Kókuszsíron vagy olivaolajon jobb sütni rántottát?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 30. 11:50
1/19 anonim válasza:
Ha szűz olívaolaj, azt nyersen kell enni. A sütésre valót nem tudom. De a kókuszzsírral semmi baj, én is azt használom.
2/19 anonim válasza:
Elvileg a telítetlen zsírokat nem jó hőhatásnak kitenni.
A kókuszzsír az nagy részt telített, elég stabilan állja a hőkezelést is.
3/19 anonim válasza:
Diétás szempontból mindegy. A nálunk kapható kókuszzsírt egy része hidrogénezett, egészségtelen. Extraszűz olívának alacsony a füstpontja, finomított meg kb. ugyanannyi, mint a repce vagy a napraforgó. Ízre pedig mindkettővel fura lesz.
4/19 anonim válasza:
Szalonnazsíron. Az a legegészségesebb.
5/19 anonim válasza:
Én mostanában azt nem tudom a sertés zsírral kapcsolatban eldönteni (bár jónak tartom, meg szeretem), hogy valójában az mennyire bírja a hőkezelést. Azért állati zsíroknak van egy jó adag telítetlen zsírsav tartalmuk. Én a kókuszt speciel kezdem jobban preferálni, vagy vegyítem (szalonnát eszem kókuszzsírral :D )
6/19 anonim válasza:
Ha jól tudom, a hidrogénezett kókuszzsírnak arrébb van az olvadáspontja, így ki lehet szűrni, hogy mi az és mi nem, plusz utánaolvasni, mit ajánlanak. Én szegény vagyok, ha az lenne a tökély, akkor se használnék szűz kókuszzsírt (de van, aki csak azt használ), viszont a Barco nekem megfelel. Valamit használni kell, s jobbat nem tudok.
7/19 anonim válasza:
Hivatalosan feltüntetési kötelezettség is van rá (most vagy bízunk ebben vagy nem).
Mi egyszer vettünk lidl hidrogénezett kókuszzsírt, nagyon más :S
Tényleg nem olvad meg csak úgy még ha előmarad napon akkor sem.
9/19 anonim válasza:
Én kókuszzsíron sütöm, de más húst is, az olíva ad az ételeknek egy utóízt, amit nem szeretek, ezért azt csak nyersen használom.
10/19 anonim válasza:
Próbáld ki vajon vagy margarinon isteni finom Francia rántotta lesz belőle :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!