Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért romlik el ennyi házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért romlik el ennyi házasság, régen ennyire "felszínesek" voltak?

Figyelt kérdés
Szóval manapság az a csoda, ha egy házasság még épp, nem akarnak elválni v nem gondolkodnak erősen rajta. De miért van ez így? Szabadosabbak az emberek? Régen jobban viselték a hazugságot, a megcsalást, megalázást, lelki terrort? Azt sem hiszem h régebben körültekintőbben választottak, mikor 20 évesen már szinte vénlány volt az ember! Persze fontos a tolerancia, megértés, a másik iránti tisztelet, szeretet, de ha mondjuk a másik nem áll úgy hozzád, akkor is erőltetni kell ezt? Segítsetek! Régen miért működött ez jobban, ha nem akkor meg h bírták ki mégis egy életen át egymás mellett?
2010. júl. 9. 13:04
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim korosztályára(50felett) is jellemző volt régebben még ez "szégyen a válás", most meg már nem, ezért mostanában "idősödő" fejjel válnak el sokan. Mert besokallnak.

Én a saját és barátaim szüleinek példájából indultam ki.(18körül házasság, néha azért mert útban volt a gyerek, asszonynak kisebb a szava)

2010. júl. 9. 13:25
 12/38 anonim ***** válasza:
62%

Higgyétek el, hogy nagy részben ez a pénztelenség is hozzájárul. Rengeteg a probléma,a nélkülözés, és bele unnak a felek. Főleg a férfiak, otthagynak csapot-papot, és keresnek egy kis boldogságot maguknak. Aztán a nőknek meg ottmarad a gyerek, nem képesek többé bízni egy férfiban sem. És még csodálkoznak az emberek, hogy mennyi megkeseredett 40-es nő van.

Anyáinknak nem kellett olyasmin gondolkozni, hogy miből fizetik ki a rezsit, lakástörlesztő részletet, és nem kellett aggódni, miből főz holnap-holnapután. Volt ideje "szépnek, kívánatosnak" lenni, nem csak a gürizés, nap, mint nap. Nem volt annyi feszültség, ami ma jellemzi a legtöbb családot.

2010. júl. 9. 13:29
 13/38 A kérdező kommentje:

h a megcsalás miből fakad az egy másik történet.....sajnos boldog kapcsolatban is van h kell egy másik....

én is hallottam régi történeteket, pl h egy pasi terrorizálta és verte az egész családját, aztán az özvegye még mindig úgy beszél róla, mint a hercegről a fehér lovon.....van ilyen is....vajon megbeszélték? és vajon boldogok voltak?

2010. júl. 9. 13:30
 14/38 A kérdező kommentje:
na ezt nem mondanám, h jobb volt: átkos v a háború.....inkább talán az ellenkezője: annyi gond volt, h nem volt energia azzal foglalkozni, h vajon a nagy Ő van e mellettem?
2010. júl. 9. 13:32
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Fogamzásgátló tabletta - szexuális forradalom - SZABADSÁG!

Egyszerű a képlet.

A mainál is nehezebb gazdasági körülmények között életképtelen volt a csonka család, tehát tűrtek.

2010. júl. 9. 13:33
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a XX századot nézem, azt látjuk, hogy két világháború miatt egymásra voltak utalva az emberek és nem volt idejük azon gondolkodni, hogy rossz-e a házasságuk.

Szerintem csak éltek, zömében nem volt kérdés, hogy jó-e az a házasság. Pl az apai nagyanyámról biztosan tudom, hogy boldogtalan volt.

Savanyú volt mint az ecet, veszekedett a férjével aki korán meghalt.

Ma nincs háború, valamilyen életszínvonalon egyedül is élni tudnak a nők gyerekkel vagy nélküle és férj nélkül.

Régen a neveltetés is azt diktálta, hogy a félrelépő féllel szemben toleránsnak kellene lenni. Ma már azt nevelem a lányomba, hogy csak olyanhoz menjen hozzá, akihez vonzódik, akit szeret és sorolhatnám.

2010. júl. 9. 13:35
 17/38 anonim ***** válasza:
68%
Ezek a rémtörténetek is biztosan igazak egyes esetekben, de mint mondtam, dédimamám idén töltötte a 88-at, soha egyszer emelt rá kezet dédipapám, imádták egymást :( Nagyszüleim lassan 70 évesek (papa 68, mama 66) és náluk sem volt soha egyetlen egyszer sem bántalmazás. A másik ágról sem volt ilyen sem dédszülői sem nagyszülői részről, pedig a másik dédimamámék 7-en voltak testvérek (akkor még elég sok gyerek született egy családban) és náluk sem fordult elő ilyesmi, nem volt mit eltűrni, mert szerették egymást és mindenhol volt vita, mint minden házasságban, de ennek a vitának nem lett válás a vége, hanem szépen elrendezték.
2010. júl. 9. 13:35
 18/38 anonim ***** válasza:
68%
*soha egyszer sem
2010. júl. 9. 13:36
 19/38 A kérdező kommentje:
elszomorító.....a házasság intézménye nem működik és én még hittem a tündérmesékben.....
2010. júl. 9. 13:39
 20/38 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon egyszerű. A férj volt a családfenntartó, a nők iskolázatlanok voltak, nem tudták volna magukat (esetleg gyerekkel) eltartani. Muszáj volt tűrniük, mert kiszolgáltatottak voltak. Nem volt választásuk, az igazi ok ez, türelem meg a tisztelet csak illúzió.
2010. júl. 9. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!