanatikus merlegfuggok, akik napiszinten mericskelik magukat akar tobbszor is, szepen bekattannak. Havonta boven jo. Amugy mint fentebb emlitettem: doszt mindegy hany kilo vagy, ha nincs alakod.

Ezeket betartva, az elso nehezsegi hullamokon atlendulve hamar erezheted es lathaod a valtozast: Jobb kozerzet, kiegyensulyozott anyagcsere, minosegi alvas, jobb agykapacias, szebb bor es persze a tested is alakul.

2015. márc. 28. 00:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Az utóbbi idõben nem volt semmi idõm sportolgatni. Lehet ezért is ugrottak fel a kilók, az önbecsülésem meg le. Sok ülõ munkát végeztem, ha ettem nem mozogtam le.

A tegnap 28 kmt (kb 1.5 óra normál tempóban) bicigliztem, nagyon jól esett a mozgás. Mivel jó idõ van/lessz megpróbálok biciglivel menni a munkahelyemre ami minden nap 14 kmt jelent (kb. 40-60perc)

2015. márc. 28. 10:03
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
Arra van idod, amire szeretned, hogy legyen. Biciklivel sik palyan sose lesz formas labad.
2015. márc. 28. 10:17
 7/7 anonim válasza:
0%
Ugyan már! Lehet hogy nekem így is tetszenél.
2015. márc. 30. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!