Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért romlik el ennyi házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért romlik el ennyi házasság, régen ennyire "felszínesek" voltak?

Figyelt kérdés
Szóval manapság az a csoda, ha egy házasság még épp, nem akarnak elválni v nem gondolkodnak erősen rajta. De miért van ez így? Szabadosabbak az emberek? Régen jobban viselték a hazugságot, a megcsalást, megalázást, lelki terrort? Azt sem hiszem h régebben körültekintőbben választottak, mikor 20 évesen már szinte vénlány volt az ember! Persze fontos a tolerancia, megértés, a másik iránti tisztelet, szeretet, de ha mondjuk a másik nem áll úgy hozzád, akkor is erőltetni kell ezt? Segítsetek! Régen miért működött ez jobban, ha nem akkor meg h bírták ki mégis egy életen át egymás mellett?
2010. júl. 9. 13:04
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
hát sajnálom ami veled van, rossz ez a sok boldogtalan ember a világban....azért abban igazat kell adnom h rajtunk is múlik, h hogyan alakul az életünk, talán meg kell rázni magunkat egy-egy kudarc után, mert aki mer az nyer.....
2010. júl. 9. 15:13
 32/38 anonim ***** válasza:
29%

Régebben is elváltak volna anők, ha lett volna keresetük. De a szemét hímsoviniszta pasik terrorban akarták tartani a nőket. Valakin ki kell élni a selejtes ferdeségüket (pl. állatkínzás, nő és kisgyerekek kínzása).

Te is ki tudsz vele b*szni: csald meg a legjobb barátjával (ha van aki teszik is). Vagy dobd ki. Túl fiatal vagy ahhoz, hogy elcs-szd az életed.

Én 26 vagyok de már most úgy gondolom, hogy egyedül akarok maradni. ez van. Pegid nem volt rossz tapasztalatom, de ha lenne, nem tűrném..úgy dobnám ki, mint a cicát kakilni.

2010. júl. 9. 21:27
 33/38 A kérdező kommentje:
már nem vagyok házas, de számodra is kiderült volna a szitu, ha beleolvasol
2010. júl. 10. 07:18
 34/38 anonim ***** válasza:
52%
a házasság egy nagy hü.lyeség és mindig is az volt,valami soha nem stimmel a házaságokkal!pontossan ezért nem látom értelmét az egésznek,akikkel beszéltem,idősebb,fiatalabb,mindegyiknek volt valami gondja,vagy hogy csak egy pl mondjak,szüleim!30 év után most váltak el!de még sorolhatnám a körülöttem lévő emberekről a vállási sztorikat!olyan is volt hogy 7 évig együtt voltak,minden ok,ahogy összeházasottak el is váltak 1 év múlva!ez csak 2 eset,de sorolhatnám nap hosszát!a kérdésre a válasz hogy miért van ez,én úgy gondolom,hogy sokkal szabadabban élnek az emberek és talán nyitotabbak is!sokan válalnak már úgy gyereket hogy nem házasodnak össze,de mégis jól megvannak!amúgy régen is sok vállás volt,jó talán nem ennyi,de akkor nem verték nagy dobra az emberek!én személy szerint nem tudnám elképzelni az életemet,abba a régi tipikus családba,ahogy én felnőttem,jó volt nem azt mondom,nekem és a testvéremnek igen!de szüleimnek annyira nem szerintem!az ő példájukból tanultam!a másik dolog,amiért nem akarnak az emberekházasodni és gyereket vállalni az a magyarországi helyzet miatt van!kilátástalanság,munkanélküliség,az egész rendszer,a gyatra fízetések!sztem ez már elég ok!pár pl:ausztriába ott megtehetik a fiatalok hogy elöbb vállaljon gyereket és házasodjon meg,ez teljessen egyszerü hogy miért van így,nálunk az átlag fizetés 100-110ezer ft,náluk 1500-2000 euró között,ami 500ezer ft,az árak ugyanazok mint itt nálunk,vagy mondjuk ott van svájc az átlag kereset 4000-5000 ezer frank,ami 900ezer ft,az árak ott is ugyanazok mint ausztriába,kicsivel drgágább nem sokkal!és én úgy gondolom hogy a pénz is áll a háttérbe,akárki akár mit mond,a pénz igenis boldogitt,kerestem 80ezer ft-ot,de volt hogy kerestem 200ezer ft is,amikor 200ezret kerestem sokkal jobban éreztem magam,nem azért mert nagy lábon éltem,hanem tudtam tervezni,volt jövő képem!
2010. júl. 11. 14:06
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Beleviszek egy kis humort. Az én nagyszüleim 62 évig éltek együtt. Én sem tudom hogyan bírták, de a Mamám elárulta: A Papa reggel 3 órakor kelt, elment a TSZ-be szántani, vetni, Mamám otthon volt a 3 gyerekkel, ellátta a jószágokat, kapált, tejet fejt. Papa délután 5 órakor hazajött, fát vágott, megjavította amit kellett, aztán 8 órakor megnézték a Híradót (már amikor volt TV). És ez így ment több, mint 50 évig. Aztán nyugdíjasok lettek, és elkezdtek veszekedni, mert nem voltak már elfoglalva, városon éltek, így nem voltak állatok, amiket gondozni kellett, meg föld sem.

HÁT ÍGY!

Egyébként a tisztelet, megbecsülés és az, hogy meggondolom, mit ejtek ki a számon, az nagyon fontos.... És hogy tényleg komolyan gondolja az ember, hogy egészségben, betegségben, jóban és rosszban is, totális önfeláldozás mindkét fél részéről a másikért és a gyerekeikért.

Tui.

2010. júl. 12. 11:18
 36/38 anonim ***** válasza:
47%

Mesélek valamit:

A férjem megvert mert nem olyat főztem amit szeret. Mivel nem ez volt az első eset, hogy agresszív volt, ezért elhagytam és hazaköltöztem.

Nagymamám 88 éves, megkérdezte tőlem hogy mi volt a baj és mikor elmondtam neki, a férjem pártjára állt!!!!

Kijelentette hogy a nő feladata az hogy kiszolgálja férfit, és én megérdemeltem a verést, mert nem tettem meg mindent a férjem boldogságáért.(amúgy éjszaka 12 óráztam és reggel gyorsan főztem egy kis borsófőzeléket)

A tanulság az, hogy régen úgy nevelték a lányokat, hogy kinyalják a férjük s.ggét.

2010. júl. 13. 22:50
 37/38 anonim ***** válasza:
53%

Biztos van valami abban, amit az utolsó hozzászóló írt. Nálunk az Apámé volt a főtt hús, más nem ehetett belőle. Nagymamáméknál a férje mert először az ételből, utána a gyerekek, majd Ő. Szóval voltak rá utaló jelek, hogy a feleség egy "szolga" (rabszolga) volt a legtöbb helyen. Most már a nők kikérik ezt maguknak. Nem engedik, hogy verjék őket, anyázzák, eltartsák. Tehát éppen dúl a forradalom e téren, és ennek vonzata a sok félresikerült házasság, majd a válás.

Én nem szerelemből mentem férjhez, mert az akit szerettem nem illett hozzám. Kerestem egy hasonló neveltetésű, hasonlóan gondolkodó, szerethető férfit helyette. Én tudom (női megérzés), hogy mi nem fogunk elválni akármi is lesz, mert kiegészítjük egymást rengeteg téren, egyformán gondolkodunk a világról, erkölcsi érzékünk is hasonló és komolyan gondoljuk. Míg az előzővel nem hiszem, hogy hosszú házasság lett volna, pedig szerelem volt, legalábbis a részemről.

2010. júl. 14. 06:27
 38/38 A kérdező kommentje:

amit az utolsó előtti írt az nagyon kemény! talán régen azért is tűrték a családon belüli erőszakot, mert még a nőt kövezték volna meg ha "panaszkodik"? Ma meg komplett iparág épül a családi erőszak visszaszorítására!

Az utolsó amit írt az meg annyira találó, a férjem a rettentő nagy szerelem volt és gondolom épp ezért nem vettem észre, h nem egy kultúrából, értékrendből jövünk. Mikor úgymond jöttek a "gondok": gyerek, otthon....akkor szállt el a köd, de villámgyorsan, ott maradt egy alacsonyabb, pöffeszkedő, parancsolgató férfi, aki egyedül a fenekét nem tudja kitörölni! Azóta úgy gondolom a szerelem a legártalmasabb dolog amibe csak belekerülhetsz, mert a józan ítélő képességed csökken általa!

szép napot!

2010. júl. 14. 07:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!