Kezdőoldal » Fogyókúrák » 90 napos diéta » Írna nekem valaki egy tervet,...

Írna nekem valaki egy tervet, hogy melyik nap milyen ételeket fogyasszak?

Figyelt kérdés

Pár hónapja szültem és sajna elég sokat híztam terhesség alatt. Maradt még rajtam kb 10kg amit le szeretnék adni, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá.

Ötleteket szeretnék kérni, hogy mit egyek pl reggelire, ebédre vacsorára, hogy hatásos legyen a fogyókúra.

Sajnos nincs sok pénzem a drága fogyis ételekre, ezért hétköznapi kajákra gondoltam. Tudna segíteni valaki?

2010. jan. 10. 23:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mindenből egyél, de mértékkel, egy nap se hagyd ki a zöldséget-gyümölcsöt, igyál bőségesen folyadékot, és amikor már erősnek érzed magad, akkor mozogj, a babával tudsz sétálni, jó a lépcsőzés, mozogj intenzíven. Ne bontsd le napokra az élelmiszertípusokat, főleg most, mert rámehet az egészséged, plusz a babának is árthatsz vele, ha saját anyatejedet kapja.
2010. jan. 11. 00:33
 2/13 anonim ***** válasza:

pl:

reggeli: 3db mandarin

ebéd: 1 adag kínai ananászos csirke rizzsel

vacsi: 2 zsömle, 2szelet felvágott, 2 paradicsom

reggeli: 1 sajtos szendvics

ebéd: 2szelet rántotthús, rizzsel

vacsi: 2 zsömle, felvágottal, uborkával

reggeli: 2 főtt tojás, 1 zsömle

ebéd: sült csirkemáj, tört krumpli, párolt káp.

vacsi: egy fél sütőtök

Aztán lehet váltogatni: csirke-, pulyka husi, hal

Köretnek sülkrumpli nem, inkább főtt krumpli, vagy rizs. Meg lehet enni salátákat, joghurtosat, kapor szósszal.. meg ilyeneket.

Lényeg, hogy liszt, tészta, kenyér, zsíros húsok, ezekből keveset.

2010. jan. 11. 02:52
 3/13 anonim ***** válasza:

Attól fogyni fog, hogy este 2 zsömlét eszik?

Úristen. nekem ugyanígy 10-15 kg a felesleg, futok meg minden, sokszor napi 2 db joghurt némi húsi, mégsem fogyok.

Ő fog ennyi ételtől egy nap?

Nem piszkálódás, segítségként kérdezem, mert ebben vagyok én is épp.

21/L

2010. jan. 11. 07:00
 4/13 anonim ***** válasza:

Utolsó, ha túl keveset eszel, akkor se fogysz, mert a szervezet elkezd raktározni.

A leirt étrend nagyon is jó, ezzel tenyleg lehet fogyni.

2010. jan. 11. 07:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Tornázni kéne. Ennyi túlsúlyt nem fogsz mindenféle étkezéssel leadni, ez álom. A szoptatás alatt ráadásul még hízni szoktak az anyukák. Ez idő alatt semmi megterhelőt nem lehet csinálni, sem tornázni, sem diétázni, sem drasztikus fogyókúrába kezdeni, mert a gyermeknek mindenre szüksége van, és cseppet sem érdekli, hogy te mennyit híztál. A nehéz fizikai megterheléstől pedig elapadhat a tej.

Én azt javaslom, várd ki a szoptatási idő végét, és utána kezdj el mozogni, azt pedig felejtsd el, hogy drága fogyis ételekkel majd leadod a súlyfelesleget. Amelyikkel igen, az meg valószínűleg mindenféle reklám és jó marketing ellenére iszonyú káros a szervezetre.

2010. jan. 11. 08:28
 6/13 anonim ***** válasza:
Tudtommal szoptatás alatt nem szabad diétázni, és nagyon megerőltető mozgást se, azért írtam elsőként a könnyebb mozgást (sétálni úgyis kell, és simán lehet az is intenzív úgy, hogy nem megterhelő) és inkább a kiegyensúlyozott táplálkozást, aztán majd később bele lehet vágni kicsit erőteljesebb dologba is, habár anyukám a 96 kilójából pont ezzel az általam írt módszerrel fogyott (ő nem bírt a sétánál intenzívebb mozgást végezni, mert kapkodta a levegőt, a szíve se bírta igazán, úgyhogy könnyedebb módszer kellett, és így is sikerült, kicsi mozgás, kiegyensúlyozott mértéktartó táplálkozás).
2010. jan. 11. 09:23
 7/13 A kérdező kommentje:

Már 9hónapja szültem és nem szoptatok. Ezért szeretném most elkezdeni. Egyenlőre ott tartok, hogy napi 10percet tornázok, mert erre van energiám. Gondoltam, majd szép fokozatosan változtatok az időtartamon. Mivel ikreim vannak, így elég fárasztó napjaim vannak. Nem szeretném nagy leterhelni magam.

Olyat lehet csinálni, hogy heti 1-2nap csak gyümölcsöt eszem?

2010. jan. 11. 09:30
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Napi 10 perc? 30 perc igen jófajta bemelegítés kell ahhoz, hogy elkezdjen zsírt égetni a szervezet. Ha le akarsz fogyni, napi másfél órát minimum szánj rá, és soha ne szaladj bele abba a butaságba, hogy keveset eszel. Ha keveset eszel, elkezd brutálisan raktározni a szervezeted, mindent hasznosítani fog, ami katasztrofális hízáshoz vezet hogyha valami miatt mondjuk egy-két hétre fel kell függeszteni a tornádat. Ezt üzenem annak a lánynak is, aki joghurtot és husit eszik futás mellé. A testmozgás sokszor még több étkezést is igényel, és normális ha éhesebb, többet eszik mellette az ember. Ettől nem fog tovább hízni, hanem elkezd végre egészségesen dolgozni a teste.
2010. jan. 11. 12:19
 9/13 anonim ***** válasza:
Napi 10 perc torna az kevés, de ha csak ennyit bírsz, akkor legyen mellé 1-másfél óra séta is az ikrekkel babakocsival.
2010. jan. 11. 12:22
 10/13 A kérdező kommentje:
A napi 10perc csak kezdő lenne, hogy a szervezetem hozzászokjon a mozgáshoz. Már régen mozogtam. Ezt fokozatosan emelném. A séta megvan, amikor az idő engedi. Éheztetni pedig nem akarom magam, meg nem is vagyok az a tipus aki sokáig bírná :) 52kg-val kezdtem a terhességet, de 55kg-val kiegyeznék :) Ehhez legalább 8-10kg kell fogynom. Jobb ha valami DVD-re tornázok vagy inkább én találjak ki valamit?
2010. jan. 11. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!