Valaki társulna velem a következő 90 napra?
Ezen a héten, hétfőn kezdtem a 90 naposat, ma a második 4 napos körömben vagyok keményítős napon. Esetleg valakivel tudunk társulni, hogy kérdezz-felelek, ill. recept-menü ötleteket cseréni, megosztani, eredményeket, stb. stb.
Szívesen társulnék, vagy szívesen venném, ha valaki velem tartana.
Olvasd el, ez a 90 napos diéta, aminek lényege, hogy nem eszünk együtt mindenféle-fajta kajákat, amiknek a megemésztéséhez a gyomornak egész kis bűvészmutatványokat kell produkálnia.
Első nap fehérje, ami lehet: vagy húsból, vagy tojás-tejföl-túró-sajt-stb.stb.
Utána jön a keményítő: zöldségek, rád van bízva, hogy levesnek, főzeléknek, nyersen, vagy párolva, stb. stb.
Majd a szénhidrátok: tészta-félék, sütve-főzve.
Utolsó a sorban a gyümölcs-nap.
Reggelire kötelező a gyümölcs, és más nem
Ebédre-vacsira ugyanazt eszed, szükség esetén engedett 1-1 szelet kenyér, de legjobb ha elhagyod.
Szóval akik most itt vagyunk, ebből indultunk el, csak aztán van aki abba-hagyta, és saját maga által kialakított étrendet követ, ami őneki jobban bejön.
Személy szerint 2 hét után mondtam azt, hogy elhagyom a gyümölcs-napokat, helyette 2 napot csinálok fehérjének.
És természetesen időd, erőt, lehetőséged stb. stb. szerint minél többet mozogni, sportolni, futni, vagy éppen gyalogolni, tehát valami plusz testmozgás az eddigiekhez viszonyítva.
Ha a linket alaposan végigolvastad, az alján levő képek alapján csinálj egy listát, hogy melyik napra milyen étel-alapanyagok szerepelnek azon a napon. Akkor sokkal könnyebb kitalálni, hogy a következő napra mit főzzél-süssél magadnak. Sőt én még azt is írom naponta, hogy mikor mi volt a kaja, majd jövő hónapban, vagy azután jól jöhet még, ha ötlet-nélküli leszek. :)))
Ha akarsz, tarts velünk! Nálam csütörtökön lesz a húsnap, (= sült csirkecomb) pénteken az egyéb fehérje (valószínű gomba-pörkölt, de volt már tojás-pörkölt is), és majd a keményítős napon zöldségfélék, és utána a szénhidrát.
Feliratkozol a "KalóriaBázis"-ra, ott nagyon szépen tudod figyelni, minden este, hogy aznap hogyan teljesítettél kcal-téren, szóval, majd eldöntöd, hogy jössz-e velünk! Én szerintem együtt könnyebb, gyere közénk!
Fehérje napon valóban: joghurt, kefír, tejföl, túró, akár körözöttként is. De erre a napra valók a húsfélék is: párolt csirkemell, vagy sült csirke-comb, esetleg fasírozott, stefánia-szelet, hasonlók. Mind a fehérje, mind a keményítő-napra azt írja, hogy étkezésenként 1-1 szelet kenyérke megengedett.
Keményítős napra: zöldségek nyersen, pl. saláta, uborka paradicsom, zöldpaprika nyersen elkészítve, lezárható müa. dobozban el tudod vinni. De ugyanígy akár párolt zöldségek, vagy különböző párolt, főtt zöldségekből készített fasírozottak (krumpli-fasírt, répa-, kelkáposzta hasonlókból = keressen rá a net-en, és mutasd meg anyudnak) vagy éppen rántott karfiol, rántott kelkáposzta, stb. stb.
Szénhidrát napra jöhet: a kifli, a kenyér, a pogácsa. Mivel ezekhez nehéz valami olyat párosítani, amelyet valóban magaddal tudsz vinni, ezért lehet, hogy a pogácsa bejön önmagában, de a következő ch-s napra már a kiflit is önmagában kellene megenned, ha nem akarsz az örökös pogira ráunni. :))))
Szóval ha még suliba jársz, ezt valóban csak akkor fogod tudni csinálni, ha ebben a család = és édesanyád is maxinálisan melletted áll.
szia Zéró üdv közöttünk!
Szerintem is a kalóriabázisra regisztrálj és ott tudod figyelni a kalóriákat, szerintem neked az is elég lenne, és mozgás mozgás!
Én most két gyümölcsnapot tartottam :-( hát nagyon odavagyok már, fizikailag lelkileg, nem is az hogy annyira éhes vagyok, hanem a gyengeség... de holnap végre husi!!!
Szerintem nem baj, ha kihagyod a gyüminapot, de az biztos hogy így lasabb lesz a fogyás, ami nem baj, csak nehogy elkedvetlenítsen. Ha számolod a kalóriákat is akkor gond nm lehet.
Én most 1200 ra állítottam magam, de így is minden nap azt írja, hogy ezzekkel a mennyiségekkel heti 1,5 kilót fogyok, ja persze.
Igaz az utóbbi két napban nem ettem 500 kalriánál többet na de akkor is...
Megyek is, mert annyira fáradékony vagyok mióta diétázom hogy na
Jó éjt!
Ani
Sziasztok!
Hol van mindenki? úgye még kitartotok?
Jelentem én már mínusz 8 kilónál tartok és lassan vége az eső hónapnak:-)
Veletek mizujs?
Szia!
Örülök a sikerednek, nekem ma van a második naptári hét utolsó napja, holnap kezdem a 3.-ik hetet. Eddig még nem mozdult semmi.
A többiek sem jelentkeznek, nem tudom, kivel mi van?
Te hogyan csinálod, hogy így olvadtak le rólad a kilók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!