Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért romlik el ennyi házasság, régen ennyire "felszínesek" voltak?
A szüleim korosztályára(50felett) is jellemző volt régebben még ez "szégyen a válás", most meg már nem, ezért mostanában "idősödő" fejjel válnak el sokan. Mert besokallnak.
Én a saját és barátaim szüleinek példájából indultam ki.(18körül házasság, néha azért mert útban volt a gyerek, asszonynak kisebb a szava)
Higgyétek el, hogy nagy részben ez a pénztelenség is hozzájárul. Rengeteg a probléma,a nélkülözés, és bele unnak a felek. Főleg a férfiak, otthagynak csapot-papot, és keresnek egy kis boldogságot maguknak. Aztán a nőknek meg ottmarad a gyerek, nem képesek többé bízni egy férfiban sem. És még csodálkoznak az emberek, hogy mennyi megkeseredett 40-es nő van.
Anyáinknak nem kellett olyasmin gondolkozni, hogy miből fizetik ki a rezsit, lakástörlesztő részletet, és nem kellett aggódni, miből főz holnap-holnapután. Volt ideje "szépnek, kívánatosnak" lenni, nem csak a gürizés, nap, mint nap. Nem volt annyi feszültség, ami ma jellemzi a legtöbb családot.
h a megcsalás miből fakad az egy másik történet.....sajnos boldog kapcsolatban is van h kell egy másik....
én is hallottam régi történeteket, pl h egy pasi terrorizálta és verte az egész családját, aztán az özvegye még mindig úgy beszél róla, mint a hercegről a fehér lovon.....van ilyen is....vajon megbeszélték? és vajon boldogok voltak?
Fogamzásgátló tabletta - szexuális forradalom - SZABADSÁG!
Egyszerű a képlet.
A mainál is nehezebb gazdasági körülmények között életképtelen volt a csonka család, tehát tűrtek.
Ha csak a XX századot nézem, azt látjuk, hogy két világháború miatt egymásra voltak utalva az emberek és nem volt idejük azon gondolkodni, hogy rossz-e a házasságuk.
Szerintem csak éltek, zömében nem volt kérdés, hogy jó-e az a házasság. Pl az apai nagyanyámról biztosan tudom, hogy boldogtalan volt.
Savanyú volt mint az ecet, veszekedett a férjével aki korán meghalt.
Ma nincs háború, valamilyen életszínvonalon egyedül is élni tudnak a nők gyerekkel vagy nélküle és férj nélkül.
Régen a neveltetés is azt diktálta, hogy a félrelépő féllel szemben toleránsnak kellene lenni. Ma már azt nevelem a lányomba, hogy csak olyanhoz menjen hozzá, akihez vonzódik, akit szeret és sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!